1. prosince 2014

Týden sto třicátý pátý - Oblíbený rituál

Aktivní Snílek

Milé, Snílstvo,
doufám, že jste neochořelo, jako má maličkost, co jen leží, sípe, a pak běhá po doktorech. Zima k nám přišla s plnou silou, ale zase nás přiblížila k Vánocům, které pro některé znamenají klid a pohodu. Shon a stres k nim určitě nepatří, takže si užívejte poslední měsíc v roce, vychutnejte si zimu i včerejší nedělí počínající advent.

Rozhodla jsem se tento týden pro téma Oblíbený rituál. Každý nějaký máme. Ať už jední o ranní vstvávání, jídlo, četbu, popíjení čaje či kávy. Někdy je děláme nevědomky, a přitom stále stejným způsobem. Ukažte nám všem svůj vlastní rituál - třeba, co uděláte, než usednete k četbě, psaní, kreslení. Mohou to být ale i rituály specifické - na narozeniny, k ročním obdobím, na svátky...

Doufám, že se zapojíte, milí spící Snílci. Formu i délku nechám na Vás.
Já se budu těšit zase v pondělí s novým tématem a nadějí, že někoho z vás osloví. :)

Dragita



Minulý týden se činila jen Tea, se svým příspěvkem na téma Zima se blíží.

Zima se blíží
Období přátel.
Konec listopadu a venku nás čeká jen zima, padající déšť, břečky a nikomu, kdo takové počasí nemá rád, se ani ven chodit nechce.
Já se počítám mezi ně také.
Zima není ani trochu mé oblíbené roční období, jsem teplokrevní člověk a názor mi nikdo jen tak nezmění.
Chápu milovníky zimních sportů, jako lyžování, sjíždění na prkně a podobně, ale zima má i výhody, jak to většinou bývá, všechno má své dvě strany.
Já mám zimu ráda od minulého roku, protože mi v horších chvílích přinesla nečekané události do života, nové nejlepší přátelé a nové místo, kde cítím, že konečně po dlouhé době patřím.
Budou Vánoce a ty miluji, nedovedu si ani představit trávit Vánoční čas pohody a klidu sama v zavřeném bytě a nikoho nemít.
O Vánocích lidi potřebují s někým být, netrápit se samotou, mít pro koho péct, věnovat dárky z lásky a být šťastní.
Při večerním osvícení chodit s přáteli po městě, pomaličku pít horký grog, obdivovat krásný bílý sníh, poslouchat hrající koledy ze stánků a ze zimy jít se zahřát do oblíbené hospody, kde prožít pěkný zimní večer s lidmi okolo sebe.

Žádné komentáře:

Okomentovat