28. dubna 2016

Kontrola čtyřicátá první

Milé snílkovstvo,

dnes se přesvědčíme, že ne vždycky to musí být o červeni a o výtkách, dnes tu máme naopak celou řádku blogerů, kteří si to svoje jedou pěkně v rámci pravidel a nelze je než chválit.

Pokud by vás zajímalo, proč ta stručnost v hodnocení, je to hlavně proto, že se většinou jedná o snílky letité, tedy takové, kteří s námi už letí hodně dlouho a kontrolám už byli vystaveni mnohokrát. Jelikož si drží svou laťku, nemám moc co nového k nim dodávat a opakovat se nemám v lásce. Určitě to není tím, že bych ten článek psala na koleně a odflinkávala to :)

Toužíte-li dobrovolně po kontrole a zdrbání vašeho blogu, přihlašte se nám směle jako dobrovolník na klubový e-mail klub.snilku@email.cz.


Revize kontroly minulé


M.: Žádná změna, blog je stále neaktivní. VENKU.

2) Iris - i-ris.blog.cz - VENKU

M.: Bohužel si to s odstoupením nerozmyslela. Inu, až někdy změníš názor, my jsme pořád tady :) VENKU.

3) Deny - změna adresy z deny-paradise.blog.cz na denyii.blogspot.cz - ANO

M.: Tady s potěšením mohu konstatovat, že došlo k rychlé reakci a nápravě, takže možno odložit vařečku a naservírovat pudink :) Dobrou chuť a dík. ANO. (Tak nevím, dávám ještě smysl? :D)

Kontrola dnešní


M.: Nevidím nikde žádný problém, žádnou neplechu. Snílek, jak má být, články poctivé a čtivé a vlastní fotky. ANO, prosím.

2) Nel-ly - nel-ly.blog.cz - ANO

M.: Podobně jako při minulém tvém Repetitiu, i dnes vnímám jako mínus angličinu v zápatí, ale aspoň to tam tak na očích, takže co už. Zdroje u knižních obálek nevyžadujeme, je jasné, že to není blogerova tvorba, a skutečného autora snadno dohledáme (nepovažujeme-li za zdroj vyloženě knihu samotnou). S obsahem blogu nemám problém, jen bych radila pro vylepšení formy odsazovat obrázky od textu (transparentní ohraničení, melduju to tu taky pořád dokola). Text, na němž je nalepený obrázek, se špatně čte a celkově to na pohled nepůsobí dobře. Nicméně nic proti pravidlům a jinak je vše v pohodě. ANO.

3) Papája - kreativity.blog.cz - ANO

M.: Blog, který je prakticky ztělesněním mé představy našeho člena, co se týče obsahu. Kreativita je něco, co obdivuju, a Papája rozhodně dostává názvu svého blogu. Její dílka mají velice osobitý netuctový styl, její jméno tu slýchám poměrně často, a blogu prakticky není co vytknout. Jen snad že mi trochu vadí, když si lidi dělají z blogů galerii a jen tak trochu bezduše do něj kopírují obrázky a fotky, které přitom patří jinam. Blog má být blog, tenhle článek je třeba krásná ukázka toho, jak to může vypadat. Je tam sice obrázek, ale v rámci blogu, článku, popisku. Spoustu se toho dozvím, má to příběh, zajímavosti, někdo může popisovat i techniky nebo potíže, s nimiž se potýkal... poskytnout zkrátka čtenáři možnost proniknout do jádra pudla a vytvořit si k obrázku silnější vztah. Kdežto tohle? Fotky jsou to pěkné, ale kde je tam ten blog? Naštěstí tohle je velká výjimka a v ostatních fotočláncích Papája dokazuje, že k tomu i umí povídat. Přesto jsem si dovolila tohle polevení okomentovat, už proto, že pokud snad má někdo pocit, že na těchhle věcech nezáleží a že si toho nikdo nevšimne, nebo že můžete někdy článek jen tak odfláknout (neříkám, že to byl Papáji příklad), tak nemůžete. Vždycky si toho někdo všimne a může na tom záviset, jestli si vás v tu chvíli přidá do Bloglovinu nebo vykřížkuje. Takže pokud vám jde o čtenáře, myslete na to. ANO.

4) Pufflie - pufflie.blog.cz - ANO

M.: Žádnou neplechu nevidím, to jméno vidím tu a tam i tady, takže není moc co vytknout. ANO.

5) Sussanah - sussanah.blog.cz - ANO

M.: Všechno v pořádku, ale tedy v tom zápatí to moc pěkně nevypadá, a v záhlaví vlastně taky moc ne. Když už máš takové pěkné vlastnoruční záhlaví, tak proč ho neroztáhnout tak, aby to pasovalo? A proč ho zabíjet těmi bannery pod ním? No ale to klubově ničemu nebrání. ANO.



A to je vše, přátelé. Máte-li i vy zájem o prodrbnutí, nebo jste například změnili adresu či přezdívku, ozvěte se mi na klubový mail klub.sniku@email.cz.

Na viděnou, M.

Žádné komentáře:

Okomentovat