28. května 2011

Velká kontrola vol. 1


Máme konec května, blíží se červen, což znamená tak trochu volnost i stres pro školáky.Po delší odmlce vás vítám u další kontroly. Omlouvám se za to čekání... Název prozrazuje, že se nejedná o obyčejnou kontrolu (ale nebojte se, ty nás budou čekat). Takže co se bude vlastně dít? Dnešní velká kontrola přináší 2 přihlášené na zkontrolování a některé, kteří měli lhůtu na opravu. A nejen to. Projela jsem celý Aethér (naše členy od A do I) a s pár blogy se rozloučíme. Jde o blogy, které jsou zrušené. A pak je tady otázka blogerů, kteří se se svým blogem rozloučili. Tak se na to vrhneme.

Blogy, co nás opouští - zrušené:
1) Chiara Povera
Konec tohoto blogu mě docela mrzí, protože blog se mi zalíbil. Je to škoda - zrušeno.
2) appelez-moi eL
3) Barča
4) Besmena
5) Billie Jean
6) Harley Quinn

Opouští nás také Ewil (http://ewillian.blog.cz). Ewil ohlásila konec a na blogu nezbylo nic, než článek na rozloučenou. Takže nashledanou. Každopádně Ewil nepřestává s blogováním úplně, na blogu http://taylor-jocelyn.blog.cz zůstává stále spolupracovat s Ninsie.

Konec přišel také na blog Anne (http://anneworld.blog.cz). Anne si tady ale ponecháme, narozdíl od ewil zůstávají všechny články zachovány.
V následujících kontrolách vám pravděpodobně představíme Hřbitov - místo, kde budou odpočívat blogy lidí jako Anne, kteří nechali na opuštěném blogu svou tvorbu, a blogy tam přesuneme.

To by byl Aethér. jak to vypadá s blogery, kteří dostali měsíční lhůtu (která sic trvala déle, ale tak to už je jedno, za to můžu já), se dozvíte teď.

1) Sea/Geluška - http://ariwa-sea.blog.cz
Chválím Gelušku, která kdysi dostala lhltu za spoustu obrázků beze zdroje. Toto opravila, u obrázků zdroje či autoř jsou, tudíž vítej jako očištěná zpět. :)

Moje oblíbená blogerka Chloë také dostala lhůtu. Teda můžu říct, propracovat se jen čtvrtkou tvého archívu Chloë, je docela fuška. Takže, beru články s návštěvností, na tom jsme se dohodly, všimla jsem si, že u těch posledních se snažíš přidat víc toho smysluplného textu, takže jestli to tak půjde dál, beru. Ale co ty obrázky z roku 2008? všimla jsem si, že u některých je nově uvedený zdroj, to jsem ráda. Ale pořád jich je tam dost. Zkus Tineye.com. Chápu, že jsou to 3 roky staré obrázky od kdesi z počítače, beru i to, že tam máš spoustu tvé vlastní tvorby a bylo by škoda nebýt součástí Snílků. Takže dávám ti druhou výzvu na 1,5 týdne. Už jen proto, že i See byla lhůta prodloužena, tak aby to nebylo nefér. Pokud zdroje nemůžeš najít, tak nám napiš, my to vezmeme, ale posnaž se prosím.

A nyní přichází na řadu kontroly, o něž si Snílci požádali. :)

"Jsem jiná, ale v podstatě stejná..."
Jak napovídá název blogu, koníčkem Smyle je poezie. V rubrice Veršování toho najdete opravdu dost. Ale Smyle není jen básnířka, ale píše také povídky, občas fotí či kreslía je také velkou milovnicí Karla Kryla. A také úvahářka (Moc se mi líbí název rubriky "Že by ten chroust byl opravdu nesmrtelnej...?") a také budhistka přející si samostatnost Tibetu. Celkově na mě její blog působí klidným dojmem. Takové příjemné čtení na odpoledne.
Rozesmál mě popis u jedné své fotky
" Nejsem emo! Ale chci aby mi byla vidět jen polovina obličeje, jistota je jistota..." takže na jejím blogu si lze počíst, zapřemýšlet, zapislouchat se do karla Kryla a pobavit se.
Z hlediska kontroly nevidím žádný problém, to minimum nevlastních obrázků je ozdrojované a Smyle pouštím s platnou letenkou dál. :)
"Efríííííííít! Ne neútočí, jen existuje ( pssst, ale to samo o sobě je dost nebezpečné)."
Kdo by dnes aspoň trochu neslyšel či nečetl o démonce Agrrr, mající pěknou přezdívku? Ačkoliv hned záhlaví varuje, mě žádné "sexuálně explicitní slovní či obrazové materiály" nepohoršují. (To už víte, že ve skutečnosti jsou správci Klubu Snílků parta zvrhlíků? :D) Agrrr píše povídky (vypadá to, že tam budou úchylárny, když Iren touží po elfech :D), deníček zvaný Kecy v Kleci, kde najdeme i její postřehyči básničky, nevyhýbá se Tématu týdne a je vášnivou elefantistkou. (Nevíte, co je to elefantismus? → http://elefantismus.blog.cz).
Zde vřele mrkněte. :)
Problémy, na něž je kontrola zaměřená se nevyskytly, takže kontrola letenky i zavazadla v pořádku.

A jak na tom budeme s kontrolami dál? Čekají nás ještě dvě Velké - vol. 2 a 3, v nichž proberu další části našeho členstva, zkontrolujeme 2 přihlášené a jednu lhůtu (že Chloë?). Jeliož se nám seznam přihlášených krátí, těště se, že ve třetí Velké kontrole bude součástí kontrola namátková, takže se třeste vy, co víte o nesrovnalostech. Posvítíme si na vás na všecky.

Do budoucna nás pak budou čekat kontroly dle abecedy.
Jak se vám líbí blogy Smyle a agrrr? Nebo víte někdo, že blog těch, které jsem vyřadila z důvodu neexistence blogu fungují jinde? A co Hřbitov podle vás? Dobré/špatné?

Teď už kecy nechám na jindy, mějte se, pokračujte ve své blogové činnosti, ať vám nedojde fantazie a do příští kontroly zatím nashledanou.
Vaše časově zaneprázdněná Monica Otmili.

21 komentářů:

  1. To vyhazování mi začíná trochu připomínat, časy Kitt v Autorském klubu... Jinak hřbitov je podle mě skvělý nápad, některých blogů by byla škoda.

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravé čistky jsou důležité. Hřbitov  je senzační nápad.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahojte, ja končím s blogom, takže ma môžete vymazať zo zoznamu.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak, když jsou tu ty velké kontroly bazírování na obrázcích, tak bych ráda věděla jak je to tedy s promofotkama a logy?

    OdpovědětVymazat
  5. [5]: Loga nevadí, u promofotek bude poblém hledat zdroj, takže s tím bych si moc hlavu nelámala.

    OdpovědětVymazat
  6. [6]: No já na "pornofotky" rozhodně zdroje mám, ale to bude tím, že to nejsou fotky jako fotky, že? :) Dále toho, že jsem měla býti odsouzena před několika měsíci jsem se vědoma, ale nechtěla jsem na sebe upozorňovat. Ještě aby si  o mě někdo myslel, že jsem větší stíhač než normálně ;).

    OdpovědětVymazat
  7. Úžasnej nápad Mon :) A ten hřbitov bude senzační, ty a The takoví hrobníci

    OdpovědětVymazat
  8. Mňa ste si možno nevšimli... ale môj blog skončil už začiatkom apríla, takže by ste ma tiež mohli vymazať zo zoznamu

    OdpovědětVymazat
  9. [9]: A žě nám nikdo neřekne. No nic, postarám se při další kontrole o to. jakto, že všeci končíte?

    OdpovědětVymazat
  10. Taky si mě můžete odepsat. Důvody jsou obdobné jako u Ewil a dál jsem k zastižení na našem společném.

    OdpovědětVymazat
  11. končících blogů je vždycky škoda :( a hlavně, když je jich tolik najednou

    OdpovědětVymazat
  12. Mezi těmito blogy znám jen Chloë Noir. O ostatních jsem neslyšela
    Hřbitov je určitě dobrý nápad. Je to originální!

    OdpovědětVymazat
  13. Sorry, momentálne mám skúškové takže hľadať po nete zdroje obrázkov je nad moje časové možnosti. Tie čo som našla aleo tušila, kde sa dajú nájsť som sa snažila popridávať, a ten Tineye.com mi teda bohužiaľ fakt nepomohol

    OdpovědětVymazat
  14. Hmm, já mám blog od roku 2007 a dřív jsem nezdrojovala takže uvádět zdroje ke všem obrázkům za ta léta by mi zabralo asi celé prázdniny
    Nicméně, přemýšlím, že bych asi odešla dobrovolně, stejně myslím, že až na mě přijde řada tak neprojdu, kromě obrázků mám i hodně článků s videoklipy atd. a navíc, když tak sleduju blogy ostatních tady tak do definice Snílkovství moc nezapadám, mám prostě takový blog o všem možném.
    Každopádně bych se sem chodila dívat dál

    OdpovědětVymazat
  15. [18]: Není třeba uvádět úplně všechny zdroje, navíc jak se zdá, vzhledem k tomu, když někdo nemůže ty zdroje najít (jak Chloe), tak se nezblázníme. nemá cenu vyhazovat snílky kvůli tomu, že něco prostě najít nejde. :)

    OdpovědětVymazat
  16. Hell yeeeeees!!!!
    (teda. když se slečny kontrolorky propracovali až k Elefantismu a básničkám tak musely být opravdu důkladné...)

    OdpovědětVymazat
  17. [19]: ten problém mám s mým prolínáním, ale původní podepsané fotky jsem nechala podepsané a proto mám i obrázek prolínání se třemi až podpisy ale zpětně je opravdu už těžko vyhledám když ty obrázky mám přeplněné v pc a bohužel už ani nwm kde byly postahované :(

    OdpovědětVymazat