26. října 2012

Imaginarius - Iluze padesátá první

Dobrý večer,
jak se máte? Neptám se proto, že nevím, jak začít tento článek, ale proto, že mne to skutečně zajímá. Tak se nám týden opět skutálel a máme tu pátek. Další Iluze. Už jednaapadesátá. Jste rádi?

Mám dojem, že byste raději asi už znali zadání nové Iluze, než mi v duchu odpovídat na otázky. A víte co? Máte pravdu. Jako vždy má masa pravdu ;-)

Podzim se v české kotlině již zabydlel a zítra má dokonce přijít se na nás kouknout i první sníh. První sníh je sice nádherný, ale většinou se z něj brzy stane břečka. Máte rádi první sníh? Ty různorodé tvary křehké krásny pomalu se snášející na okoloní spící krajinu? Ty posly zimy, které zbožňují děti a dospělí se rejem také nechají strhnouti? Co v nich vidíte? Své dětství? Vzpomínku na drahého člověka? Kus ledu? Nebo naději na nový, lepší začátek?

Co ve Vás vyvolává voda? Když se řekne podzim, co Vás napadne? Jezírko... Co se skrývá v jeho hlubinách/mělčinách? Strhnete z něj roušku magična či ještě přidáte na ni svůj šátek tajemna?

Nedávno, když jsem brouzdala nazdařžárovce videi na tytrubce, objevila jsem tuto dívku, která umí hrát na středověký nástroj dulcimer. Co to je a jak zní? Račte si poslechnouti, velevlažné publikum.


Své odkazy na Iluze v básnické či prozaické podobě s označením, o kterou Iluzi se jedná, vložte do:


Vše, co jsem měla Vám sdělit, jsem Vám sdělila. Teď se jen zbývá rozloučit, zamávat si šátečkem a opět se setkat až příští týden.

Mějte se nádherně a snění zdar!
Vaše Maglaiz :-)

2 komentáře:

  1. Není to nejnovější článek a není označen jako Iluze, přesto se podělím: http://psano-krvi.blog.cz/1010/podzim

    OdpovědětVymazat
  2. Ten sníh mě celkem naštval, abych prevadu řekla. Je ho celkem dost a v říjnu? takový sníh by měl být někdy v půlce listopadu

    OdpovědětVymazat