11. července 2014

Iluze stá třicátá šestá

Po známých stezkách do neznáma.

[]

Děkuji všem, kteří se aktivně podílí na chodu klubu zvenčí i zevnitř. Jste větrem do plachet kolosu jménem Klub Snílků.


Zdravíčko, přátelé,
okolnosti mne donutily uveřejnit tuto Iluzi takto nepatřičně pozdě. Věřte, že to nebyl úmysl. Inu, ono Maglaiz míní a lidé okolo mění. Dozajista to znáte, proto o tom již nebudu dále hovořit, jen bych ostatním kazila chutě. Co kdybychom se tedy mrkli na to, co nám ten to týden připravil kapitán Imaginarius? Směle do toho a půl pošty hotovo, jak se říkávám.

Autor: ChrisCold

Každé malé dítě ví, že po dešti bude zase krásně a i z toho nejhustšího lesa vede (i když klikatá a zarostlá) cesta ven. Kam se dostanete skrze prales? Můžete uzřít pohodlnou dlážděnou římskou silnici, polní cestu vedoucí mezi lány pod tíhou zrna se ohýbajících klasů obilí, brod přes třpytivou řeku nebo něco jiného. Třeba...

Autor: ivancoric

Jaká byla správná odpověď na minulé otázky? Samozřejmě, že pojivem byla olympiáda. Konkrétně šlo o zahajovací ceremoniál, při němž Mike Oldfield vystoupil s právě velice známou Tubular Bells při prezentaci tradice dětských nemocnic a navazující scéna dětská fantazie a knihy. Na celé čáře bodoval ten, kdož řekl, že zazněla přesně melodie uveřejněná minule.

Tabulka lovců a jejich úspěchů - račte konfrontovat se svými výpočty.


A čím budu trápit dnes Vaše šedé buňky mozkové? Ráda bych od Vás věděla, jak se jmenují členové kresleného spolku Čtyřlístek, jak se jmenuje úhlavní nepřítel jednoho z nich a kdy přesně (DDMMRRRR) byl uveřejněn první díl tohoto komixu.

Odpověď za dva bludišťáky: "To není Columbo. To je Juantorena!"


Kapitán Imaginarius dále ve vzkazu z láhve píše, že by rád nějakou příjemnou hudbu. Údajně se jeho posádce nedaří zrovna nejlépe, morálka upadá, a tak by potřeboval nějaké povzbuzující písně. Ay, ay, captain! Což pro Vás znamená, že bude tato Iluze poněkud hudebnější.







Ještě než tuto Iluzi ukončím tradiční výzvou, Sbírkou iluzí a rozloučením, dovolte mi jedno malé mrknutí na osobu, kterou to potěší a dozajista jí to zvedne náladu. Takže neplač, Veverko, všechno zlé, je pro něco dobré ;-)


Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.



V ÚVAHU BEREME I ÚVAHY!

Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:


Jsme u konce, a tak jako každý jiný týden se opět setkáme v páteční večer. Budu se těšit nejen na Vaše příspěvky.


Zachovat paniku! Klid se dostaví sám.
Vaše tetka Maglaiz

4 komentáře:

  1. Tak Čtyřlístek? Toť Pinďa, Myšpulín, Bobík a Fifinka.
    Úhlavním nepřítele pak pravděpodobně bude myšlen prof. Kazimír Zádrhel, který soupeří s Myšpulínem, a jejích příběhy, pokud se nemýlím, jsou datovány od 15. května 1969.Citát pak, neklame-li mě paměť, zazněl v Jak dostat tatínka do polepšovny. Snění zdar!

    OdpovědětVymazat
  2. První díl byl vydán 15.05.1969.
    Čťyřlístek = Myšpulín, Bobík, Fifinka a Pinďa.
    Nepřítel = Zádrhel.

    OdpovědětVymazat
  3. Fifinka, Bobík, Pinďa a Myšpulín, záporákem byl profesor Zádrhel (ta stará čísla, kde byl ještě žluto černý mám ještě doma) a první číslo vyšlo 15. května 1969.Hláška je z filmu Jak dostat tatínka do polepšovny. Zrovna nedávno jsme se koukali :)

    OdpovědětVymazat
  4. " Já ve spánku  strašnou měl iluzi !
    ... klečeli na mně  tři soudruzi,
    neměl jsem nižádnou šanci ! "" Co dělals´?"... " Já zařval  ,,čest práci,, !
    ... a probudil jsem se na záchodě !!"" Před spaním nepij !   ... ty piješ hodně !
    ... je to tak ! chodíš spát opilý !"
    ¨
    Hoch přetáhl  nočni  ... si košili
    a ulehnul v postel  v duševním zmatku ...Však poslechne  příště  otce  i matku !

    OdpovědětVymazat