2. listopadu 2013

Kontrola šestnáctá

Drazí Snílci, pouze s několikahodinovým zpožděním vypouštím dalšího revizora (mimochodem, včera jsem zjistila, že revizor není pouze pohádka vyprávěná, aby si děti nikdy nenechaly doma lítačku), takže připravit lístky ke kontrole. Žádný dobrovolník se nám pro dnešek nepřihlásil. Chystám se tedy na vyhlášení minulé kontroly a, jelikož si s Repetitiem nikdo příliš hlavu neláme, vidím to dnes tak na 5 nedobrovolných dobrovolníků 3 nedobrovolné dobrovolníky (počet snížen vzhledem k časovému tlaku... A náhoda mi vnucovala blogy z Velké kontroly). Ale třeba budu alespoň hodná, kdo ví...


Návrat k minulé kontrole
1) Baretka - http://baretka.blogspot.cz/ - VENKU
Anketa rozhodla, Baretka na nejbližší stanici vystupuje.
2) Taychi - VENKU
Odkaz na blog neuvádím, stejně je zrušený. Taychi se neozvala a proto bude muset i ona vystoupit ze vzducholodi.
3) Fanta Light - http://fantalight-cd.blog.cz/ - VENKU
Neozvala se a resty zůstávají nenapraveny. Musím se přiznat, že její jméno mi v seznamu příliš chybět nebude...

Náhodná kontrola
1) Magdaléna - http://house-putking.blog.cz/ - OPATRNĚ
Na blogu mě uvítal celkem snílkovký vzhled, který na mě působí docela mile, i když to není tak docela můj šálek čaje/kávy (nehodící se škrtněte). Klícka "o mně" je mimo provoz, byla bych ráda, kdyby se to za ten měsíc poněkud zlepšilo, ale není to nic tak hrozného. Snílkovství na mě dýchá z každého koutku blogu, Snílek rozhodně jsi. Přesto mám co vytknout. Obzvláště u starších článků v rubrice Všednodennost se mi nelíbí obrázky okomentované příliš stručně (např. tento a tuhleten), jistě není tak těžké to doplnit. Ale články jsou starší a já tě do ničeho nenutím. Rubrika Nevšednodennost je, tedy až na poněkud krátce okomentovaný Světový den pečení, také v pořádku. Závěrem bych řekla, že u dvou článků poněkud pochybuji, že obrázky jsou tvoje (konkrétně zde a tady). Za měsíc na tebe ještě mrknu, ale pokračuješ s námi tak jako tak.

2) Jan Vítr - http://janvitr.blog.cz/ - NEPROŠEL
Už první dojem zu blogu byl velmi nepříjemný, i když jsi Snílek. Chápu, že se účastníš jakéhosi projektu, ale proč komentovat fotky jen jednou větou? A je-li to podmínka (jakože není), proč nenapsat ten jednovětný komentář a dál, už mimo, nekomentovat pod fotografií? Vůbec, ale vůbec se mi nelíbí rubrika Citáty. Žádné zdroje, žádný komentář, články opravdu o pár větách. Myslím, že na snílkovském blogu to nemá co dělat. Vzhled blogu nic moc a o perexech jako bys nevěděl, ale za to hlavy netrhám a ani nesmím. Co do příště napravit? Délku článků a rubriku Citáty (klidně jen novými články a doplněním zdrojů. I u knihy).

3) Dětský sen - http://detske-sny.blog.cz/ - OPATRNĚ
Na blogu mě uvítal krásný Snílkovský vzhled. Tvoříš krásné, i když občas trochu děsivé obrázky (lepší slovo mě nenapadlo). Neumělecké počiny 2, 3, 4 a 9 bys mohla poněkud více okomentovat. Je fajn, že fotíš, ale některé fotografie nemáš popsané vůbec (Dětství, Chameleon, Hotel, Sucho, Denomination, Čas, Nautico, Schody, Bez názvu, Elephant a Lepší). Pak jsou tu takové, které máš popsané velmi krátce, ovšem popisek má krásnou myšlenku a proto ti nic nevyčítám, a ty, které máš popsané celými odstavci. A pak ještě fotky popsané krátce a o kterých nemůžu říct, že je to dost, jenže jde jen o můj dojem, který někomu může připadat jiný (Little, Jesus a Moře). Rozhodně jsi Snílek a strašně ráda bych tě viděla, jak s námi pokračuješ, ale musím tě požádat, aby ses u svých dílek pokusila trochu více rozepsat. Aktivní celkem jsi, u lidí jako ty nemůžu žádat tolik článků. I tak doufám, že brzo přibude něco dalšího. Konečný verdikt je velmi těžké rozhodnutí, ale vzhledem k tomu, že vytýkané články jsou převážně staršího data, mohu trochu přivřít oči.

Tak, Snílci, kdo si všiml, že jsem zavedla čtvrtou možnost? Už jsme tu měli ty, kteří prošli, ty, kteří neprošli, a jednu anketu. Dnes jsem dva blogy ohodnotila slůvkem opatrně, které má prostý význam. Snílci se octnou i v dalším Repetitiu, zkontroluji je znovu a doufám, že vytýkané věci se napraví, ale rozhodně se je nechystám škrtat ze seznamu členů.
Reklamace v komentářích samozřejmě přijímám a tímto se s vámi pro dnešek loučím.

Zmenšila čtvrtá možnost váš strach z Repetitia? Zajímalo by vás, jaké slovo by se ocitlo vedle vaší přezdívky? Prosím, prosím, přihlaste se dřív, než náhodně dokontroluji každého člena. Informace k sebeobětování ZDE.

3 komentáře:

  1. S některými vyloučeními souhlasím a jsem ráda, že zrovna Magdaléna zůstává, protože to snílek opravdu je. Starší články, ach.. Taky jsem při zpětném zdrojování namísto odkazu na google či DA některé zdroje prostě už nenašla, to se stane...
    Jinak, nejspíš se přihlásím...

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Stane. Ale zrovna u reklamy na zmrzku a obrázků z filmu? o.O

    OdpovědětVymazat
  3. Jaj, asi jsem něco prošvihla. Škoda že mě nikdo neupozornil, že probíhá kontrola.
    .
    Jinak pochybované obrázky skutečně nejsou mé - to jde předpokládat... Nevidím smysl v tom, abych vše fotila sama (když ani nemám kvalitní fotoaparát)
    .
    Přestu děkuju za shovívavost a vážím si péče a pozornosti, kterou jste mému blogu věnovali :)

    OdpovědětVymazat