26. prosince 2014

Iluze stá padesátá pátá

Střet světů


Poslední vybělené prstní kůstky Smrťovy pravice jemně svíraly... Jsi si jistý, že to chceš vědět, čtenáři?

Krásný sváteční večer vinšuji,
svátky nám utekly jako luční koníci a před námi jsou poslední dny roku 2014. Ále jděte s tím do pryč! Takovéhle žvásty jsou do nás cpány všude a všemi. Já Vám zkrátka oznamuji, že se konečně podařilo zkrotit čas a vrhnout se na veškeré resty v rámci Klubu Snílků. Nejde o žádné velké dárečkování ku příležitosti Vánoc či jiného svátku, který se mrknutím oka může přešoupnout na jiný den nebo dokonce zcela vymazat. Přeji vám vše dobré po celý rok, tak tedy nevidím důvodu, proč by jednou za rok měl být velký extrém míru a lášky. Co si o tom myslíte?

Eh, přestaňme filosofovat. Nechme to koňovi. Mám pro vás dnes velice zajímavou a dle mého inspirativní Iluzi. Tentokrát se zaměříme skutečně na prostředí, protože kulisy jsou mnohdy příčinou dobrého příběhu. Co takový obchod a k tomu ještě kouzelný? Obchod, v němž seženete cokoliv, může být kdekoliv a můžete se v něm potkat s čímkoliv. Už vidíte před očima ženu, muže, dítě či nadpřirozeného tvora vstupující do onoho legendárního obchůdku? Pro co si přišli?


Autorka: Vylla

Samotnému obchodu by bylo smutno, a tak Maglaiz přemýšlela, kde by se ještě mohly setkat různé světy a do nosu jí brnkl tento obrázek nesoucí v sobě to správné tvůrčí napětí.

Autor: whmurai

V minulé iluzi jsem se ptala na specifickou halucinogenní rostlinu. Bludišťáka získává ten, kdož vsadil vše na červenou muchomůrku. Někdo ze správců se po mé nápovědě opravil, ale jelikož se podepsal libere, tak žel jest smůlou smůlovatou, že mu bludišťák nebude uznán. Příště ofamfrně na to, jakým jménem se do komentářů podepisujete.

Zalovte ve vodách internetových, případně do čísla 7 časopisu Poklady Živé historie, a zabořte se do kartografických kuriozit. Hledejte Bohemiae Rosa, jejího kreslíře, zhotovitele a publikátora. Svou lačnost po vědění však nezastavte a pohlédněte i na další kartografické kuriozity české a evropské.





Pro večerní poslech se hodí nejlépe Audiomachine. Žel dnes moc nekoresponduje s obrázky, ale zkuste si něco vhodného nalézt k těmto dvoum tématům. Pokud naleznete, směle vás ostatním napráším a video s příslušnou hudbou zde vyvěsím pro další snílčí generace. Být slavným ve Snílkovském světě, to je něco, to nemá každý.


Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.




V ÚVAHU BEREME I ÚVAHY!


Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:


Předrazí přátelé, je zde konec naší Iluze.


Hola hej!
Vaše tetka Maglaiz


P.S. Povšimněte si, že jsem nezdůraznila, že příští Iluze bude až v příštím roce.

1 komentář:

  1. Nouuu, to jsem byla jáá! Soustavně zapomínám se po hrabání v Interestiu odhlásit. Humpf :PProstředí já ráda. Nejlepší prostor pro fantazírování

    OdpovědětVymazat