7. května 2012

Týden dvacátý šestý - Lež

Je zvláštní, jak ten čas rychle plyne. Za necelé dva měsíce nám začínají prázdninym ale vždyť byl před pár dny březen, není tomu tak? Nicméně, abychom se už někam dostali, je tu samozřejmě nové téma týdne. Do posledního se zapojila [Zdenina] se svou básní o Slepém malíři. Prozradila na sebe, že je to její prvotina, ale skutečně bych to do ní neřekla. Ona by mou první báseň hravě strčila do kapsy...

Pro tento týden vyhlašuji jednoduché téma: Lež. Není pochyb, že se s ní už všichni setkali, takže by pro nikoho nemuselo býti nijak obtížné napsat pár řádek.Dle mého názoru je to úžasné téma pro úvahu, ale nechám vše na vašem uvážení. Cením si každého díla a nikdo se nikomu v žádném případě nebude posmívat ani zesměšňovat ho. Nikdo není tak brilantní spisovatel nebo malíř, aby mohl shazovat ostatní, tudíž se nemusíte bát ani stydět za svá (zaslaná) díla. Můžete na sebe být pyšní, neboť máte více kuráže než ostatní a nebojíte se oddělit od šedého blogového světa a zviditelnit se, byť napsáním jednoho jediného článku do Témata týdne.

Pro tentokrát sem dám jen první třetinu Zdenininy básně. Pro zbytek si budete muset zajít k

Slepý malíř
Sedí malíř u plátna,
vzpomíná na ňadra.
Jeho milá odešla,
tam do věčných bran,
marně hledí tam.
...
Chtěla bych vám co nejuctivěji připomenouti, že 'uzávěrka' je do sobotní půlnoci a odkazy na svá díla můžete vkládat pod tento článek nebo posílat na klubový mail klub.snilku@email.cz (pokud to do sobotní půlnoci nestihnete, nikdo hlavu netrhá, odkazy na vaše díla se vždy dají k článku 'přidělat')

2 komentáře: