6. května 2019

Téma týdne 17 - Jenom jedna věc

 
K tématu Zelená přispěly Šárka, Raja a M. (příspěvek v článku).




Milí Snílci,

nejspíš se vás už někdo někdy zeptal, co by byla ta jediná věc, případně tři věci, kterou byste si s sebou vzali na pustý ostrov.
Na nás tuhle otázku vytáhli na maturitním plese. A já celkem zřetelně dala najevo, co jsem zač, když jsem (podle mě ovšem zcela logicky) odpověděla, že spacák, stan a vařič.

Osobně si myslím, že je ta otázka položená špatně.
Já bych se zeptala takhle: Pokud by ses měl/a odstěhovat na druhý konec planety, all inclusive, neomezené fondy na zajištění životních potřeb... co by v takovém případě byla jediná věc, kterou by sis vzal/a s sebou?

Na tento týden vyhlašuji téma Jenom jedna věc.

Co by byla ta jedna věc, s jejíž pomocí se cítíte jako vy?
Něco, s čím se pojí vzpomínky?
Symbol toho, čím se cítíte být?

Samozřejmě se do tématu vůbec nemusíte pouštět ze směru, který jsem naznačila. Co třeba takhle:
Co by byla první a jediná věc, kterou popadnete na útěku z domu za zvuků poplašné sirény?

Jsem zvědavá na fotografie a obrázky i na jakoukoli psanou formu, do které se vám zachce zachytit myšlenky. Odkazy na svoji tvorbu můžete vložit do komentáře pod článkem nebo poslat na klubový mail klub.snilku@email.cz, předmět Téma týdne.

Alissa


A co minulé téma? Zelená se zjevně zalíbila víc.
  • Šárka nádherně ztvárnila výjev z pohádky Hanse Christiana Andersena.
  • Raja se na zelenou zaměřila z celkem specifického úhlu.
  • M. (která jinak bloguje tady ) se rozpovídala a přidala i fotografii:

Připadá mi, že v průběhu roku pro mě zelená znamená vždycky něco jiného. V každém ročním období má jiný význam a dokonce i každý rok prožívám zelenou v těch obdobích docela jinak. Letos jsem se, jako přes každou zimu, na jarní zelenou těšila jako blázen. A když konečně přišla, řekla bych, že jí mám okolo sebe až moc. Jako by nestačilo, že žiju v Anglii, kde je zeleno permanentně, letos jsem ještě navíc v až příliš zelené oblasti, v domě s obrovským zeleným pozemkem, kde je květin nebo rozkvetlých stromů pomálu a mně z toho začíná trochu zeleně hrabat :D A ke všemu mám telefon, který zelenou strašně špatně fotí, takže zachytit v tomhle období nějakou použitelnou exteriérovou fotku, která by nebyla celá otřesně zelená, je skoro nemožné. A tak pro mě letos na jaře zelená spíš znamená zahlcení, starosti, kterými se teď trápím, a příliš mnoho myšlenek, od kterých není moc kam utéct. A tak se vyloženě těším, až vyrazím někam do jiných barev a vyvětrám si hlavu. Jako třeba minulý víkend, kdy jsem se šla projít do nedalekého hájíčku plného zvonků. Útěk od zelené!




5 komentářů:

  1. Jsem ráda, že se Téma týdne uchytilo a velice mne zaujalo Rajino pojetí tématu. To by mne vážně nenapadlo.Technická: odkazy na článek od M. jen odkazují na její celý web. Hádám, že na téma Zelená měl být asi příspěvek Na smutnou notu, ale nejsem si tím zcela jista.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: O odkazu vím. Je tak úmyslně, neb příspěvek M. se ke mně dostal mailem, na jejím blogu se vůbec nenachází, ovšem chtěla jsem zároveň poskytnout snadnou cestu čtenářům, kteří by si rádi od M. přečetli něco víc. Teď si ale říkám, že to není úplně přehledné...

    OdpovědětVymazat
  3. Asi bych v tomhle případě ten odkaz odebrala a napsala něco do závorky jako "...a M. (příspěvek níže)".Odkaz na blog autora příspěvku pak může být níž, nad tím příspěvkem nebo pod ním, pro jistotu třeba popsaný jako (blog M.).Sorry, nekomplikuju to schválně Ale když už něco posílám do KS, často se mi to na můj blog dávat nechce.

    OdpovědětVymazat
  4. [4]: Já tomu rozumím, taky jsem posílala věci, která jsem na blogu vlastně mít nechtěla. Zítra to při své směně nějak upravím.

    OdpovědětVymazat