21. listopadu 2014

Iluze stá padesátá druhá

Hvězda - ta nebezpečná věc.

[] [] [Vlasta]

Shrbená postava pod vyšívanou dekou se došourala ke stěžni. Bělovlasá paruka nasazená značně nedbale na hlavu odkrývala matný tmavý vlas. Z hrdého kapitána toho zbývalo žalostně málo. Pouhý skelet. Namísto blesků z očí čišel jen chlad. Nebyl to ten bezcitný chlad. Na Aberratio zavítal kmotr Smrť. Přišel jen na šálek čaje?


Hoj ahoj!
Ať koukám, jak koukám, ve Sbírce, ani v komentářích, natož v e-mailu není jediný dopis pro kapitána Imaginaria. Vím, že M. Phoenix se chtěla zapojit, ale neměla šanci to stihnout pro nabitý program. Počítám, že i Vy, Snílci, školou povinní máte teď času pomálu. Proto jsem se rozhodla, že ÚKOL Z MINULA PRODLUŽUJI. Ovšem nebude to zadarmo. Nebudete si moct říci, kolik za to chcete bludišťáků. Odměnu určím sama.

To jsem tedy na začátek řekla ony prganizační věci, teď se tedy ponoříme do přenádherného světa fantazie. Po dlouhé době jsem si v sobotu připomněla Howl´s moving castel. Ha, ha a prý že ČT Déčko je jen pro škvrňata. A ano, tak jako mne to dostalo asi před pěti šesti lety, i teď si nesu zase následky. Nu, všichni snílčí odpůrci sentimentu a přeplácanosti si nyní asi myší přejedou k červenému křížku. Už jsme tu jen my, kdož mají problém se připoutat k zemi? Ano? To se mi ulevilo. Obávám se, že by ostatní nepřežily onu posedlost "Zámkem v oblacích". Předem se tedy všem omlouvám, že to bude dnes značně monotématické, ale mi prostě k té hudbě nic jiného nesedělo. Zkrátka dnes to bude ála zadek na hrnec.


Autorka: Deus-Marionette

Tak kdopak jste už viděli Howlův kráčející zámek? Kdo četl onu pověstnou knihu? Pokud by se objevila mezi námi nějaká duše Miyazakiho filmu neznalého, pevně věřím, že brzy doplní své filmové vzdělání. Každopádně jsem zvolila obrázek, který, alespoň si to myslím, má v sobě hodně potenciálu ať už na slušný fanfic, ale i na dobrý příběh, který by neměl s tím filmovým či knižním toho mnoho společného. Jen jednoho kluka, který chytil padající hvězdu. Co s ním provedete, bude už jen a jen na Vás a já se opravdu neskutečně těším na to, co Vaše drahé hlavinky vymyslí. Vlastně to se těším každý pátek a každý pátek se tetelím blahem, když do Sbírky přilétne něco nového.


Autorka: moni158

Vzhledem k tomu, že minulá Iluze byla macatá, a pohromy nikdy nechodí samy, pak bych netrhala partu a udělala trochu boubelatější i tuto. Kdo je pro? Já. Kdo proti? Nikdo. Kdo se zdržel hlasování? Také nikdo. Miluji tenhle druh demokracie! :D


Čmajznuto z: ladygeekgirl

Jak už bylo řečeno, tak minulý úkol může být splněn i ten nadcházející týden. Ale abyste se necítili ochuzeni o nějaké nové dobrodružství, tak Vás nechám chvíli přemýšlet. Schválně, jestli poznáte (nebo dokážete vyhledat), kdo z českých herců a dabérů zapůjčil hlas Sophii, Howlovi a Calciferovi. Vše velice známá jména a vsadím se, že alespoň hlas babičky Sophie trefíte bez hledání na internetu. Druhého bludišťáka dostane ten, kdo mi poví, čím hlasem Howl hovoří anglicky.





A nyní je mi ctí Vám představit hudbu, která může za celou dnešní Iluzi. Ji viňte či jí děkujte. Toť ona, ta záludnice, jež mi nedává spát.


Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.




V ÚVAHU BEREME I ÚVAHY!


Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:


Večer už padl, je tedy nasnadě co bude dál. Dočetli jste až sem. Gratuluji Vám a gratuluji sobě, že jsem alespoň jednoho Snílka neodradila od doprohlížení dnešní Iluze. Schválně, kolik Vás došlo až na konec této Iluze?
A to byla poslední otázka. Pokud máte Vy nějaké otázky na mou osobu, jen směle do toho. Jinak se Vám klaním a loučím se.


Aloha!
Vaše tetka Maglaiz

5 komentářů:

  1. Zrovna tento týden jsem si na ten film znovu vzpomněla. Musím se na ně podívat, protože naposledy jsem ho viděla někdy začátkem roku a to už je přece dlouhá doba
    Jinak, já mám obrázek inspirovaný minulou iluzí stále rozpracovaný. Chci ho totiž vybarvit a hledá alternativy, aby se mi to nerozpilo

    OdpovědětVymazat
  2. Já to dočetla do konce taky Prvním i druhým obrázkem jsem uchvácená :) Jinak odpovědi na otázky můžem dávat sem, když jsou komentáře otevřené nebo raději do meilu? :)

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: Klidně sem, právě jsem komentáře uzavřela.

    OdpovědětVymazat
  4. V anglickém znění: Christian Balle - Howl, v českém znění:Jaroslava Obermaierová - zestárlá Sophie, Michal Michálek - Howl,Andrea Elsnerová - Sophie, Bohdan Tůma -Calcifer :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já taky dočetla :) Hned jak vyprovodím pana M. do jeho domoviny, což by mělo být v úterý, vrhnu se na dohánění :)

    OdpovědětVymazat