4. ledna 2014

Iluze stá devátá

Když se spikne nebe i peklo


Dobrý večír milé osazenstvo,
máme nový rok a samozřejmě nebyla by to Maglaiz, aby ihned nezačal rok s potížemi. Za prvé úderem páté večerní nám kiksnul internet a až do dnešní deváté ranní ani neškyt.
Za druhé samozřejmě že čtyři dny před první zkouškou onemocním, takže v současnosti se více než kamarádím s medíkem, zázvorem a paralenem a překvapivě stále zůstávám ve fázi krize, nu spíše stále na hraně mezi kolizí a krizí, nějak se mi nechce do deprese, ale bude se to muset stát, neb od něčeho se musím odraziti a deprese je k tomu ideálním odrazovým můstkem. Za třetí připadám si dutě, tak dutě a nejhorší je ta vidina, že zítra se již nic pořádně nenadrtím, protože migréna je nepřejícná mému vzdělání. Doufejme, že bude přejícná zkoušející.


Ovšem nejsme tu proto, abychom rozebírali můj soukromý život. Já jsem taky taková adidaska! No nic. Škrtněte zápis, vymazat z paměti, nic jsem neřekla, jdeme na Iluzi. Těšíte se?

Autor: ReyeD33


První obrázek jest poněkud děsivý, leč skýtá mnohé možnosti, jak příběh namotat na vřeteno. Bude to nit růžová? Černá? Barevná? Bílá? Překvapte mě! Já Vám věřím a věřím ve Vaši skvělou a originální fantazii.

Autor: ReyeD33

Ou, a co tenhle obrázek? Těžký dekadentní motiv se snoubí s lehkostí a jemností poetické lyriky. To by v tom byl čert, abyste se nenechali nalákat takovouhle pozoruhodností.



Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického či básnického charakteru vkládejte do:

Mohli bychom si na začátku roku připomenout, jaká jsou pravidla naší hry:
1) Příspěvky mohou do Sbírky iluzí vkládat jen a pouze členové Klubu Snílků, což však nezakazuje nečlenům inspirovati se.
2) Iluze mohou být povahy prozaické či básnické, nikolivěk malovací, kreslící, grafické, sochařské a tak dále, jelikož na to zde máme jiných rubrik.
3) Iluze mohou být spáchány na jakékoliv vyšlé číslo, neb nejsme časově limitováni jako Téma Týdne.


Vaše uchrchlaná tetka Maglaiz

2 komentáře:

  1. Tak hodně štěstí se zdravíčkem a se zkouškou.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Maglaiz, přeji brzké uzdravení a štěstí u zkoušek. Ale vybrala jsi dokonale, na oba obr. určitě něco vytvořím.

    OdpovědětVymazat