16. května 2019

Creatio - Starostlivá žena středního věku

Zdravím, milí snílci. Dnes mám příležitost podělit se s vámi o obrázek, který přišel od Alissy z blogu https://zaklinacka.wordpress.com. Vlastně je to historicky první obrázek, který zde můžu zveřejnit. A to už chce oslavu. :-) Ale teď už se na něj pojďme podívat, abyste neřekli, že zbytečně zdržuji.



Ahoj,
pro případ, že se bude hodit a líbit, posílám svůj výtvor ani ne tak nejnovější, jako ještě v procesu :)

Provádím teď dokončovací práce na delším příběhu, mezi které patří i to, že mu vyrobím obrázek na obálku (obálku v mohutných uvozovkách, spíše titulní stránku pédéefka). Jeho hlavní hrdinkou je čarodějka jménem Reine, toho času ve věku dvaatřicet let, oplývající sarkasmem a značnou část příběhu naštvaná.
Právě Reine jsem si vybrala pro ilustraci na obálku, a protože je čarodějka, tak samozřejmě ve chvíli, kdy kouzlí.
Ta kresba se mi líbí, protože se mi celkem pěkně povedly vlasy, oči, protože jsem se odchýlila od obvyklého oblečení, které přisoudím postavám na většině kreseb, a dopadlo to dobře a relativně realisticky.
Ta kresba se mi nelíbí, protože když jsem se zeptala na názor kolemjdoucího, zadíval se na monitor a pravil: "Starostlivá žena středního věku. Moc pěkný."
Mám se ještě hodně co učit, protože zjevně neumím kreslit, co vidím. Dáma z fotky, kterou jsem si vzala za vzor, se rozhodně netváří strarostlivě. (https://designpress.com/wp-content/uploads/2012/08/long-hair-updos/profile.jpg, pochází z https://designpress.com/design/long-hair-updos/)

(Pro případ, že by to někoho zajímalo - kreslím v GIMPu, na tabletu Wacom Intuos.)


***
Pokud jsi členem Klubu snílků a chceš, aby se tvůj obrázek také proslavil, pošli ho na email klub.snilku@email.cz. Do předmětu napiš Creatio, do emailu název a popis výtvoru a na konci se prosím podepiš. Stačí přezdívka, pod kterou tě známe.

7 komentářů:

  1. Vyprdni se na Gimp, nemá pressure sensitivity (nebo alespoň jsem nenarazila na jedinej kterej by ho měl), máš dobrej tablet úplně zbytečně ;)

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: GIMP má pressure sensitivity, jen je poněkud náladový (tedy přinejmenším ten můj ). Když ho spustím kliknutím myši, odmítá pak snímat přítlak z tabletu. Když ho spustím perem od tabletu, funguje bez problémů.
    Druhá otázka pak je moje kreslířská technika

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: Náhodou, mě se to líbí. Vlastně jsem vždycky obdivolala lidi, co na počítači vůbec umí nakreslit něco kloudného. Asi si budu muset nastudovat, jak se to dělá.

    OdpovědětVymazat
  4. [2]: Hmm, tak co to jenom bylo co tam chybělo... Vyrovnávání linek, rychlost a preciznost čar, je hodně důvodů proč jsem od Gimpu odešla fakt ho nedoporučuju, na fotky, všechno perfektní, ale z tabletu dělá lepší myšku

    OdpovědětVymazat
  5. [4]: Vyrovnávání linek je něco, co jsem zatím nezjistila, že potřebuju...
    A třetí (ne)otázka je pak to, že grafické programy v Linuxu jsou poněkud komplikovanější záležitost.
    Já zatím nemám pocit, že by mě GIMP omezoval v rozletu, uvidíme, co bude dál :)

    OdpovědětVymazat
  6. V kresbě nejsem nijak dobrá, ale mohu poskytnout pohled naprostého laika. Píšeš, že tvá hrdinka je většinou naštvaná, co třeba vyjádřit její aktuální stav tím, že svraští obočí?

    OdpovědětVymazat
  7. [6]: A to mám z toho, že obkresluju fotky

    OdpovědětVymazat