12. února 2016

Iluze pro Eulálii

Na svatého Zoroslava lze spatřit červánky za úsvitu.


"Si piš, trrrroubo!" zaskřehotal papoušek, "Acceptio je plné motorrrrrů."
"Drž zobák, Brepto!" okřikla jej Chilias.
Kapitán zbystřil. "Nech ho mluvit, děvče," pronesl k Chilias a obrátil se na papouška hovícího si na zábradlíčku můstku, "Poslyš, Brepto..."
"Néjsem Brrréptá!" zavřískal rozčileně papoušek, zapleskal křídly a obrátil se k Arcturovi zády.
Kapitán se zarazil a namítl: "Ale vždyť tě tak před chvílí Chilias oslovila."
"Néjsem Brrréptá!" opakoval papoušek.
"Tak jak se tedy jmenuješ?" otázal se klidně kapitán a počal se pomalounku, polehounku plížit blíže k papouškovi. Už už kladl pravou nohu na první schůdek, když tu se papoušek vznesl a odletěl na příď. Arcturus neváhal ani na vteřinu, obrátil se na podpatku a svižnou chůzí se jal stíhat papouška. Během cesty se snažil papouška uklidnit. "Jen klid, jen klid. Vím, že nejsi obyčejný papoušek. Ne, copak by mohl obyčejný papoušek tak krásně mluvit? Viď, že ne? A dozajista jsi i moudrý. O tom nepochybuji. Viď, že jsi chytrý ptáček, viď?"
Evidentně svou řečí papouška zaujal, jelikož nyní jeho černé korálky zíraly do Imaginariových zraků, hlavu dal na stranu a ze zobáku vycházelo brumlání. "Chytrrrrý ptáček, chytrrrrý ptáček. Sovy móc pitomý."

Dobrý večer dámy a pánové,
vítám vás u nové Iluze. Odpusťte mi mou zvědavost, ale je mezi vámi někdo, kdo tento víkend slaví svátek svatého Valentýna? Hrne se to na nás ze všech stran a vůbec bych se nedivila, kdyby někdo z vás, ať už z jakýchkoliv důvodů, podlehl masivnímu nátlaku. Jaký vůbec na celé toto téma máte názor? A proč například neslavíme svátek svatého Dyndy? Přece jen je to ještě oblíbenější svatý než všichni ostatní.

zdroj
Autor/ka: corpseface


Vskutku jedna z velice epických melodií.



Textilní průmysl se příliš netěšil vaší pozornosti, přesto nad tímto odvětvím nelámu hůl a garantuji vám, že se zde ještě něco z tohoto odvětví objeví.
Dnes pro vás mám jinou lahůdku:
Muž s vyhaslým okem a hůlkou s pudlí hlavou, doprovázen neupraveným regenschorim a přerostlým černým kocourem, snídající u Immanuela Kanta (dnes má výročí úmrtí!). Kdopak je onen profesor? Kdepak se s ním můžete setkat?

Pidi nápověda



Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.


V ÚVAHU BEREME I ÚVAHY!


Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:

Krásné dny vinšuje
Vaše tetka Maglaiz

1 komentář:

  1. Asi jsem nějak mimo a nesleduji světové dění dostatečně, ale přijde mi, že letos Valentýna nikdo neřeší. Nebo ho prostě neřeším já a tím se všechno vyjasňuje.

    OdpovědětVymazat