29. července 2014

Principia - První dračí výprava

Vážené Snílstvo,
první výprava do hlubin regálů je za mnou! Neobešla se sice bez popálenin a ožehnutého obočí, ale mám to! Přináším Vám tedy první snůšku nápověd. (A jen doufám, že Panthenol funguje i na dračí oheň. :-) )

Dalo by se říci, že můj první pokus ztéci dračí hnízdo byl úspěšný. Musím se Vám však přiznat, že takové tvrzení by bylo dosti nadnesené. Ne, že bych se vrátila snad s prázdnou. (To ne!) Ale rozhodně se mi nepodařilo "ulovit" toliko informací, kolik bych si přála. Úkol jsem tedy splnila. Ale jen napůl.


Vybrala jsem si totiž velmi silné (a agresivní) doupě. Než jsem se tedy stačila proplížit až k regálům, už se na mě vrhali jak střely. A věřte nebo ne, ony i ty jejich mini plamínky setsakramentsky pálí... Jen taktak jsem se stihla ukrýt za globem. Ale od té chvíle (mršky vycítily nebezpečí) jich kolem kroužilo nejméně padesát. A to nepočítám ty, kteří sedeli na vejcích a jen zlostně kouleli očima!
Přestože jsem se hned napoprvé takhle "vyznamenala", doufám, že Vám se povede mnohonásobně lépe. Protože v tuhle chvíli mi už nezbývá, než věřit ve Vaše schopnosti.

  • Dle vyslechnuté pře půjde o více než jednoho autora / autorku.
  • Početnost (a útočnost) obránců svědčí o téměř notorické známosti.
  • Hlídkovali draci všech generací. Pravděpodobně tedy půjde o někoho "léty prověřeného".


  • Některé skřeky nebyly nepodobny němčině. Máme tedy před sebou autory z německy mluvící země.
  • Dále jsem odposlechnula tři klíčová hesla: krutost, krvelačnost a pro děti.
  • A pak už mohu nabídnout jen pár ilustrací...



Tak co Snílci, bude to stačit? Prosím, neříkejte mi, že je to málo... Já už tam znovu nechci. Ne, vážně! Že to zvládnete...?

Pro zlomení jejich kouzla Vám bude třeba napsat celá jména všech autorů (či autorek)
a přidat k nim alespoň pět "děl" s nimi spojených.

Mnoho štěstí při luštění přeje
a za měsíc se na Vás těší

Dragilia



Ps: Podařilo se nám oddračit další oddělení! Čeká tak jen na Vaši tvorbu!

Pss: Najde se ohnivzdorný Snílek, který má pro strach uděláno? Najde se někdo ochotný se vypravit mezi dračí hnízda a vyzvědět další indicie? (Samozřejmě na jiného autora.)

Žádné komentáře:

Okomentovat