28. srpna 2015

Kontrola lístků číslo 33

Milá robátka,

dnes kontrolujeme po delší době zase pěkně na čas, a to i z toho důvodu, že se mi podařilo znovuzískat jako kolegyni Dorku, které tímto mnohokrát děkuji :) Ve dvou se to lépe táhne, to je jasné.

Jako minule, tak i dnes jsme se podívaly především na snílky, kteří už dlouho pařáty kontrolního aparátu neprošli. Někdo se snad plánoval nechat zdrbat i dobrovolně (ale to přihlášení mu trvalo moc dlouho ;)), někdo to třeba neplánoval, ale muhehe, nám nic neunikne. Pořádek muší bejt, víme?

Kdo by měl chuť objevit se v příštím Repetitiu jako dobrovolník, nechť se směle hlásí buď na klubovém e-mailu klub.snilku@email.cz nebo přímo tady v komentářích, jeho přání bude rozhodně s radostí vyslyšeno. Mějte pěkný zbytek srpna (šmarja, teď mi to došlo, dyť ono už je za pár dní září, kam to léto uteklo?!!) a papejte pěkně zeleninku, ať mají maminky radost.

(To nic, Emátko má za sebou náročný týden... :D)

Zdraví M. a Dorka



1) Aerosol - in-air.blog.cz - ANO

M.: Vzhled je lehce netradiční, to se mi líbí - už jen to trochu jiné záhlaví dělá hodně, je to takové bouřkově zamračené, zdá se mi, ale snílkovské a lehce divoké. Příslib něčeho zajímavého. A má to téma, které se vrací v přezdívce, adrese i designu, to se taky vidí málokdy. Přiznám se, že slovenské blogery nečtu, neumím to. Slovenštině rozumím, ale v psané podobě mě přece jen zmáhá a nemám z toho takový požitek. Nicméně jsem se vynasnažila a ono je to dobré. Články jsou psané zajímavou, čtivou podobou, vizuálně je to dost zajímavé na to, aby to člověka udrželo, a obsahem je to taky o něčom. Profilovka v menu mě vždycky dokáže vyhrát, byť musím říct, že mi takhle přijde mírně děsivá tím výrazem. Ale třeba to byl záměr :D Každopádně si to u mě vyžehlí ta báseň pod ní, ta je prostě kouzelná. Občas se tam mihne angličtina, ale po dlouhé době jí tam míhá někdo, kdo to umí, ergo mi to oči netrhá. I když, pořád je to trochu blbost, na česky psaném blogu používat anglické titulky, co si budeme povídat. Dává to málo smyslu.
Občasná cizí grafická pomůcka má zdroj (a taky smysl v článku), menu je jednoduché, všude se dá vyznat a z oblíbených blogerů na mě dýchl závan nostalgie při pohledu na jméno Citové Prostitutky. S tou já už to vzdala, neb co s takhle neaktivními blogy, byť bývaly kdysi dávno boží... nicméně čím mě blogeři taky hrozně baví, jsou různé takové perličky a easter eggy, co člověk najde při bližším prozkoumání, a u nichž se musí zasmát, je-li zasvěcenou osobou a chápe-li. Třeba ta nálepka úplně dole. Mwahaha. Rozhodně ANO.

Dorka Jeseňská: Taký ten okrídlený blog zasneného tvora. Je len škoda, že ani teba nevidno tak často na lodi. Z mojej strany si však v Repetitiu obstála. ÁNO.


2) Destinateus - self-hatred.blog.cz - ANO

M.: Starý známý Destinateus, jedna z prvních vlaštovek našeho klubu, samozřejmě! :) No jen si nemyslete, že zapomínáme kontrolovat i naši vlastní vrchnost či stařešiny, jen se nebojte. Nikomu se tu nenadržuje >:) U Dese to postupem času lehce zpomalilo, co se aktivity týče, to je fakt. Nicméně pořád to psaní má v malíku a když už ten článek vyjde, tak za to stojí. A to nesoudím podle toho, jak často se jeho články dostávají na titulku blog.cz (ačkoli mám pocit, že úspěšnost je velmi vysoká...?), ale prostě podle toho, že se dobře čtou a vždycky se u toho pobavím. Málokdo už dneska vede blog způsobem, že by uměl vyvolávat diskuse, popisovat prostě svoje názory a pomalu bezděčně (i když co já vím, třeba je to plně promyšlené :)) tak přimět půlku komunity blogerů, aby se vyjádřila taky a zaujala stanovisko. Ať už jde o vztahovou tématiku, o politiku nebo dění na blog.cz, Des má podle mě talent na sdělování vlastních názorů zajímavým způsobem, a čistě jen mimochodem taky dodržuje pravidla a má ten blog celkově dobře čitelný a koukatelný. Nevzpomínám si, že bych kde jinde viděla tak povedené ztvárnění kombinace minimalistického designu (který bývá obvykle ve světlých barvách) s dárk prvky. Tohle umí jenom Des, je to osobité, je to jeho, a pokaždé je to zase ještě trochu jiné a ještě něčím jiným zajímavé. Neokouká se to a neočte. Za takové lidi je člověk rád a nezbývá než doufat, že se jednou třeba zase trochu víc opře do klubového dění. Myslím, že někdo takový tu docela chybí, už proto, že chlapů tu máme... no herdek máme tu vůbec nějakého aktivního chlapa? Členství rozhodně ANO.

Dorka Jeseňská: Opakovať čo už predo mnou bolo písané nepotrebujem. Vlastne to nepotrebuje nikto z prítomných. Poznámka M. o klubovej aktivite je celkom presná, no na verdikte to nič nemení. ÁNO.


3) Dragita - dragg.blog.cz - ANO

M.: Máme tu dalšího klubového veterána s osobitým designem. První dojem? Obrázky by neškodilo odsazovat od textu. :P Narazila jsem na pár takových, kde si nejsem jista, kdo je autorem. Hlavně ten používaný jako avatar v rubrice kreseb a ten v Chci si přečíst. Fantazie, snílkovství, autorství, nic tu tomu nechybí - aktivita je nižší, ale články pořádné, takže to nevadí. Nějaká ta kostrbatost designu se taky přehlídne, jen ty nejasné obrázky by mě zajímaly. Jinak určitě ANO.

Dorka Jeseňská: Ja to tu už poznám.*Uvedomí si hľadiac na stránku dotyčnej.* Myslím si, že je príjemné po čase zavítať na dávno navštívené blogy. No ešte príjemnejšie je uvedomiť si, že aj po rokoch majú čo ponúknuť. Myslím si, že členstvo aj v tomto prípade je oprávnené. Za mňa teda ÁNO.

4) Guizmo - enevedu.blog.cz - ANO

M.: Tohle je podle mě velice kvalitní blog, kde jednoduše není co vytknout. Obsah velmi vyspělé úrovně, autorský, unikátní, svůj. Design minimalistický, ale efektní (ačkoli v těch květináčích nahoře mi přišlo obtížné rozpoznat rubriky). Jen mi není jasný smysl toho, psát ve sloupku adresu, na níž máš blog. To snad každý vidí z adresního řádku, ne? O.o Jinak k tomu nemám ani fň, líbí se mi ta originalita psaní, vyjadřování se i maleb/kreseb (jen tedy tady takové btw, nefunguje tam obrázek) a jsem ráda, že tu tenhle blog máme. Jestli se pamatuju a nepletu si to s něčím jiným, před nějakou dobou to vypadalo na krizi a konec...? V tom případě jsem vážně ráda, že to tak nedopadlo. A jestli si to s něčím pletu, tak mě ignorujte... :D ANO.

Dorka Jeseňská: Ďalšia známa firma po predchádzajúcich blogeroch. Prehľadné to je, snílkovstvo sa nezaprie. No nebyť upozornenia od M. na kvetináčový zoznam rubrík, tak ho asi ani neobjavím. Musím však uznať originalitu toho nápadu. Len nechápem prečo máš zoznam rubrík aj v zápätí blogu. V každom prípade sa členstvo neruší a verdikt logicky znie ÁNO.

5) Ilienel - illienel.blog.cz - ANO

M.: Myslím, že ani tady není o čem diskutovat. Blog je pěkný, kouzelný - ten maják! A ten tadyten čajový set je ňuňu. Rozhodně ANO. Jen ať moc neuvadá aktivita... ;)

Dorka Jeseňská: Zaujímavý blog rovnako zaujímavej bytosti. Človek, ktorý má rád majáky a Tolkiena? K tomu všetkému ešte píše ako vlastnú prózu tak i fanfiction? Sľubne vyzerajúca kombinácia. (A ešte aj pravidlá klubu to dodržiava.) Rozhodne ÁNO.

Juhů, nikdo nezlobí, tak to má být ;) Mějte se.

4 komentáře:

  1. Tak už jsem se taky dostala do hledáčku. Ulevilo se mi, že jsem prošla. Aktivita je místy nižší - hlavně z důvodu psaní knih To už pak nechci počítač ani vidět a raději si zalezu někam s knihou. Ale je pravda, že třeba 6. září bude mít blog 9 let. To je strašně let. A rozhodně neplánuji přestat.Chci si přečíst - jop, to je má chyba. Ztratila jsem odkaz a nemohla ho najít. Pak jsem si furt říkala, že si nějaký vyrobím > no, aspoň mám důvod se na to zaměřit co nejdřív.Odsazování obrázků > hm, můžete mi s tím poradit? Já jsem laik, občas mi něco rozhodí článek, ale pokud jde něco zlepšit, ráda to udělám.Vzhled jsem si musela udělat sama, bo požádaný odborník na to zapomíná už druhým rokem.

    OdpovědětVymazat
  2. Och, děkuji velmi! Už nějaký ten měsíc jsem čekala, kdy ke mně přijde Kontrola a bála se, že kvůli své nízké aktivitě o lístek přijdu. Je pravda, že četnost článků během těch 3,5 let, co blog mám, výrazně poklesla. Snažím se, seč mi síly stačí, aby blog nezůstal opuštěný. A po čase pak vždy přijde alespoň trochu aktivnější období...nechci svůj blog opustit, za žádnou cenu a Klub snílků je jedna z mála věcí, které mi pomáhají se udržet v blogových vodách a kvůi kterým se snažím dál bojovat s časem, abych si svůj palubní lístek i těch pár čtenářů, co ke mě občas věrně zavítají, udržela. Vždy tady na Vzducholodi najdu inspiraci nebo nakopnutí k další blogové činnosti, i když to možná není moc vidět. Díky, že Klub snílků je a že se mu takobětavě věnujete a tolik toho pro nás snílky děláte!

    OdpovědětVymazat
  3. Jé, to je milé co jste o mém blogu napsaly, úplně mě to dojalo. =)
    A ano, dlouho jsem uvažovala, že skončím, nějak mi to nešlo, nebavilo mě to, nemohla jsem se najít.

    OdpovědětVymazat
  4. Srdečná vďaka za pozitívne slová, zahrialo pri srdci ^^
    Každopádne, mať na fotke desivý výraz rozhodne nebol môj zámer a dosť ma prekvapilo, že sa ti zdá desivý Mal byť skôr zasnený...

    OdpovědětVymazat