3. května 2019

Iluze pro Horáce

"Svatý kříž, ovčí střiž."
pranostika na 3. máje

[Raja]

Náhle Imaginarius zaregistroval z dáli nesnesitelné pištění, výskání, ječení, kvíkání a vůbec veškeré nepříjemné zvuky o té nejvyšší frekvenci, o nichž byl kapitán přesvědčen, že jsou na hranici slyšitelnosti. Zatímco Arcturus i celá jeho posádka se tvářili jako by zajedli citrón salátem ze šťovíku, Chilias se zazubila a zatleskala, jako by byla na koncertu vážné hudby.
"Můžeme jít," oznámila.

Jakmile poslední Dalekozraký prošel skalní průrvou, Chilias hvízdla do tunelu. Podobným hvizdem jí bylo odpovězeno.
"Čelem vzad!" zavelela a sama padla k zemi kryjíc si rukama hlavu.
V tu chvíli zazněl ohromný výbuch a oblak prachu zaplnil nejen tunel, ale i pronikl průrvou k našim hrdinům a ze stropu se uvolnilo pár krápníků. Můžeme hovořit jen o štěstí, že kapitán se rozhodl uposlechnout dívčiného rozkazu a sám k zemi strhl k sobě přivázané Dalekozraké, jelikož nyní se na původním místě Dalekozrakého Cypriána tyčil trochu větší stalaktit.


UPOZORNĚNÍ: HLEDÁME NOVÉ SPRÁVCE



Dobrý večer dámy a pánové,
zatím se držíme. Buďme však optimistickými realisty, ne vše je nekonečné a vskutku se může přihodit, že opět dojde k výpadku Iluzí. Zvláště pokud dojde správci elán a inspirace. Inspirovat znamená mít inspiraci. Což je stejně pomíjivé jako cokoliv jiného na tomto světě. Ovšem nezáleží pouze na mé osobě, ale i na vás, na vaší chuti přispívat, soutěžit a komentovat. Pokud se vám Iluze líbí, prosím dejte to najevo alespoň hodnocením článku, nebo lajkem na naší FB stránce. Je to jen jedno kliknutí, to nikoho ještě nezabilo. Berte to jako jakési mrknutí na mou osobu, že to vše není děláno zbytečně, to je má inspirace.

Tento první májový pátek bude zas a znova ve znamení jen jednoho obrázku. Je to i proto, abychom si nevystříleli veškerou nastřádanou munici. Jestli nesouhlasíte se změnou, dejte mi vědět do komentářů, na klubový e-mail či soukromou zprávou na FB stránce Klubu Snílků.



autor: nenalezen


Dnes jen pro vás vyhrává:


Máte-li zájem o více hudební inspirace, račte se kouknout do Imaginaria na YouTube.





Dnešní úkol za 3 bludišťáky: přispějte do Tématu týdne na Klubu Snílků.
Vzhledem k šibeničnímu termínu se úkol vztahuje i na příští Iluzi.



Odpovědi na minulé otázky:
1) Jak se jmenuje herec na obrázku níže? ZDENĚK ŠTĚPÁNEK
2) Z jakých filmů ho můžete znát? SVĚT PATŘÍ NÁM, BÍLÁ NEMOC, CECH PANEN KUTNOHORSKÝCH, NEZBEDNÝ BAKALÁŘ, CÍSAŘŮV PEKAŘ - PEKAŘŮV CÍSAŘ, STARÉ POVĚSTI ČESKÉ, MĚSÍC NAD ŘEKOU, JAN HUS, PSOHLAVCI, JAN ŽIŽKA, PROTI VŠEM, LEGENDA O LÁSCE, LUCERNA, TŘI ZLATÉ VLASY DĚDA VŠEVĚDA, IKARIE XB-1, UKRADENÁ VZDUCHOLOĎ a další mnohé.


Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.



Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:



Bájo víkend a nádherný máj vinšuje
vaše tetka Maglaiz


Žádné komentáře:

Okomentovat