11. dubna 2016

Téma týdne 02 - Cena krve

Zapojila se:


Zdravím Snílci,

nový týden, nové téma, přesně jak to má být. Doufám, že jste drastický posun počasí zvládli bez úhony a teď nesmrkáte každou minutu, jako polovina mé rodiny.

Vždycky, když vymýšlím téma, nechám se vést fantazií, co mě první napadne, to použiji. A že jsou to někdy perly. Proto tento týden bude lechce morbidní : CENA KRVE.

Nebojte se, nečekám, že budete psát a malovat samé krváky, ještě bychom museli mít přístupnost od 18-ti let. Interpretace záleží jen a jen na vás. Máte rádi krvesavé potvůrky? Jen do toho, vytáhněte je chvíli na umělé světlo (aby chudáci neshořeli). Můžete se zaměřit na pokrevní pouta v rodině, skupině, smečce. Můžete básnit o krvavých rituálech, nebo jen uctění tradic, kdy se použije jediná kapka. Nebráním se tu ani reálných úvah a příběhů o dárcovství krve.

Vidíte, může se to zdát lehce temné téma, ale dá se pojmout z mnoha úhlů a stran. Jen do toho, Snílci, zapojte fantazii a překvapte nás všechny :)



Minule se zapojila: Baruschka


*celý clánek v prokliku*

No, jednou jsme takhle byli u našich na "dovolené", když uprostřed noci soused volal z okna na mou sestru.
Ségra se tak pootočila na posteli s tím, že jestli chce půjčit na pivo, má smůlu. To se stává, soused po pivku trošku ztrácí soudnost, ale nemyslí to zle.
Jenže soused volal dál a to obvyklé není, obvykle po prvním neúspěchu svěsí ramena a jde domů.
Sestře to nedalo a aspoň se, nenápadně, podívala z okna.
Souseda neviděla, ale viděla, jak milí byli ti noví sousedé, nejen kuchyň, ale i společnou chodbu vymalovali veselou barvou. Skoro to vypadalo, jako kdyby....
Jo, prd vypadalo, na chodbě hořelo.
A tak moje krásná, křehounká a štíhlounká sestra, lehce po čtyřicítce, bez rozmýšlení vyběhla z domku, popadla konve, co měla na zalévání a vběhla k nám do domu hasit.
Vylila první konev na kočárek v mezipatře, pak druhou a celá blažená sledovala, jak mizí i poslední stopy plamenů.
Ale divný pocit, zdálo se jí, že je tam pořád nějaké teplo.
No aby ne, v patře, za ní, hořel ještě botník.
Takže moje sestřička popadla prázdné konve, vyběhla ven, vlezla do potoka, nabrala vodu a běžela hasit druhé kolo. Bylo načase, sousedům už hořely dveře od bytu.



Krásný týden přeje,
Dragita


POKUD VÁS NAPADNE TÉMA, NA KTERÉ BYSTE RÁDI TVOŘILI, SVĚŘTE SE DO KOMENTÁŘŮ :)

2 komentáře: