13. ledna 2014

Týden devadesátý první - Zpráva

Do TT se znovu zapojila jen [Zdenina], za což jsem jí velmi vděčná, ale stejně mě to trochu i mrzí, že si nikdo jiný nenajde půl hodinku a nenapíše mi článek, zatímco se nudí doma u facebooku, nebo jen tak bloumá po internetu. Je to škoda, protože spousta z nás tu má skvělé nápady a myšlenkové pochody...jsme přeci Snílci.

Nicméně Zdenina mi napsala velmi hezký článek o změnách a předsevzetích. Rozhodně to stojí za to si ho přečíst a nechat se inspirovat. Náhodně vyberu úryvek.


Tentokrát budeme psát zprávu. Ve světě, kde dopisy téměř vymizely, což je ohromná škoda, neboť nic není krásnějšího než o napětí, co adresát odepíše na těch pár slov, co mu posíláte, píšeme jen textovky na telefonu, emailu, nebo sociálních sítích. Vše se stalo tak nějak neosobním a ošklivým. Změňme to. Spousta z nás má přátele mimo město, kde teď žije. Proč jim tedy neposlat pár dopisů. Jistě je to potěší...


Úryvek ze Zdeninina článku

Rozjasnění života? Místy zataženo!

...

Vivi mi ukázala cestu a já se po ní vydala. Nyní po půl roce musím říct, že jsem se trochu přece jen změnila a více se směju, najednou je ke mně okolí více blízké a lidi začínají vnímat mou osobu. Což je pro mě určitě úspěch. Ono změnit pesimistického melancholika se sklony k depresím, je dost velké sousto, ale přece jen tady jde o můj život, a tak se musím snažit. (Ale básničky píšu pořád smutné. :-) Veseleji je vytvořit nedokážu.)

...

Žádné komentáře:

Okomentovat