2. srpna 2015

Vzducholoď čtyřicátá druhá

Velevážené publikum,

představujeme Vám právě vyplutou novou vzducholoď! Chvilku to vypadalo, že vypluje jen se dvěma hodnoceními, ale na poslední chvilku se zvládla přidat ještě Dorka, a tak je to pěkně ve třech gráciích, jak to má být.

Na dnešním Aditu je jedna věc speciální, a sice že kandidátka číslo dvě se nám de facto nehlásila jako člen, nýbrž jako správce do Creatia. Creatio to už zoufale potřebuje, na přijímání správců vlastně nemáme vyhrazenou rubriku a ve vzducholodi, která byla beztak na spadnutí, bylo víc než dost místa, a tak jsme to sfoukly tudyma obojetně a snad mohu za všechny říct, že jsme velmi potěšené, že jsme tak rychle získaly o jednu členku a správkyni navíc :) Za všechny ostatní správce Myshoolce přeji, ať jí to v Creatiu šlape a ať ji to hlavně baví ;)

Co se dalších zájemců týče, ne každému bohužel přistály tak dobré karty, ale nebudu prozrazovat všechno, přečtěte si sami.

Libo-li Vám obohatit naše řady svou maličkostí a blýsknout se taky s vlastním snílkovským blogem? Libo-li pověsit si na něj klubovou ikonku a vykřičet do světa, že máte fantazie na rozdávání, jste právoplatnými snílky a zajímavými blogery? Přihlaste se nám do Adita a kdo ví, možná se do měsíce uvidíte v seznamu členů :)

Zdraví M. Phoenix, Zdeňka M. a Dorka Jeseňská

1) Mischelle - newbegining.blog.cz (will124@seznam.cz) - NE
Řekla bych, že jsem veliký snílek, otázka však je z čeho tak usuzuji a tak sem vypíšu některé mé vlastnosti:
* jsem nerozhodná, stále hledám nejlepší způsob, místo toho abych něco začala dělat
* své cíle neustále měním podle mé aktuální nálady
* vzhledem ke sklonům měnit své cíle nejsem schopna věci dotahovat do konce
* stále zkouším nové nástroje na plánování času
* chodím hlavou v oblacích
* nejčastěji mě zastihnete jak čtu knihu, nebo něco píšu
* často jsem duchem někde jinde
To by asi tak mohlo stačit, doufám že mě přijmete, ráda bych někam patřila :)

M.: Děvče milé. O snílkovství až tak nemám pochyby a fandím ti, že tě blog tak baví, ale pokud mám rozhodovat o tvém členství, je tam příliš mnoho háčků. Hlavně mě znepokojuje stav poměru mezi kvantitou a kvalitou. Píšeš jako o život, ale že by to obsahem bylo nějak zvlášť zajímavé, to bohužel moc není. Běžné denní updaty, vrh každou myšlenkou, co ti přijde na jazyk, a občas do toho fláknout nějakou rádoby angličtinu, kterou dvakrát nejlíp neovládáš... vrací mě to do dávných dob, kdy bylo blogování ještě v plenkách a nikdo moc neřešil, co na něm prezentuje a jak. Máš hodně psavé energie, to je super, ale mám pocit, že takovou energii by měl člověk trochu usměrňovat, aby to bylo o něčem, a ne jen o škytavkách, nových botách a ne právě nejelegantněji provedených pokusech o outfitové články. Takové věci jako ne právě vychytaný design, nulová snaha o zarovnávání textu či obrázků nebo jejich odsazování, absence dovednosti používání perexů, to už jsou okrajové vady na kráse. Hlavní je, jako to působí jako celek, a to tak, že bych si raději počkala pár let, až se trochu vypíšeš z toho počátečního rauše a přijdeš na to, o čem ten blog chceš ve skutečnosti mít a co vlastně chceš světu sdělit. Do té doby ti věnuji pár námětů k zamyšlení, k nimž bys sama dřív nebo později došla: neuškodí zkvalitnit fotografování a seznámit se třeba s Befunky nebo Picmonkey editorem, kde se například outfitová koláž dá určitě vyrobit o dost uhlazenější. Když se řekne outfit, rozhodně si představím spíš něco jako tohle nebo tohle. Fotky ze sebezajímavějšího výletu čtenářům moc neřeknou, pokud si je nemohou rozkliknout do plné velikosti. Z těch maličkých náhledů prostě nevidím ani prd a zrovna pokud jde o Paříž, není to trochu škoda? Pak je tu gramatika. Věci jako "by jsi si měla..." nebo "podvědomně" by člověk, co prošel prvním stupněm základky, neměl vypouštět do éteru, a plaveš i v čárkách. Doporučuji psát ve Wordu se zapnutou korekturou. Ty deníčkové články by mohly obsahovat trochu víc myšlenek - raději publikovat třeba dvakrát týdně, ale delší články, ať je co číst, a články zabývající se lidmi typu Justina Biebra nepovažovaju za něco, co bych v našem klubu chtěla vídat. Stejně tak nenadchneš, pokud ve svém psaní sama dáváš najevo, že víš, že píšeš "random kraviny" a vlastně tak úplně nevíš, o čem by to mělo být a jak by to mělo vypadat. Hledáš se, prostě. To je v pořádku. A pokud mohu doporučit, zkus se hledat ve vlastní tvorbě a kreativitě, tvé kreslení se mi třeba líbí velice! Ale pro ten zbytek jsem se nadchnout nedokázala a radši s tím přijímáním počkám, až se najdeš a bude to víc o něčem. Momentálně je to ode mě NE.

Zdeňka M.: Blog vedeš teprve měsíc, ale už na něm máš přes třicet článků, což je hodně. Spousta z nich jsou hodně krátké a spíše mi připomínají něco jako FB statusy, než blogové články. M. má pravdu, co takhle sepsat své myšlenky a vydat je dvakrát až třikrát týdně? Věřím, že návštěvníci tvého blogu by to jistě ocenili, než aby museli číst o tom, že je ti vedro, ale přitom se nic moc nedozví. Tvé fotografie by mohly být zajímavější, kdyby byly větší a hlavně u nich nechápu to podivné bílé orámování, které podle mě dojem pouze kazí. Tvoje kresby vypadají velmi zajímavě, ale taktéž bych ocenila možnost zvětšeného náhledu, takhle pořádně nemůže nevyniknout jejich krása. Je prostě patrné, že máš blog teprve měsíc a přestože ho máš jistě velice ráda, tak by bylo nejlepší na něm ještě pořádně zapracovat. Proto zatím říkám NE.

Dorka Jeseňská: Milá Mischelle. Teší ma, že si sa rozhodla zaslať prihlášku do Klubu Snílkov. Práve z toho dôvodu ma mrzí aj môj konečný verdikt. Vieš tvoj blog ma síce zaujal svojou pestrosťou a takou širokou škálou tém, ktoré sa snaží obsiahnuť. Je tu však jeden háčik. V niektorých prípadoch som totiž došla k spornej myšlienke, či ťa vôbec baví to o čom píšeš. Práve preto by som ti chcela poskytnúť priateľskú radu, aby si sa najskôr zamerala na niekoľko tém, o ktorých by si vedela napísať toľko a na takej úrovni aby bolo čitateľom hneď na prvý pohľad jasné, že vieš o čom píšeš a v prvom rade, že ťa to o čom píšeš baví. Ja osobne si myslím, že by to s tým členstvom ešte chcelo čas.
Plus je tu jedna ďalšia drobnosť. Ako čitateľa by ma do budúcna potešilo, keby si v prípade svojich kapitolových poviedok pouvažovala o rozcestníku. Ja viem, že teraz to ešte nie je nič hrozné, no po čase keď tvoje poviedky budú mať 10 alebo 20 kapitol v tom budeš mať skutočný guláš. Zatiaľ to bude aj z mojej strany NIE avšak s návrhom, že by si sa v prípade záujmu po čase opäť uchádzala o členstvo.

2) Myshoolka - myshoolka.blog.cz - ANO
Pozn.: Viz úvod článku, Myshoolka se nám přihlásila na post správce Creatia, tak jsme toto rozhodnutí zařadily k Aditu s tím, že ji zhodnotíme z obou pohledů - je dostatečně správný snílek a bloger na členství v klubu a taky na správcování rubriky Creatio?
Ahoj,
po hodně dlouhé době jsem zašla do Klubu snílků. Členem jsem dřív byla, ale pak jsem dlouho neměla moc času a klub jsem vypustila (stejně jako na nějakou dobu i blog).
Dočetla jsem se, že sháníte správce pro rubriku creatio, což by mohl být právě můj obor. Nevím přesně, co všechno by to obnášelo ale jsem připravena se učit :). Nápadů mám hodně, jen nevím, jaké z nich budou uskutečnitelné.
Budu moc ráda, kdybychom se mohli nějak domluvit.
S přáním kouzelných dnů, Myshoolka

M.: Já jsem rozhodně pro :) Myshoolka je kreativní, aktivní, snít umí, o tom nepochybuju - už to téma blogu - a nevidím důvod, proč to s ní nezkusit. Nenašla jsem žádné prohřešky, jen snad pár námětů, ježto se na svém blogu sama ptá čtenářů, co by jí poradili udělat jinak. Předně bych zkusila doladit design. Dřevěný motiv je fajn, ale šlo by to asi udělat líp, třeba tělo blogu posunout trošku níž, ať má záhlaví víc prostoru, pohrát si s jinými fonty, možná zaoblené rohy, aby to nepůsobilo tak tvrdě, a trochu vylepšit menu. "KONTAKT" zní až příliš stroze a businessově, co něco osobnějšího á la "Něco o mně", "Kde mě najít", whatever...? Navíc ten odkaz nevede přímo na ten článek, ale jakoby na rozcestník, kde visí pouze článek Kontakt, a ten musím rozkliknout, abych mohla číst. Zbytečný klik na víc. A nikde žádná profilovka. Když se nebojíš říct své jméno, co takhle ukázat kukuč, ať čtenář ví, s kým jedná? Blogy s profilovkou jsou pro uživatele mnohem příjemnější. To by bylo ode mě asi tak všechno, moc se mi líbí tvá tvorba a těším se, co s Creatiem vymyslíš. ANO.

Zdeňka M.: Tak tady nevidím jediný důvod, proč bychom tě nemohli přijmout mezi sebe a předat ti Creatio. Jsi rozhodně krestivní snílek, který se mezi námi neztratí. Jen co se týče tvých krásných kreseb, mnohem více bych si je užila, kdyby byly větší. Blog máš dostatečně široký, tak nevidím důvod, proč nepředvést celou jejich krásu. Jsem zvědavá, co všechno s Creatiem dokážeš. Rozhodně ANO.

Dorka Jeseňská: Nuž kreativita sa ani v tvojom prípade nezaprie. Ďalej z tvojho blogu mám taký príjemný pocit usporiadanosti, ktorý by som privítala aj v prípade rubriky Creatio.
Z druhej strany však aj tých mojich päť vlasov pri pohľade na rubriku Kontakt stáli dupkom. To hovorím ako človek trpiaci akútnou netrpezlivosťou, ktorý sa nerád toľko preklikáva k niečomu. No inak nemám čo vytknúť. Nijaké neozdrojované obrázky cudzej tvorby sa mi nepodarilo objaviť a tvoje kresby ma presvedčili. Pre mňa je síce nezvyk rozhodovať o členstve blogera a uchádzača o post správcu v jednom, no z druhej strany som zvedavá čo z toho napokon vzíde. Zatiaľ máš moje ÁNO.

Mějte se, zase příště!

2 komentáře:

  1. Tak snad se Myshoolce podaří Creatio oživit a přimět snílky (třeba i mě), aby přispívali.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Tak nie si jediná kto dúfa, že sa jej to podarí. To všetko je však záležitosťou minimálne dvoch strán.

    OdpovědětVymazat