31. března 2020

Téma týdne 61 - Elektromobilita

Dragilia je poetický Robinson.



Milí Snílci,

nemáte taky pocit, že míra vaší inspirace a kreativity je nepřímo úměrná vašemu volnému času? Zpravidla, když mě posedne nějaký zajímavý nápad, dostávám ho z hlavy po večerech, mezi vařením a úklidem, s mnoha překlepy na klávesnici telefonu ve vlaku nebo na úkor spánku. Ale jak přijde víkend nebo dovolená, v hlavě mám vymeteno.
Tak jsem si včera chystala článek, přemítala nad tématem nadcházejícího týdne, a moje hlava jednoduše omítala spolupráci. Nakonec jsem se odhodlala říct si o pomoc.
"Hej, poraď mi téma týdne pro blogerský klub," pravila jsem členu rodiny.
Po vysvětlení, co že je to takový blogerský klub, najmě pak Klub Snílků, odvětil, že o tom popřemýšlí.
V pokoji nastalo ticho a já se snažila přinutit mozkové závity k činnosti, neb jsem nedoufala, že má prosba k něčemu povede. A pak se bytem rozlehl hlas.
"Navrhuju téma elektromobilita."
Tak jsem si to nechala projít hlavou a nakonec - proč ne. Minulé téma se týkalo aktuální situace, tak neuškodí zase nějaké mimo. A čím víc to slovo omílám v hlavě, tím víc se mi zdá, že se z něj dá vykřesat víc než jen technologické pojednání.

Komu je to blízké, ten samozřejmě může pohovořit o životním prostředí. Ale mě se v hlavě rýsuje nápad silně inspirovaný dílem jisté viktoriánské spisovatelky. (Čímž nechci fušovat do řemesla Dragilii, příští týden vám povím, jak jsem to myslela :-) ) A vůnec, když jednotlivé prvky onoho slova vezmu zvlášť a trochu obrazně, mohla bych vám třeba vyprávět, jak jsme evakuovali tábor kvůli bouřce nebo vzdát hold zase jinému střípku z děl páně Pratchetta.

A co vy?

Na všechny příspěvky se těším v komentářích nebo na klubovém mailu klub.snilku@email.cz.

Máte pocit, že vaše myšlenka na celý článek nevydá? Podělte se o ni v komentářích!
Napadlo vás něco k některému ze starších témat? Jen se do toho dejte! Odkaz na vaši tvorbu vložte, prosím, k nejnovějšímu Tématu týdne - zajistíte tím, že ho nepřehlédnu.

Zapřáhnete fantazii a nepropadejte panice

Alissa

Žádné komentáře:

Okomentovat