10. května 2019

Iluze pro Bořislava

"Hanbou je urážet, nikoli se omlouvat."
Jean de La Bruyère, francouzský spisovatel a filosof



V tu chvíli zazněl ohromný výbuch a oblak prachu zaplnil nejen tunel, ale i pronikl průrvou k našim hrdinům a ze stropu se uvolnilo pár krápníků. Můžeme hovořit jen o štěstí, že kapitán se rozhodl uposlechnout dívčiného rozkazu a sám k zemi strhl k sobě přivázané Dalekozraké, jelikož nyní se na původním místě Dalekozrakého Cypriána tyčil trochu větší stalaktit.
To jsme ovšem mohli vidět jenom my, jelikož jsme zvídaví čtenáři a autor, má maličkost, nám dává možnost vídat neviditelné.
Z prašné mlhy, jež se vytvořila a ne a ne se rozplynout, se kromě kašlání a chrchlání linulo i pravidelné duté ťukání. Hluboký tón s jemným vibrátem vnutil svůj klidný rytmus všem tlukoucím srdcím na zemi. Adrenalin se vracel na svou hladinu deseti nanogramů na litr. Tedy alespoň většině našich hrdinů. Z několika mužů bohužel adrenalin vyprchával poněkud rychleji, než by bylo zdrávo.
Slabší povahy, prosím, zakryjte si oči, jelikož právě necháme všechen prach si sednout a na mou duši nebude to hezký pohled. Proč ho necháme sednout, když to nebude hezký pohled? Hlupáčci, přece abychom viděli, kdo vydává to podivné ťukání.

UPOZORNĚNÍ: HLEDÁME NOVÉ SPRÁVCE



Dobrý večer dámy a pánové,
už téměř měsíc udržujeme pravidelnost našeho pořadu. Co si o tom myslíte? Napište nám svůj názor, ať už kritický nebo pochvalný, do komentářů pod tímto článkem. Budeme nadšeni z jakéhokoliv projevu - kritický nás posune dál, pochvalný pohladí na duši a dodá palivo pro náš motůrek. Když budete mlčet, může se stát, že se i my, správci, opět odmlčíme.
Pokud se vám Iluze líbí, prosím dejte to najevo alespoň hodnocením článku, nebo lajkem na naší FB stránce.

A ještě jedna věc: Pokud jste narazili na nějaký úžasný obrázek nebo úchvatnou píseň a ještě se neobjevily v našem Imaginariovi, nebojte se napsat na náš klubový e-mail, nebo do soukromé zprávy na naší FB stránce. Vaše návrhy přivítám a dokonce garantuji veřejné poděkování vaší osobě a okomentování článku na vašem blogu. No, kurňa, nekup to!

autorka: depingo (Anna Steinbauer)



Dnes jen pro vás vyhrává:



Máte-li zájem o více hudební inspirace, račte se kouknout do Imaginaria na YouTube.


V červenci jsem přišla o veškerá data, tudíž bych byla ráda, kdybyste pro jistotu zkontrolovali, zda údaje v tabulce korespondují s vašimi vlastními záznamy o činnosti v rámci Imaginaria.



Dnešní úkol za 3 bludišťáky: přispějte do Tématu týdne na Klubu Snílků.



Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.



Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:



Bájo víkend vinšuje
vaše tetka Maglaiz


Žádné komentáře:

Okomentovat