3. listopadu 2014

Týden sto třicátý první - Oblíbené místo

Minule se zapojily


Zdravím, Snílci,
jak jste si užili vstup do nového měsíce? Slavíte Haloween nebo jen naše klasické Dušičky?

Každopádně listopad přišel zahalen mlhou a teploty se mnohem více přiblížily nule. Je na na čase se zahrabat do dek s čajem nebo horkou čokoládou a odpočívat. Určitě máte nějaké místo, kde se vždy schoulíte, které je jen Vaše a je čeká, až do něj usednete a budete spát/tvořit/číst/lelkovat. Někteří z Vás se možná na oblíbeném místě učí a ti ostatní mají svá místečka mimo vyhřátý domov - preferovanou čajovnu, kavárnu, park nebo místo v lese. A proč se na to ptám? Skoro jednomysleně bylo zvoleno téma na tento týden - Oblíbené místo.

Ta doufám, že se vytáhnete, milí Snílci, a pochlubíte se nám ostatním, kdeže je to místo, které Vás chytilo za srdce, kam se rádi vracíte, kde se prostě cítíte bezpečně :)

Můžete psát úvahy, povídky, básně, fotit či kreslit, nechám to Vás a těším se (určitě nejsem sama), až poodhalíte taje svého oblíbeného místa.

Mějte se

Dragita


Minulý týden bylo téma Svátek mrtvých. Jak se s tím popasovali naši odvážlivci? Dokonce se našli rovnou dva a tu jsou ukázky z jejich děl.

Elizabeth - Svátek mrtvých

Nekonečnou temnotou kráčajú
v uliciach prázdnych miest,
hľadajú obete na pekelnú cestu.
Poslovia Smrti
v tento sviatok všetkých mŕtvych,
hľadajú ďalších,
aby sa Smrť stala silnejšou.
Vychádzajú s cintorínov,
mŕtvi utopení zaživa v tichu.
Aby sa smrť stala silnejšou
a ovládla všetkok žijúci svet.
v jediný deň v roku.
Keď nastane polnoc sviatku mŕtvych.


Nevnímám čas, nic nevnímám, vím, že spím, ale obraz toho, co uvidím mě vyděsí.
,,Jen v klidu spi, rád se na tebe koukám, pořád se na Vás koukám a dávám pozor, aby se Vám nic neztalo, teď jsi nemocná, ale neboj za chvíli budeš zdravá, jako rybička."
Chci něco odpověděď,ale nevyslovím ani hlásku, spím a tohle je jen sen, krásný sen, vidím dědu.
,,Mám Tě rád holčičko, nezapomeň na to, nikdy, až se probudíš, hodiny budou zpátky na svém čase, moje znamení pomohlo, vzpomněla sis na mě a proto jsem byl tady,vždycky, když se zastaví hodiny, budu to já.
Sladce spi"
Ucítím pohlazení po vlasech, myslím si, že to je mamka,že se už vrátili, proberu se, ale v pokoji je pořád tma, dveře i okno jsou zavřené, otočím se na druhou stranu a spím dál.
Intuice mi napovídá, že tu dneska se mnou děda byl a tím pádem můžu v klidu dál spát.

1 komentář: