17. ledna 2014

Iluze stá jedenáctá

A chceš-li, žebřík postavím.

[m.], [Auril], [Dragita]



Krásný večer vinšuji, Vašnostové.
Včera byl ouplněk, všimli si? Bylo to podivné, povím Jim. O ouplňku obvykle všichni spí špatně, však to určitě znají, jenomže já jsem včera večír usnula, ani nevím jak, a ráno na mne vřískal budík. Celou, celičkou noc o sobě nevím. Poprvé za tu řádku let, co pobíhám po tomhle světě, jsem spala klidně. A co Oni? Spali jak zabití, nebo mívají ouplňkovou nespavost?

Doufám, že jsem Jim nezpůsobila infarkt, když onikám. To vědí, onikáni je náramně uctivé. Kdepak neuctivé, až hulvátské, to si pletou s onkáním, Vašnostové. A co jinak doma? Všechno v richtigu? Žádný zádrhel? Inu, Oni by to stejně neřekli, jak Je znám. Tak se tedy dejme do díla.

Dnes jen jednoho šťastlivce, neb je již dávno po svátcích. Nastal čas diet, i Imaginarius je v dietě, ne však ohledně Jejich Iluzí, tam by se vždycky nemělo šetřiti, naopak by se mělo hýřiti!

Autorka: lombrascura


Nejčko trochu muziky. Nebudu Jim říkati nepravdu. Opět se na tom podepsala Dragilia, má prostě hudební čmuch, jak by řekla naše fena Wendulka.




Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického či básnického charakteru, uctivě prosím, ráčí vkládati do:

Co Jim říká stará podoba mateřského jazyka? Rádi v ní čtou knihy či se raději vyhýbají, aby o ni ani neškobrtli a když, tak se neohlížejí? Jak vůbec na tom jsou s českým jazykem? Vřelý vztah? Chladný? Nebo snad mají k rodnému jazyku odpor? Čím to, že se v Nich vyskytla zrovinka ta daná emoce?


Jejich tetka Maglaiz

8 komentářů:

  1. Tak tahle iluze patří do mého seznamu iluzí k sepsání!

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Potěšili mě, jemnostpaní.

    OdpovědětVymazat
  3. Hmmm... tak to já se připojím se svým kouskem.

    OdpovědětVymazat
  4. Ó, taková pochvala... Dmu se pýchou a zároveň si říkám, že bych si ke všem těm nedodělaným povídkám měla taky konečně sednout.

    OdpovědětVymazat
  5. K.M.Č.-Chod myslím úspěšně onikal ve svých dramatech a v romanetech. Když se to umí, není nouze o zábavu.

    OdpovědětVymazat
  6. hm...právě mě cosi napadlo, jdu si sednout k netbooku a uvidím, co ze mě vyleze     

    OdpovědětVymazat
  7. [5]: Čapek-Chod a romaneta? Asi bych měla vrátit známku ze zkoušky z literatury 19. století.[6]: Jak dí klasik: "Piš, holoubku, piš, brzy zcepeníš."[3]: Jen se, Jemnostpaní, připojej. Čím víc-tím líp.

    OdpovědětVymazat