5. prosince 2014

Iluze stá padesátá čtvrtá

Píseň vody


Poslední vybělené prstní kůstky Smrťovy pravice jemně svíraly... Vážně to chceš vědět, čtenáři?


Hoj ahoj!
Dnes jsem psala test z gramatiky staroslověnštiny a jsem z toho trochu rozladěná, proto věřím, že mne pochopíte, když chci utéct ke svému živlu. Jsem vodní stvoření. Těch pár jemných, nenahmatatelných atomů křehce spojených v prchavou hmotu. Beztvaré něco. To je nadevšechny léky pro tělo i ducha.
Jakýpak živel je Vám nejbližší? Který Vám skýtá úlevu a jakési očištění při kontaktu s ním? Rádi noříte prsty do kypré hlíny? Smějete se když pořádně zafouká? Nebo máte největší radost, když si můžete jen tak zapálit svíčku a svůj pohled zabořit do teplého světla mrskajícího se plaménku?

Autor: Sylar113

Dámy, pevně věřím, že obrázek níže se Vám bude při nejmenším líbit. A víte co je zvláštní? Že Imaginarius Vás inspiruje pouze ke krátkým textům. Nebo se mýlím a nějaký obrázek z Imaginaria odstartoval život delšího příběhu? Pročpak jsem od Vás ještě neviděla nějaký delší text? Klidně i na pokračování. Ostatně čím více příspěvků, tím více limo a tím více bludišťáků.

Autor: AquaSixio

Všem lovcům z minulého týdne gratuluji, získali jste bludišťáka, i když vivienne měla značně svéráznou odpověď. Hmm, na co bych se asi tak mohla dneska zeptat? Už jsme měli chemii, zoologii. Co takhle zabrousit do botaniky?

Po které rostlince oznámili testovaní dobrovolníci téměř totožné halucinace o návštěvě trpasličí země?





Nejsem si zcela jistá, zda už tato melodie někdy na půdě Libere zazněla, ale ono není na škodu si dobré kousky čas od času připomenout.


Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.




V ÚVAHU BEREME I ÚVAHY!


Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:


Sbírka Iluzí je na svém místě, tedy zbývá se už jen rozloučit. Milá ditka, buďte hodna, neb jinak Vám Ježour nadělí... uhlí či jinou užitečnou pohonnou hmotu.


Hola hej!
Vaše tetka Maglaiz

14 komentářů:

  1. Vodní živel ke velmi pěkný, ale já přesto raději utíkám k ohni. Sleduji jeho barvy, jeho vlnění - je nádherný. Takže u mě jsou - hlavně přes zimu - pořád zapálené solné lampy. Bez toho to nejde.Delší texty? Řeknu ti, já jsem jedné Iluzi vděčná za ceou novelu! A je mou oblíbenou (čtenářsky taky). Jmenuje se Kult Zeleného hada, ale už nevím, kolikátá iluze to byla (dívka s hadem) Takže děkuji převelice. :)Pak samozřejmě kratší části a jedna kresba
    A hlavně mi Imaginarius ukázal moře krásné inspirativní hudby.

    OdpovědětVymazat
  2. Na první obrázek už mi slova pobíhají v hlavičce, z toho něco vznikne :) Na pokračování to nebude, jelikož vytvářím třetí kapitolu svého vlastního příběhu a už by toho bylo příliš, ale časem třeba ano :)

    OdpovědětVymazat
  3. Náhodou, mě fan obrázek Howla inspiroval k rozsáhlému příběhu... Nakonec jsem usoudila, že z jedné jeho části by mohla být povídka do soutěže, takže na web v dohledné době dám alespoň "prolog", který by měl právě korespondovat s tímhle obrázkem... Takže konečně snad přispěji do sbírky iluzí svým prvním textem

    OdpovědětVymazat
  4. Muchomůrka červená-Omamné a halucinogenní účinky muchomůrky se prý projevují masivními a fantastickými vidinami, jako jsou návštěvy trpasličí říše.

    OdpovědětVymazat
  5. [1]: A víš, že jsem u tebe ani jiný živel nečekala? Čím to asi bude?To jsem ráda, že Imaginarius polochtává mozek i na laloku dlouhých textů.
    A dvojnásob mě těší, že se zalíbil i nápad s hudbou. Já vím, já vím, ego jest sfiň.

    OdpovědětVymazat
  6. [3]: Který fan obrázek přesně? Huhů! Už se těším, až se do toho zakousnu, třeba i jako beta *šmutně koukám*.

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem rozhodně ohňová :) Odpověď ne a ne najít, furt mi to vyhazuje Červeného Trpaslíka Takže tipnu lysohlávky :)

    OdpovědětVymazat
  8. Jen krátké texty? Skutečně? Oh, pravda, on ten dlelší je totiž stále nedopsaný. 0 Měla bych s tím konečně něco udělat...Hádanka mi tentokrát skutečně zavařila mozkové závity. I moudrý knihovník Google zůstává k mému volání o pomoc hluchý. Vystřelím tedy nazdařbůh - pelyněk?

    OdpovědětVymazat
  9. Malá nápověda pro všechny hádavce: rostlina, jejíž název chci vědět, působí psychotropně i na veverky.

    OdpovědětVymazat
  10. Inspiroval mě tenhle obrázek:
    http://moni158.deviantart.com/art/Howl-s-Heart-251018212Příběh ve výsledku se samotným obrázkem vlastně vůbec nesouvisí, ale když jsem ho uviděla, dostala jsem nápad a začala jsem ho zpracovávat
    Ale ten slibovaný "prolog" s obrázkem souvisí alespoň symbolicky, abych dodržela zadání Na betování není problém se domluvit, každá taková ulovená duše je super

    OdpovědětVymazat
  11. Tak to bych se opravila na muchomůrku červenou, kdyby šlo se opravit :)

    OdpovědětVymazat
  12. Tak jsem pátrala a pátrala... a přišla jsem na řadu zajímavých stránek o halucinogenních rostlinách, které se mi určitě budou ještě hodit (stránky, ne rostliny...)
    Každopádně jediná rostlinka, u níž jsem našla zmínku o tom, že ji žerou veverky, je muchomůrka červená...
    Tak jsem zvědavá, jaká je správná odpověď.

    OdpovědětVymazat
  13. Muchomůrka červená- Opojný účinek však tato houba nemá jen na lidi – jsou známy případy, kdy ji záměrně konzumovali sobi nebo veverky
    Příběh na iluzi bohužel nedokážu už dneska v noci dopsat, ale během zítřka ji do Sbírky přidám, musím :)

    OdpovědětVymazat
  14. Asi už je na odpověď pozdě a nejspíš je to i špatně, ale já to zkusím. Máš na mysli Muchomůrku červenou? I když tedy nevím, jestli to funguje i na veverky, ale soby se prý na muchomůrce červené slušně sjíždějí.

    OdpovědětVymazat