28. května 2019

Téma týdne 20 - S větrem o závod

K tématu Deník zatím žádný příspěvek nedorazil, tak jsem vám nechala alespoň drobnost v článku.

Milí Snílci,

užíváte počasí, nebo vás záležitosti studijní, pracovní a tvůrčí drží spíš doma u psacího stolu? Nebo se vám to daří zkombinovat, učit se na dece v trávě a řešit problémy při jízdě na kole?
Vážně by mě docela zajímalo, kolik lidí se dovede skutečně soustředěně učit v přírodě, pokud se zrovna nepřipravují k poznávačce z botaniky. Já to rozhodně nejsem. Každý šramot, pohyb, nečekaný zvuk si okamžitě nárokuje pozornost, která měla patřit studiu.
Ale je pravda, že občas mě při běhání napadnou věci, které by stály za článek. Škoda, že je zpravidla zapomenu, než doběhnu.

Na tento týden vyhlašuji téma S větrem o závod.

Jakou rychlost pro takový pocit potřebujete? Stačí se rozběhnout, nebo potřebujete kolo, auto, letadlo, dračí hřbet, trojspřeží pegasů?
Utíkáte před něčím? Spěcháte někam?
Nebo to děláte jen pro ten pocit?

Na všechny vaše myšlenky a tvorbu k tématu se těším v komentářích pod článkem nebo na klubovém mailu klub.snilku@email.cz.

Krásný týden

Alissa

PS: Slíbila jsem drobnost k tématu Deník, že?
Použít deník v literatuře se mi příliš neosvědčilo. Deníkem hlavní hrdinky sice začínal první literární počin, který jsem dovedla (tenkrát někdy v tercii) ke zdárnému konci, leč po prvních několika stránkách se motiv psaní deníku z děje zcela vypařil. (Jsem hrdá na to, že už tehdy jsem měla dost rozumu a začátek přepsala bez deníku.)
Zato deník jako forma uspořádání myšlenek se mi osvědčil dokonale.
Více či méně pravidelně, jak jsem zmiňovala v minulém článku, si ho píšu od dvanácti let.
Takže dneska to vypadá takhle:


1 komentář: