3. února 2016

Photo - Modré Vánoce

Zdravím Snílci,
po delší době tu máme nové Photo. Sice už je únor, ale proč si nezavzpomínat na čas vánoční? Navíc krásně sladěný do modré barvy. Za nádherné fotografie patří velké díky Bels. Zimní photo výzvy byla pouze do konce ledna, ale pokud chcete, tak můžete posílat zimní fotky i nadále.
Dnes hledejte o trochu níže hned dva úkoly, za které můžete získat až pět čajožroutů! Blíží se jaro, tak je potřeba všechny spáče probrat. :-)
Photo je tady pro všechny členy Klubu Snílků, kteří rádi fotí. Takže pokud máte nějakou fotku, kterou chcete ukázat Snílkům, tak neváhejte a pošlete mi ji. Do Phota můžete posílat cokoliv - krajinky, zvířata, lidi (klidně i akty) nebo svět kolem nás.
Nebojte se a posílejte cokoliv vás napadne na náš klubovém emailu klub.snilku@email.cz, do předmětu piště Photo a k fotografii připojte název s popisem, nezapomeňte se podepsat a přiložit odkaz na blog.


Milí snílci,
se zděšením jsem zjistila, že na zimní výzvu už je poněkud pozdě. Přesto jsem se ale rozhodla o obdobné téma podělit a zaslat něco málo z vánočních fotografií, které se mi v prosinci minulého roku uvrtaly v počítači. Moc jich není, vánoční atmosféra se mi (jako téměř každý rok) vyhnula obloukem. Ale alespoň náš stromeček jsem zvěčnila v celé své kráse. Už poněkolikáté modrý. Jaký jste letos měli vy?

Bels






Čajožrouti se nám začánají rozmnožovat, řvou na celé podpalubí a snaží si namluvit hezkou (v jejich případě je to dosti nejisté) samičku. Pokud si tedy chceme ubránit alespoň nějaký sáček čaje, musíme lovit intenzivněji! A tak tu pro vás mám dva úkoly. Nebojte, oba jsou docela jednoduché. :-)

- Vaším prvním úkolem je nafotit jednu až dvě valentýnské fotografie. Pošlete mi je do 17. února 2016 na email klub.snilku@email.cz, do předmětu pište Photo Valentýn. Čas tedy máte dva týdny a odměna bude 1 čajožrout.

- Druhý úkol bude už trochu obtížnější, i když možná také ne. Do 9. února 2016 mi do komentářů napište drabble (musí mít 100 slov) nebo báseň na téma Severus Snape. O čem budete psát, to už nechám na vás. Fantazii se meze nekladou.
Odměna budou 2 čajožrouti za drabble a 2 čajožrouti za báseň. Ano, vidíte správně, pokud napíšete drabble i báseň, tak dostanete čtyři čajožrouty. A to se už, za trochu námahy, vyplatí, ne?
Pokud budete mít svůj výtvor na blogu, tak do komentářů můžete klidně vložit jen odkaz na článek.

Mějte se krásně,
Zdeňka M.

1 komentář:

  1. Fotky jsou moc pěkné, působí kouzelné, snově a tajemně, jako sama Vánoční noc. Nejvíce se mi líbí první fotka, jak kompozicí, tak vyvážeností barev, modrá tam není samotná a tak působí přirozeněji, moc se mi ta fotka líbí, ale i ostatní mají něco do sebe. Zdeňko, ani nevíš, jak moc jsi mě potěšila Tvým výběrem úkolů. Valentýn zvesela ignoruji, ale o to víc se možná vyblbnu na nějakém tom "svém" fotografickém ztvárnění, pokud se včas dostanu k fotáku, nicméně Severus snape, to je tak srdcové téma, že na něj není možné nereagovat i kdyby hořelo. Obzvláště vzhledem ke smutné události 14.1. si myslím, že má toto téma opravdu čestné místo a neodpustila bych si, kdybych na něj nic nenapsala. Bohužel jsem na zadání přišla až včera, takže nevím, jestli stihnu nějakou básničku, nicméně o drabble jsem se pokusila a tady je výsledek:Zelený paprsek zasáhl rusovlasou ženu před sebou. Zelená v jejích očích bývala barvou života. Zelený odstín kouzla byl odstínem smrti. Oči Lily Evansové navždy pohasly. Jejich jiskra však zůstala v pohledu malého chlapce. Chlapce, pro kterého se obětovala. Chlapce, který přežil.
    Manželé Potterovi byli mrtví. Lord Voldemort poražen. Jejich syn Harry oslavován jako hrdina. Sirotek, jehož útočištěm se stal dům nepřátelských mudlů. Život šel dál. Ne však pro Severuse. Nikdy nezapomněl na chvíli, kdy se dozvěděl krutou pravdu o smrti své milované. Jeho srdce zemřelo s ní. Do konce svých dnů žil jen pro bílou laň a jedny zelené oči.

    OdpovědětVymazat