6. července 2014

Seriál aRTIUM: #2 - Animace z videa

Dobré články a design, který zaujme. Dvě složky potřebné k "dokonalému" blogu. S články Vám tu moc nepomůžu, místo toho podíváme na animace z videí či filmů, které zvednou úroveň designu...
Tyto animace mají za úkol vyšvihnout blog o trochu výš, protože jsou těžší na tvorbu a tudíž se moc nevyskytují. Když navážeme na předchozí díl, i zde se bude používat oblíbená přípona .GIF.

Je samozřejmě spoustu způsobů jak vytvořit z videa animaci. Víceméně stačí video rozkouskovat a seskládat ve formátu .GIF. My dnes použijeme na "rozkouskování" program KMPlayer a ke znovu poskládání grafický program Gimp. Použijeme program Gimp, jelikož má funkci z animovat všechny vrstvy najednou. Ve photoshopu by to bylo touto metodou hodně pomalé.



Při vkládání do článku počkejte do doby, kdy se načtou rozměry animace!

Závěr

Na závěr nutno dodat, že jsem trochu zklamán. Na předchozí téma #1 Animace nepřišel žádný výtvor. S tím se zkrátka nedá nic dělat. Je to velká škoda, protože myslím, že zde je spoustu šikovných snílků, kteří by si dali práci a něco vytvořili. Nutno dodat, že stále můžete posílat jakýkoliv grafické výtvory a to na náš klubový email klub.snilku@email.cz, a nejen jako reakce na moje návody...

Jak to bude s rubrikou dál?
- Zatím síly stačí a rozhodně s rubrikou nekončím spíše naopak. Neslibuji na 100%, ale přes prázdniny budu zveřejňovat články po 14-ti dnech a jako menší reakci na nedávnou -"designovou" soutěž jsem se rozhodl, že spatlám článek na tvorbu desingu. Bude to však na 2-3 díly Mrkající .

Díky za pozornost :)



Předchozí díly:

1 komentář:

  1. Zajímavé, pokusím se něco vytvořit hned, jak se venku trochu ochladí a dokážu sedět u počítače víc, jak jen pár minut. Je dobré učit se stále něčemu novému. :)(Jen taková malá hnidopišská poznámka, ve větě "Tyto animace mají za úkol vyšvihnout blog o trochu víš" má být napsáno výš s tvrdým y.)

    OdpovědětVymazat