17. listopadu 2014

Týden sto třicátý třetí a třicátý čtvrtý - Zima se blíží

Pilní Snílci

Zdravím, Snílci,
koukám, trochu nám klesla aktivita a za minulý týden se zapojil jen jeden z nás. Možná to bude tím ospalým počasím. I já jsem většinu víkendu proklimbala v křesle, s úmyslem psát. Venku je vše zahaleno do mlhy, tak mě hned napadlo téma na tento týden - ZIMA SE BLÍŽÍ. Dnes je svátek, tak si všichni odpočiňte, ať máte hodně sil na zbytek týdne.
Doufám, že se mezi Vámi najde pár odvážlivců, co zkusí zpracovat téma. Uchopte ho dle libosti, pište, kreslete, foťte, nebo básněte. Dokonce se nebráním ani interpretaci s dílem G.R.R. Martina, protože Zima se blíží je motto rodiny Starků.

Jsem zvědavá, co stvoříte.

Dragita



A nyní dostává prostor Auril se svým dílem na téma Za oknem.



Za oknem právě spadl list
a do očí vítr mi fouká
kdesi v dáli si kos tiše hvízd
prý že jsem strašlivě hloupá holka
nechci totiž dvě poslední stránky číst
raději budu s klavírem falešně broukat
jak spadlé jablko teď chci pod stromem hnít
a na písek v hodinách urputně koukat
Je smutné
jak tiše můžou kroky Léta znít…


A máme tu jeden příspěvek od Tey :)

Zima se blíží

Období přátel.
Konec listopadu a venku nás čeká jen zima, padající déšť, břečky a nikomu, kdo takové počasí nemá rád, se ani ven chodit nechce.
Já se počítám mezi ně také.
Zima není ani trochu mé oblíbené roční období, jsem teplokrevní člověk a názor mi nikdo jen tak nezmění.
Chápu milovníky zimních sportů, jako lyžování, sjíždění na prkně a podobně, ale zima má i výhody, jak to většinou bývá, všechno má své dvě strany.
Já mám zimu ráda od minulého roku, protože mi v horších chvílích přinesla nečekané události do života, nové nejlepší přátelé a nové místo, kde cítím, že konečně po dlouhé době patřím.
Budou Vánoce a ty miluji, nedovedu si ani představit trávit Vánoční čas pohody a klidu sama v zavřeném bytě a nikoho nemít.
O Vánocích lidi potřebují s někým být, netrápit se samotou, mít pro koho péct, věnovat dárky z lásky a být šťastní.
Při večerním osvícení chodit s přáteli po městě, pomaličku pít horký grog, obdivovat krásný bílý sníh, poslouchat hrající koledy ze stánků a ze zimy jít se zahřát do oblíbené hospody, kde prožít pěkný zimní večer s lidmi okolo sebe.

Žádné komentáře:

Okomentovat