7. listopadu 2014

Iluze stá padesátá

Hou, hou stíny jdou
Hou, hou za tebou
Utíkej, člověče,
Nebo tě sežerou

[] [M. Phoenix] []

Splihlé plachty mocného hvězdného korábu se lehce zachvěly. V jemném vánku šeptá tisícero hlasů. Nezapomněli, nezapomněli! A slyší! Rady Snílků, jak pomoci kapitánovi, byly pozorně vyslechnuty. Snad není pozdě, snad... Rychle! Rychle! Tohle musí zachytit uši samotného Imaginaria. Jemu jsou ta slava určena. Snad není pozdě. Mluvte, mluvte dál, Snílci. Nepřestávejte! Ještě chvíli vydržte, než přivedou kapitána.


Hoj ahoj!
Jste připraveni na další střet s Iluzí? varuji Vás předem, koho polapí, otho těžko vydává realitě. Máte dost kuráže na to se s ní poprat, případně se jí zcela odevzdat, nechat ji, aby do Vás pronikla, abyste ji cítili ve svých žilách, plicích, srdci, aby Vámi protekla jako voda protéká korytem klidné řeky? Kdo bude mít tu odvahu Iluzi přijmout? Vdechnout ji, chvíli podržet a zase nechat, aby Vás opustila. Necháte sebou protéct nekonečný život nekonečna, nebo se jen ohlédnete a povzdechnete si, jak nudný je ten Váš? Zde máte láhev s esencí bytí. Je jen na Vás, zda se napijete, nebo odložíte nádobu na stolek.

Autorka: Janine-Autumn

Lyrično tajemného podzimu se rozlévá po kraji a taktéž i snílčí duše bývá tímto spleenem zasažena. Ačkoliv jsem spíše fanouškem optimistického vidění světa, čas od času není špatné si jen tak, když je chuť, zasténat a rozplynout se v děštivém dni. Nebo jste spíše duše apokalypsy?

Autor: MindTuber

Pro odměnu deseti bludišťáků si nakonec došly jen dvě odvážné duše. Přitom stráže u brány paláce Regnat by Vám hlavu neukously, ač jsou chiméřího rodu. Dnes Vám nabízím pět bludišťáků za prozaický text (při nejhorším báseň v próze, ovšem úctyhodného rozsahu), v němž nám i samotnému Imaginariovi vyjevíte, jak vnímáte svůj domov, jak vidíte přístav Aditum, palác Regnat, řemeslnickou osadu Inventor, campus Vzdušné univerzity s kolejemi cechu malířského Creatio, obrázkových magiků spolku Phota či vládců slov z Principie a další, další místa galaxie Libere a Planety Snílků.

Tabulka lovců a jejich úspěchů - zcela aktuální verze.


Hudbu mi dnes nabídl po e-mailu sám youtube. Cožpak ho šlo odmítnout? Ne. Magickou opojnost melodií Two Steps from Hell si nemohu nechat pro sebe. Bylo by to... trestuhodné, snad i vlastizrádné, pokud bychom tedy cítili, že naším domovem jest běloskvoucí přístav Aditium.



Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.




V ÚVAHU BEREME I ÚVAHY!


Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:


Zítra se zde opět setkáme, abychom zjistili, kde tedy hledat onen lék na Imaginariovu nemoc.


Aloha!
Vaše tetka Maglaiz

2 komentáře:

  1. Inu, nechci býti nespokojená, ale dnes jsem zveřejnila a poslala do sbírky iluzí svojí báseň s odpovědí na tvou otázku a vypadá to, že jsem byla opomenuta. Pokud jsem něco nesplnila, tak bych byla ráda, kdybys mi to napsala na blog, pokud možno. Děkuju.
    Sedmikráska/Ellnesa

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Milá Sedmikrásko, vzhledem k tomu, že jsi se přestěhovala, je tvé konto zmraženo do doby, než osada Repetitia řekne, že je tvůj nový blog v souladu s podmínkami Klubu Snílků. Tvé body eviduji, akorát momentálně nemohou být zveřejněny a případně ti i vyplacena odměna.

    OdpovědětVymazat