21. února 2014

Iluze stá šestnáctá

Dvě poloviny, každá jiná a přec jsou stejné.



Dobrý večír vinšuji, Vašnostové.
Olympijská vřava pomalu utichá. Nečetli Oni náhodou článek v Literárních novinách o Soči? Pokud by Jejich odpověď zněla ano, pak se tedy táži, co si o tom myslejí. Jestli zní odpověď zamítavě, pak se táži, co si myslejí o tézi, že olympiáda a vcelku sport je jen náhradou za válečný konflikt. Fandili Oni vůbec našim? Nebo měli své favorit v jiných národech? V jakých?

To bylo jen na okraj. Na odlehčení celé vážnosti naší drahé snílkovské ovce, totiž obce. Nyní by mohli postoupiti dále v naší prohlídce a upřítit Jejich vzácný zrak na dnešní Iluzi naditou severem, jehož derby v hokeji máme již za sebou.

Autor: stoudaa



Autorka: lombrascura

Omlouvám se Jim, zda jsem již tyto skvosty uveřejnila, ale jsou to tak skvělé písně, že by bylo škoda, aby zůstaly zapomenuty. Tři dámy s krásnými hlasy a ještě krásnějšími písněmi, v nichž finština působí skutečně jemně, měkkce a trochu užvatlaně. Každopádně refrény těchto dvou skladeb jsou více než dobře zapamatovatelné a nechutně báječně vlezlé. O pozitivním náboji Jim snad nemusím říkati dvakráte, že?




Nu, a Jsou u konce čtení. No, nic jiného již nebude. Oni by toho na jednu Iluzi chtěli nějak moc, ne? Ovšem pokud mají návrh, jak zatraktivnit tuto rubriku či cizí, jen se vrhejte a komentujte či pište emailem na ostrakony.

Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického či básnického charakteru, uctivě prosím, ráčí vkládati do:

Tak se mějí. Hezky si snějí a znamenají si vše iluzivní.

Snění zdar a hyvää matkaa!
Jejich omrzlá, a přesto ve varu, tetka Maglaiz

Žádné komentáře:

Okomentovat