8. listopadu 2013

Iluze stá druhá

Když klaun klauna potká



Dobrý večer,
jak se Vám daří? Ano, očekávám odpověď na tuto trapně zdvořilou otázku. Dnešní Iluze bude velice pompézní, neb mám dnes náladu smíškovskou a chci páchati zlobišárny, pročež se nedivte, co vše dnes v Iluzi naleznete či na Vás spíše vybafne.

Ale ještě před střelenostním a chimérovským počinem si sesumírujeme, jak dopadla Honitba.

Účast jsem vůbec neočekávala, jelikož výzva byla skutečně jen pro otrlé a nikoliv pro tak línou chásku, jako jsou naši Snílci, takže jsem byla šokována, že nakonec se objevili tři odvážlivci. Co mne ovšem namíru namíchlo, že Snílci nejsou ani nadšeni tím, když mohou držet v rukou osud jiných. Pf! Tohle jsem opravdu neočekávala a zklamalo mne to. Je mi z toho smutno, že už ani Snílci nechtějí projevit zpětnou vazbu. Nu, už se nedá nic dělat.

VŠEM SOUTĚŽÍCÍM, JMENOVITĚ DRAGILII, VIVIENNE A KARIOL, DĚKUJI ZA SKVĚLÁ DÍLA PROZAICKÁ I BÁSNICKÁ. ALE VÍTĚZEM MOHL BÝT SKUTEČNĚ JEN JEDEN, AČKOLIV V MÝCH OČÍCH (a doufám, že i ve Vašich) JSTE VŠECHNY VÍTĚZKY, NEB JSTE PŘEKONALY SVOU LENOST. A KDO JE TEDY ŠAMPIÓNEM?

DRAGILIA

Gratuluji. Sláva vítězům a čest poraženým!

A nyní ke Kloboučníkovu čajovému dýchanku. Momentálně se kolem nás hemží zamračené a uplakané počasí. Mám takovéhle počasí ráda. Proč? Protože mi dává dvojnásobný důvod se smát a vymýšlet hloupůstky.


Autorka obou obrázků: TsaoShin

Dobře, nemusí mít každý sklon ke klaunství a psát parodie či jiné šaškárny. Připouštím tu možnost, ale byla bych velice ráda, kdybyste, Snílci, odhodili masky těch vážných, zamračených či ubrečených škarohlídů. Život je fajn a když není, tak byste se mu měli umět vysmát do obličeje. Na srazu jsem poznala úplně jiné lidi, než jak fungují na blogu, a já bych ráda v každém z Vás probudila toho praštěnce, zvláště když většina z Vás má podobnou charakteristiku napsánu v profilu na blogu. Pomůžete mi?

Pro všechny případy jsem Vám vynašla ještě i jeden dějem nabitý obrázek.

Autor: DevBurmak

A co hudba? Inu, hledala jsem, přemýšlela, váhala a vybírala hned z několika adeptů a toto jsou vítězové.



Vím, že tato píseň je mimo mísu, ovšem chtěla jsem Vám ji sem dát proto, že patří na můj soukromý playlist ve chvílích, kdy mne někdo skutečně naštve. Nejen že člověk při této písni vybije ze sebe agresi, ale i se pobaví při šaškoidních momentech. Mimochodem doporučuji jakéhokoliv kresleného Asterixe a Obelixe. Mezi mé stálice patří 12 úkolů pro Asterixe a Asterix dobývá Ameriku, jelikož scéna, kdy se zhulený Obelix probudí a způsobí malou apokalypsu v indiánské vesnici, je naprosto dokonalá a dožene mne až k slzám. Zkrátka miluji grotesky.



Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického či básnického charakteru vkládejte do:

Měli bychom si připomenout pravidla naší hry, jak jsem se tak koukala, tak byly připomínány hódně dávno pradávno.

1) Přispívat mohou pouze členové Klubu Snílků.
2) Iluze jsou pouze prozaické nebo básnické.
3) Odkazy musí být označené číslem příslušné Iluze a vloženy do Sbírky iluzí výše.

Přeji krásný večer a sněte!
Vaše tetka Maglaiz

4 komentáře:

  1. Jů, pěkné obrázky k pohádkám.
    Draligii gratuluji, zaslouží si to. A Vivienne byla též dobrá, už jen proto, že splnila všechny zastávky.

    OdpovědětVymazat
  2. Ježiš, hlasování! Já byla natolik v kruhu písemek, že jsem na to úplně zapomněla :(

    OdpovědětVymazat
  3. Všetkým trom gratulujem (ak to vôbec má nejakú hodnotu)
    Tie obrázky sú skvelé, no najmä to video z Asterixa & Kleopatra, Hneď mám lepšiu náladu

    OdpovědětVymazat
  4. Tak na tuhle iluzi se psalo téměř samo. Sice ne tak parodicky, jak jsem si myslela původně... Ale bavilo mě to. :)[1]:[3]: Děkuji za gratulace. Konkurence sice nebyla příliš početná, ale o to kvalitnější. Takže tohle malé vítězství pro mě hodně znamená.

    OdpovědětVymazat