23. května 2019

Creatio - Juniper

Dobrý den, milí snílci. Tentokrát nám do naší rubriky poslala svůj výtvor Guizmo z blogu http://enevedu.blog.cz. A opět je kreslený na tabletu.
Mám radost, že Creatio má takový ohlas.

Zdravíčko, posílám do Creatia, ať jen blbě nekafrám a taky něco dělám. Snad nevadí, že jsem se s ním pochlubila i na blogu.
V prosinci jsem si koupila nový tablet, Wacom One S, nejmenší a nejlevnější tablet na trhu od Wacomu. Zatímco mne všichni odrazovali, že je to maličké, že na tom nic nejde... no neposlouchala jsem. Nejprve jsem přišla na to, že je třeba ho mít propojený, což nebylo úplně tak jednoduché, jak jsem si představovala, protože aktualizace si dělaly, co chtěly. Pak jsem začala testovat různé techniky, programy, brushe, filtry, než jsem skončila u programu Paint Tool Sai, ve kterém dřív kreslila Průhledná Krabička a ten mi nakonec úplně úžasně sedl, propojuje techniku, kterou jsem kreslila kdysi myší s novými možnostmi a novým způsobem vybarvování, který mě naučila kamarádka. Po dlouhé době, jsem vytvořila něco, co si dovolím nazvat svým nejlepším obrazem. Proto posílám Junipera.

Guizmo


Ne, vůbec nevadí, že Guizmo má obrázek zveřejněný i svém blogu. Naopak. Těší mě, že z lidi nenutím kreslit jen tak zbůhdarma. Že ty výtvory jsou použitelné i na jiné účely.
A také by některé lidi mohlo mrzet, že o Juniperovi vůbec nic neví. Proto přidávám i ODKAZ, na ten článek, ve kterém se nachází. Je tam i podrobnější popis jeho povahy.

***
Pokud jsi členem Klubu snílků a chceš, aby se tvůj obrázek také proslavil, pošli ho na email klub.snilku@email.cz. Do předmětu napiš Creatio, do emailu název a popis výtvoru a na konci se prosím podepiš. Stačí přezdívka, pod kterou tě známe.

3 komentáře:

  1. Jsem ráda, že si tady Snílci vyměňují zkušenosti s technikou a programy. Sama totiž do budoucna uvažuji nad koupí.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Je to sranda když to jednou pochopíš d tý doby je to pěknej opruz

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: S tabletem je zábava :) A taky nemusím kresby skenovat, bát se, co s nimi skener provede a jestli budou pro blog použitelné, a značně se tím zjednodušuje archivace děl :)

    OdpovědětVymazat