31. ledna 2014

Iluze stá třináctá

Katabází do hlubin, ku světlu.



Dobrý večír vinšuji, Vašnostové.
Že neuhodnou co? Tak jest. Maglaizíček včerejším dnem uzavřela semestr. To by snad i mohlo znamenati větší aktivitu na tom mém vrakovišti. Ovšem co to sem plácám. Je to stejně nezajímá. Nebo snad ano? Inu, mýliti se je lidské a také strigovské.

Včera jsem viděla dokument se Zikmundem a Hanzelkou, kde pan Hanzelka hrál na harvany mimo jiné i mou oblíbenou Bachovu, což mne dovedlo k dnešní Iluzi. Dobrá, vidím Jim na očích, že se mám přestati ochomýtati okolo a rovnou po hlavě hupsnouti do té lepkavé přesladké kaše.

Autor: ernicus


Protože Je má Maglaizíček ráda a protože Je chce rozmazlovati, pěkně koukají na vícero obrázků. Doufám, že v Jejich hlavinkách se rozvinou všemožné příběhy veršované i neveršované. Všechny budu netrpělivě očekávati. Někdy si připadám jako drak a mými poklady jsou Iluze. A hezky si je budu schraňovati, lehnu si na ně a chraň ruka Páně toho neřáda, který by mi chtěl byť jen jednu uloupiti. Toho plácnu po ruce a nedostane moučník.

Autor: JeDavid


Autor: TitusLunter

Radím Jim dobře, dají si bacha na toho Bacha. Ale ne na Bacha jako Bacha, ale Bacha jako Bacha. Rozumějí? Nikolivěk na Bacha hudebního, ale Bacha politického. Zvláště proto, že za nic de facto nemohl. Inu, ono je vždy lepší svésti neschopnost na podřadnějšího, než na samotného Císař pána.



To už Jsou na konci? Neproletěli to nějak moc brzo? Jen se zastaví a prohlédnou si obrazivo ještě jednou, pečlivějš, možná se za jedním z těch sloupů schovává právě ta Jejich Iluze. Kdyby byla cizí, pak ať si ji vypůjčí a následně dovedou do Ztrát a nálezů.

Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického či básnického charakteru, uctivě prosím, ráčí vkládati do:


Tak se mějí. Hezky si snějí a znamenají si vše iluzivní.

Snění zdar!
Jejich staromilec tetka Maglaiz

5 komentářů:

  1. Trochu Draculovská téma, hmh? Teda aspoň mne to pripomína slávneho Narážača. Imaginarius je skvelá rubrika. Vďaka za inšpiráciu k básni :)

    OdpovědětVymazat
  2. Gratuluji k ukončení semestru.

    OdpovědětVymazat
  3. Též gratuluji k ukončení ročníku!

    OdpovědětVymazat
  4. [1]: Těším se na výsledky stimulace Iluzí [2]: Převelice děkuji [3]: Děkuji

    OdpovědětVymazat