19. října 2012

Imaginarius - Iluze padesátá

Dobrý večer,
dnes jsme se tady sešli u příležitosti oslav PADESÁTÉ Iluze. Nevím, jak Vy, ale já jsem z toho nadšená. Padesát Iluzí. Ze srdce přeji Imaginariovi, aby těch padesátek bylo při nejmenším ještě desetkrát tolik, stálou přízeň Snílků a spoustu příspěvků. A co přeje Imaginariovi Vy?

Chtělo by to nějakou zvláštní věc, když už je to jubileum. Dlouho jsem si lámala hlavu tím, co udělat. Čím tuto Iluzi ozvláštnit, aby měla ten správný punc slavnostní, jubilejní, narozeninové Iluze. Nakonec jsem si řekla, že by nemuselo být špatné nechat ten dárek na Vás. Co byste Imaginariovi darovali, kdybyste se s ním potkali? Byla by to óda na jeho chrabrost? Příběh o jeho bloudění Fantazií? Či kresba, která by snad mohla posloužit jako Iluze? Nechám to na Vás.

Lekli jste se, že dnes nebude obrázek a melodie? Nebojte, bude.


Pravidla jsme si minule opakovali, ale co jsme si dlouho nezopakovali, to je prolog. Hlavní myšlenka Imaginaria.

"Již je to mnoho prosněných let, co Pán iluzí, kapitán Imaginarius, vyplul se vzducholodí nesoucí jeho jméno mezi neprobádaná souhvězdí, aby nalezlo místo svých snů, které střežil ve svých myšlenkách, jako největší tajemství. Na výpravu nepřizval žádné snílky a v době slavností v přístavu Aditu vyplul to temnoty nebes. Ovšem u hvězdy Aurory si s ním osud pohrál a jeho astroláb postihla porucha, která nemůže být opravena rukama lidí. Imaginarius už dlouho bloudí ztracen mezi hvězdami, snažíce se najít správný kurz. U Aurory se na jeho počest konají snílkovské turnaje ve snění a snílkové stále hledají Imaginaria. Řídí se podle stop, které za sebou zanechává. Těmi stopami jsou iluze, které každého snílka polapí jako siréna svým zpěvem, a nutí ho tak dlouho snít a fantazírovat až téměř do vyčerpání sil. Všechny příběhy těchto snílků jsou pečlivě zapisovány a každý příběh odhaluje střípek toho, kam Imaginarius mířil."

Odkazy na své Iluze v podobě povídky či básně vkládejte do:


Nezapomeňte odkaz opatřit popisem, o kterou Iluzi se jedná, ať v tom není zmatek.

Co ještě říci? Snad jen mějte se krásně, hodně inspirace a u příští, jednaapadesáté Iluze nazdar.
Vaše Maglaiz :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat