2. prosince 2013

Třicátá druhá vzducholoď se Snílky

A jsme zase o krůček blíže sté vzducholodi. V té minulé vzducholodi byla jedna jediná anketa. Povidkyfans bohužel nepřijmeme mezi sebe, výsledek byl 4 ne a 3 ano.
Ti pozornější už si všimli, že vzducholoď nepíše Berenika, navíc že vychází se zpožděním. Ano, je to tak, a já se moc omlouvám, ale Berenika nestíhala a já to zjistila příliš pozdě na to, abych ji stihla udělat ještě prvního. Tímto se také omlouvám, ale Repetitio se odkládá na později, ale rozhodně v rámci tohohle týdne. Za jeden den by toho bylo trochu moc.

EDIT:
Vzhledem k několika nepříliš nadšeným reakcím jsem se rozhodla zpětně podívat na všechny přihlášky. Je vaším právem se ohradit proti nepřijetí milovaného blogu nebo proti kritice, ale mějte s námi trpělivost. Anne se do vzducholodi pustila na poslední chvíli, když jsem jí nebyla schopná říct včas. I tak se vydala na cestu hvězdami pozdě a to kvůli ní byla zanedbána autorčina rubrika, do níž vyšel článek později. Také je třeba vzít na vědomí, že mým úkolem je hledat to dobré, abych mohla blogy přijmout a Anne musí být ten zlý policista, protože ona v Repetitiu náš klub čistí. Musí hledat všechno, každou maličkost, kterou je třeba opravit. Je mojí chybou, že se musela jako hlavní kritik pustit do vzducholodi, všechny stížnosti beru na sebe. A jen znovu dodávám a prosím, mějte s námi trpělivost. Klub vedeme už dlouho a Anne je jedna z nejaktivnějších správkyň, která se o klub stará, věnuje mu svůj volný čas, věnuje nám svůj volný čas. A nejen správcům, kterým je vždy ochotná pomoct, ale i vám. Kdybych měla dělat vzducholoď tak na poslední chvíli, jako to dostala za úkol ona, byla by má krititka ostřejší a pochybuji, že by jí přešel byť jediný blog. Anne patří můj dík za to, že na sebe vzala tuhle zodpovědnost a že jen díky ní tu vzducholoď vůbec máte jen s malým zpožděním.
Berenika


1) Elizabeth - http://in-my-black-dreams.blog.cz - ANO
lebo zo všetkých činností najradšej (po písaní) snívam. Snívam stále... A bez snívania si život neviem predstaviť.. :)

Anne Eyre:
Zezačátku to vypadalo velmi nadějně. Přivítal mě velmi tmavý vzhled, ale i tak je vše dostatečně přehledné a čitelné. Některé články by rozhodně mohly být delší a obrázky se zdrojem (jako tady). Jsem si jistá, že i bez spřátelování by ses celkem obešla. U některých obrázků jsem opravdu nedokázala najít zdroje... Vlastně u většiny. A teď co s tebou. Na jednou stranu působíš jako snílek, na druhou stranu jsem si všimla spousty ne zrovna snílkovských článků. Blog působí depresivně (a z těch jasných fotek pak dost bolí oči), ale spousta článků zase nečekaně vysmátě. Jsi plná protikladů, mateš mě a najednou nevím, co s tebou... Dobře, asi tě vezmu, ale zdroje a ty kratinké (a místy podle mě zbytečné) články si brzy znovu zkontroluji v Repetitiu.

Berenika:
Já bych to, upřímně řečeno, viděla spíš na anketu. Už po projetí hlavní stránky jsem našla spoustu věcí, které byl mohla chválit, ale to není vše. Nicméně, pochvalami začněme. Popisuješ. Hodně popisuješ dokonce i designy, ke kterým mnozí doplní sotva odstaveček o tom, jak je získat. Kapitoly k povídkám jsou pěkné a dlouhé, propracované. Účastníš se blogového života v dalších klubech a to mě těší, protože věřím, že tím získáme další aktivní členku. Nemohu nic namítnout ani proti rubrice obsahujicí článek plný skladeb, každá je doplněná alespoň odstavcem textu. A teď abych přešla k tomu, proti čemu se musím ohradit a co bude možná kamenem úrazu celé vzducholodi. Nebudu vytýkat zdroje, o to se už postarala Anne. Ani spřátelování, pokud o něm nebudeš psát desítky článků, jako jsou toho schopni někteří. Za sebe ti musím vytknout délku recenzí. Ano, o některých knihách je těžké něco napsat, ale zkus se podívat na blogy recenzentů. Jejich články jsou schopné knihu doslova rozpitvat do posledního písmene, ale ve tvojí (např. na S. Kinga) se o knize z tvého pohledu dozvídáme sotva odstavec textu. Zrovna Carrie by si, tuším, zasloužila mnohem víc. Není mým zájmem opravovat tvé recenze, ale jako čtenářku by mě nezaujali a podle toho s jistou dávkou subjektivity hodnotím. Chybí tomu větší dávka myšlenky. To, na co čtenář čeká, když čte recenzi. Nejsem si jistá, jestli by sis tímhle získala nějakého Snílka. Doporučuji ti mrknout se k Abyss a dalším, zkus se inspirovat a uvidíš, že toho lze napsat mnohem víc a tak, aby to uspokojilo každou duši hladovící po informacích. Délku musím vytknout i u projektů a u rubriky "Nezmyslné kecy." Po shlédnutí všeho bych možná byla schopná zaujmout opačný postoj, než u předchozí kritiky a nevzít tě. Totéž, co jsem ti vytýkala u recenzí - čtenáři chtějí informace. A na blogy našich Snílků, není-li jejich zájem osobního rázu, si nikdo nechodí přečíst odstavcové povídání o tom, že ti vypadl internet. Od toho články nejsou, to je informace, kterou si můžeš vepsat do záhlaví a všichni pochopí. Ale opravdu si zasloužila samostný článek? Předsevzetí? Odstavec a video? Ne. To sem opravdu nepatří. Ale jsi šikovná a Snílek určitě taky. Máš na delší a mnohem lepší články.

2) Mordor - http://brloh.blog.cz - NE
Pretože mojím najväčším darom je fantázia, ktorej bohatosť všetkým ostatným ukazujem perom...

Anne Eyre:
První dojem je opravdu krásný, přivítal mě hezký a přehledný vzhled, který nebije do očí. Je úžasné, že píšeš, jenže blog máš opravdu krátce a já nemohu posoudit. Ano, asi jsi Snílek, ale k obrázkům jde napsat více než jednu větu, nového vzhledu a toho, jak vypadá, si každý všimne na hlavní stránce, nepotřebuje k tomu extra článek s print screenem... Jsi na dobré cestě, ale teď tě ještě vzít nemohu.

Berenika:
Jejky. Tady to Ber už zná, ale je jí to líto, nemůže s Anne nesouhlasit. Nebudu tentokrát vytýkat mnoho věcí jako u minulého blogu. Víš, jsi od října neaktivní a dva měsíce neaktivní blogy už máme právo upozornit na neaktivitu a vymazat. A to nemluvím o tom, že v říjnu jsi napsal jen dva články. Ocenila bych mezi námi dalšího blogera, žen tu máme spoustu a byli bysme na tebe pyšní. Ale zkus začít víc psát. Vypsat se - uvidíš, že pak i ty popisy obrázků, vzhledu (to si nezasloužilo vlastní článek jen pro sebe!) budou mnohem delší. Věřím, že ti to půjde samo a jen doufám, že tě dřív blogování úplně neomrzí. Zatím NE.

3) Izumi-chan - http://maruskajaro.blog.cz/ - NE
Jsem věčně ve svém jiném světě, čímž neuvěřitelně irituji ostatní xD Ráda si kreslím.... ale není to kreslení jako kreslení.... já si vlastně tisknu myšlenky.... když se na ty obrázky člověk dívá pozorně a déle tak v nich najde i souvislosti :DD Jinak.... povídky se snažím psát, ale moc mi to nejde :D Hraju RPG což mě šííleně baví :3

Anne Eyre:
První dojem nic moc. V zápatí spousta postakujících ikonek, hlavní stránka, jakési nepřehledné menu nahoře. A první, co na mě vyskočilo, bylo úplně zbytečné oznámení o novém vzhledu. Vlastně mi stačilo projít si hlavní stránku a mám jasno: Podle mě rozhodně nejsi Snílek. A teď nemyslím svůj dojem z článů, ale obecně. Prošla jsem celou hlavní stránku a je to samý článek o tom, co se ti stalo, kde jsi byla, co děláš... Ani fň snílkovského jsem v nich bohužel nenašla...

Berenika:
...Bolelo! Dovolím si tentokrát nesouhlasit, ty jsi Snílek. A pořádný otaku, řekla bych. Bohužel, dojem z článků bolí. Přemíra smajlíků sice dokonale vyjadřuje to potěšení, které mám ze Shingeki i já, ale čtenář z ní radost mít nebude. Jakmile se na to podívám, přejde mě chuť mezi smajlíky hledat osamocená normální slova, protože si nejsem jistá, jestli bych uspěla. Tohle se dobře píše, uznávám, ale špatně se to čte. Článek není komentář a potřebuje mít určitou strukturu, která zaujme. Možná tím zabíhám příliš do pravidel Autorského Klubu z doby, kdy za něco stál, ale věřím, že se mnou většina Snílků bude souhlasit. Obvykle minimálně někde začneš a někde skončíš, i kdyby se myšlenka během této cesty vytratila, metamorfovala nebo cokoli jiného. Když zůstanu u tvého prvního článku, začíná i končí tím, že jsi objevila jednu mangu. Celý obsah by šel shrnout do jediné věty, většinu článku tvoří smajlíci. Eh, ale musím ti na tom pochválit dobrý vkus. Většina článků je na tom úplně stejně. Mezi smajlíky se ztrácí jejich význam a moc nám toho neřeknou. Zaujmou lidi, kteří si budou chtít číst o tvém životě. Já za Snílkovské považuji nejvíce tvé kresby. Možná až budeš psát delší články, které víc uspokojí naše informační zájmy a ve kterých bude, pokud možno, trošku méně smajlíků (asi by sis takhle nikde příliš nepočetla, kdybys dostala do ruky časopis napsaný v tomhle stylu)... Zatím tedy NE, ale určitě to časem zvládneš napravit, že?

4) Ben Víno - http://ctene-psane.blog.cz - NE
Už od mala mám jakási skrytý talent na vymýšlení jakéhokoliv druhu. Nikdy mne ale nikdo nepochopil. Všem jsem se zdála divná, když jsem v deseti měla do detailu nakreslené plánky domu, zahrady i vypočtené výdaje za zvířata, příjmy prostě vše. Píšu povídky, které teda většinou vycházejí z reálu, ale nepohrdnu ani nádechem fantasy. Netvrdím, že jsou nějak dobré. Narazila jsem na tento klub a chtěla bych se stát členem. Potřebuju kolem sebe snílky, abych se mohla taky pořádně zasnít. Nejspíš stejně jako u RPG her, kde se nemusím zamýšlet nad kroky mé postavy.

Anne Eyre:
Takže další, kdo hraje RPG... No, dobře. První dojem nic moc. Plus za koně, mínus za vzhled. Už v tu chvíli jsem začínala pochybovat, jestli k nám patříš. Blog máš sice krátce, ale článků spoustu... No, uvidíme. Článek: Několik vět, předloha, obrázek. Takhle ne. Příšerné, ale opravdu neuvěřitelné množství neozdrojovaných obrázků. Je úžasné, že píšeš, ale bohužel jsou kapitoly extrémně krátké, zapomínáš na existenci odstavců a celkově moc jako snílek nepůsobíš... Ale blog máš krátce a rozhodně se snažíš, jen tak dál. :)

Berenika:
Plus za záhlaví! Konečně někdo pochopil, že tahle jediná věta pro sebe nepotřebuje celý jeden článek (samozřejmě jen pokud by ten článek obsahoval jedinou větu). Chválím tradiční pozdrav, kterým uvozuješ články. Je to pro mě od začátku tvým charakteristickým znakem. A to se vždycky hodí, když si někdo podle něčeho blogera pamatuje. A abych chválila dál, podle profilu je ti čtrnáct. Když to beru v úvahu, pak je tvé psaní dokonalé! Je vidět, že víš, o čem chceš psát a jak chceš psát. Chce to jen se vypsat. Musím totiž souhlasit i s tím, co ti vytkla Anne. Zdroje (tady mi vadí obzvláště články z "Teorie," kde těch zdrojů chybí strašně moc!), krátký popis článků (ale u kreseb bych přimhouřila oči, ty jistě daly dost práce a stojí za to), extrémně krátké kapitoly. Odstavce ti nevyčítám. Na to, jaké formátování vyhovuje tobě i tvým čtenářům si jistě přijdeš časem sama. Zkus se ještě chvíli trochu vypsat, zapracovat na kvantitativní kvalitě a určitě se přihlaš znovu.

5) Dorka Jeseňská - http://infinite-freedom.blog.cz - ANKETA
Pretože len vo svete fantázie
môj rozbordelizovaný život
nadobudne zmysel.
Len nechcem byť ovcou v stáde,
Chcem byť snílek
pretože sny dodávajú silu, nádej

Anne Eyre:
Tohle vypadá velmi nadějně. Je krásné, že tvoříš, rozhodně jsi na dobré cestě. Bohužel blog funguje příliš krátce na to, abych ti mohla říct hned ano. Z 24 článků opravdu závěr nevykouzlím... A opět má oblíbená výtka: K čemu vám ty spřátelené blogy jsou?
Edit Anne: Dobře, tady Berenika můj verdikt změnila. Ale já mám pocit, jako bych hodnotila úplně jiný blog, než jaký tam je teď, a verdikt aktualizovat nebudu, anketa snad stačí. :)

Berenika:
A já myslím, že tady ten závěr vykouzlíme i z 24 článků. Dovolím si poprvé změnit názor Anne a tedy, aby to nebylo úplně nefér, založím anketu. Tvůj blog se mi líbí, spřátelené blogy nevytýkám (jelikož jim nevěnuješ nepřiměřené množství článků a na blogu bych ani na první pohled nepoznala, že tam jsou). Chválím úžasnou recenzi, fakt, že "Krátká próza" není vůbec krátká, zapojení do "Poems project" atd. atd. Dovolím si ti ale doporučit volné menu - v archivu sotva kdo bude hledat článek pro reklamy, když ho nebude mít přímo pod nosem a tím pádem takové oznámení ztrácí svůj smysl. Článek o spřátelení jsem, jak se tak teď koukám, vůbec nenašla. Za mě definitivně ANO a přidávám anketu.


Protože realita je moc drsná a svět fantazie je nekonečný. Nemá hranice a člověk může ve své fantazii dělat prakticky cokoliv, být kdekoliv .. a s kýmkoliv. Fantazie a sny jsou něco, co je nenahraditelné, něco do čeho se ponořím vždy, když píšu ať už na blog, nebo jen tak nějakou povídku. Je to úžasné :)

Anne Eyre:
První dojem? Ublikaný. Upřímně, asi je to tím, že tvůj blog přišel na řadu až šestý, ale bolí mě očka. Tvoříš, píšeš, obrázky většinou ozdrojované. Super. Na druhou stranu na mě vyskakují zbytečná krátka oznámení, jako třeba tohle. Ovšem co tu mohu posuzovat? Blog funguje od března, to je kolik? 9 měsíců? Z toho jen 5 jsi něco napsala. A i když trochu tvoříš, na tvém blogu pro mě pořád převládá to nesnílkovské, spousta krátkých oznámení a obrázky, ke kterým není problém dát zdroj... Za mě ne.

Berenika:
Tomu říkám zajímavá adresa blogu. Bohužel, víc chválit nemohu. Písničky bez doplnění nějakého množství textu, obrázky bez zdroje, krátká a nicneříkajicí oznámení... K tomu, abys mohla patřit k nám, máš před sebou ještě dalekou cestu. Podle všeho je ti čtrnáct, v této vzducholodi jsi už druhá. Ve tvém věku mnozí psali mnohem hůř. Tak kdo ví, k jakému cíli ještě dojdeš. Třeba se tu za rok nebo za dva uvidíme a my tě vezmeme mezi sebe. Zatím ale NE.

7) Tkanice - http://tkanice-world.blog.cz - NE
Protože mám rády fantazii. Navíc proto,že jsem změnila pohled na svět. Tím pádem se změnil i blog. Přidávám na něj jen fotky, nebo povídky, snažím se být co nejoriginálnější a fantazírovat. Také bych se k Vám ráda připojila, protože jsme asi stejný snílek jako vy :D (možná?)

Anne Eyre:
První dojem? Úžasný. Mé oči ti děkují, konečně si odpočinou. Blog je přehledný, bez problémů se v něm vyznám. Zase mé neoblíbené Affs, nemluvě o tom, že například recenze na Eragona je až extrémně krátká. A i když fotíš a celkově se mi tvůj blog líbí, musím ti vytknout recenze - nemyslím, že recenze by měly mít zhruba 3 kratinké odstavce. A abych ti nekřivdila, schválně jsem se podívala do archivu. Spousta krátkých oznámení... Celkově fajn blog, ale něco ve článcích za poslední dva měsíce mi říká, že to ještě není to pravé, promiň.

Berenika:
Dnes se s těmi čtrnáctiletými blogery roztrhl pytel! Tady to ale i podle mě vypadá moc dobře. Fotograie nádherné, projekty snesitelné, recenze průšvih. I tentokrát bych doporučila Abyss a další recenzentské blogy. O knihách toho lze říct tolik a my vášniví čtenáři si po krátkých recenzích, které nesplní naše informační potřeby, můžeme jít akorát tak deprimovaně sednout do kouta. Dokonce i recenze (a to nejen knižní, ale i filmová a dokonce i "recenze" na výstavy atp.) má určitá pravidla a určité neodmyslitelné části. Anotace knihy, zákl. informace o ní a tvé hodnocení. Tohle všechno jsi dokázala například u Eragona srazit do dvou mini odstavců. Na druhou stranu na tvůj věk jsi úžasná blogerka, kterou bych ráda přivítala mezi námi. Pokud si mohu dovolit radu trochu mimo, zaměřím se na článek o fotokroužku. Fotky jsou úžasné, ale podívej se, jak nesnílkovsky působí text. Inu, nesnílkovsky... Snílek by možná pochopil, čtenář ne. "Byla jsem na nějakém fotokroužku, který vede nějaký fotograf, se kterým určitě půjdu na nějaké další focení." Co to čtenáři dá? Informaci, že jsi byla někde, kde to vedl někdo a kam ještě někdy půjdeš. Zajímavé aktivity by se daly skvěle rozepsat a ty k tomu máš úžasný náhled a to ještě nejsi ani na střední. Zatím nebudu rušit rozhodnutí Anne, ale budu doufat, že až napravíš ty recenze a trochu se vypíšeš, přihlásíš se znovu.

Fantazie a fantazie. Nedokážu si představit bez ní žít. Nedokážu si představit, nebýt snílek, proto chci se připojit... :-)

Anne Eyre:
Blog nenalezen...

9) Gabriel Decay - http://demolitions-lovers.blog.cz - NE
Nebudu psát o tom, jakej jsem děsnej snílek, protože jsem momentálně zamilovanej. Hodně jsem se změnil, začínám znova. Svět mi nabídl druhou šanci, tak se snažím žít a bojovat. Mám rád sny a rád se v nich nechávám unášet, přesto žiju realitou a jednou z nich je i moje velká závislost - blogování. Mám dojem, že můžu tomuto spolku něco nabídnout.

Anne Eyre:
Úvod nic moc. A to i když vynechám, že výraz "spolek" zní mé citlivé dušičce poněkud hanlivě. Ani vzhled blogu na mě moc nezapůsobil, ale já jsem dnes opravdu hodně kriticky naladěná... A i když tvůj blog se mi líbí, nejsem si jistá, že splňuješ základní podmínku: Být Snílek.

Berenika:
Nebudu lhát. Mé hodnocení bude zcela subjektivní. Jako proti člověku proti tobě nic nemám. V reálu bys mi možná byl i sympatický. Ale snad jsem ovlivněná i tím, že tě mám na Facebooku a vidím, jak píšeš. A nemohu o tobě říct, že jsi Snílek, protože jednoduše patříš trochu jinam. Kdybychom tě vzali, bylo by to jako "spřízněnou duši Snílků," ale už tím bychom porušili to, jak se prezentuješ náš klub. Tvé články jsou extrémně krátké, popisy písniček téměř neexistují a co se týká výrazů, které většina Snílků, jejichž blogy kontroluji a navštěvuji, používá jen ve chvílích největšího vzteku nebo zoufalství, tak přesně takové ty si dáváš i do nadpisu. Od začátku do konce NE. Jsi jeden z těch, které můžeme mít možná rádi, ale nebudou patřit přímo mezi nás. Nehodilo by se to.

10) Toffi - http://neomezeno.blog.cz - NE
Snění máme v rodině. Já jsem asi hned druhá po mé starší sestře. Možná i to je důvod toho, že jsem většinou ve škole duchem někde úplně jinde. Neustále něco vymýšlím nebo přemítám nad budoucností. Stává se mi často, že se v matematice, ve sboru nebo u knížky zasním a nevím o čem je řeč. Mám zkušenosti s tím, když jdu po ulici, kámoška něco drmolí a já jenom říkám: hmm, ano, fakt? a přitom jsem v úplně jiném světě :-)

Anne Eyre:
První dojem nic moc. Další věc je, že blog je v provozu jen tři měsíce, což je dost málo. Krátké články plné krátkých vtipů a oznámení. Možná jsi snílek, ale z tvého blogu to příliš znát není. Je mi líto, ale podle mě k nám zatím nepatříš.

Berenika:
Je to nadějné! To je ale bohužel tak všechno. Podle všeho je ti 12 a na to píšeš verše mnohem lepší, než jsem psala já ve tvém věku. Bohužel, co se týká ostatních věcí, jsme na tom stejně. Sdílela jsem vtipy, které mě zaujaly, psala krátké články a už to pro mě bylo maximum. Máš blog krátce, ale ačkoli zatím tě přijmout nemohu, doufám, že ti to vydrží a že tě budeme moct jednou vzít. Pokud si udržíš to, co už v sobě máš a vybrousíš to z nadání do talentu a taky pokud trochu zapracuješ na délce a kvalitě článků, bude mi ctí mít tě mezi námi. Teď NE, ale lístek do vzducholodi, budeš-li se snažit, budeš mít u nás schovaný.

To je pro dnešní přijímání vše, další vzducholoď připluje již brzy.
Přihlásit se do ní můžete ZDE.

18 komentářů:

  1. Ďakujem za prijatie... :) A - o tie zdroje, sa posnažím... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Och páni chvíľu tu nie som a toľko noviniek :)
    Pravdu povediac som viac ani nečakala. Je pravda, že keď som podávala prihlášku blog mohol mať cca mesiac. Však kto vie čo bude o pol roka :) Hlavný je optimizmus
    No to SB, asi vyzniem povrchne no ide tu najmä o zviditeľnenie či získanie nejakého "mena" vo svete blogov.
    Dobre uznávam treba talent atď. No niekde podľa mňa treba začať aby sa o prípadnom "talente" blogera dozvedeli aj iní a to je jeden zo spôsobov. :)
    Ale je to vlastne o presvedčení daného jedinca :) Toť z mojej strany
    PS: Gratulujem prijatej :)

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: Bohužel podle mě SB zvedne návštěvnost tím obíháním, ale jméno ti nezíská. Ano, možná budeš mít po nějaké době navštěvovaný blog, ale osobně preferuji menší návštěvnost, komentáře související s článkem a lidi, kteří blog čtou, než desítky SB, kteří přijdou, napíšou "ahoj, obíhám", ale kolikrát články vůbec nepřečtou. :) Takže u mě blog se SB moc dobré jméno nezíská a zviditelní se jedině z hlediska statistiky.
    Ale názor toleruji, jen si nemyslím, že takováhle forma "reklamy" je nutná a patří k nám. :)

    OdpovědětVymazat
  4. [1]: Blahopřeju ti Jinak, pokud je někdo "opravdu hodně kriticky naladěná" měl by radši vychladnout ale Ok.
    Co mě zaráží jsou spíš věty "První dojem je opravdu krásný" pouze u blogů, které mají velmi tmavý design.
    Já myslel, že tady jde hlavně o obsah a ne o to, kdo má nejčernější design..

    OdpovědětVymazat
  5. infinite-freedom05 prosince, 2013 16:52

    [3]: Uznávam, že niečo na tom bude, no nepamätám sa, že by som kedykoľvek čo i len naznačila, že mi ide práve o komentáre typu: „Obieham.“ :)
    Pravdu povediac som na ne rovnako alergická ako na: „Máš hezkí blog, hlásni za mňa, pls. Cmuk.“
    Lenže ako mi má ktokoľvek seriózny napísať konštruktívnu kritiku, keď sa o mojom blogu nikdy nedozvie? Áno tie pred tým spomínané komentáre sú otravné, no mne to príde ako zlo ktorím si treba preskákať aby došlo aj k odmenám v tvare zmysluplných komentárov.
    Ale budiž. Len mi dovoľ jednu myšlienku na záver: T.j. pre tento klub sa NEHODÍ!!! Niekto, kto má za tri SB-čka, z čoho jednu osobne pozná a takýmto spôsobom sa navzájom podporujú a áno propagujú, a tvorba zvyšných dvoch sa dotyčnej páči,a tak si dala na nich odkaz do Menu. Pritom aj poniektorí členovia klubu propagujú iné blogy.
    PS: Tento siahodlhý komentár nemal za úmysel uškodiť. Dokonca ani nevznikol ako pohoršenie zo zápornej odpovede (to len pre istotu ak by niekomu napadla taká somarina :P ), veď sama som napísala, že sa pokúsim prihlásiť, keď môj blog bude pripravený. No z posledného súvetia mi zišlo, že sa pokúšať o čokoľvek by bolo figu platné až kým si (po ostatných úpravách) nezruším SB. A možno sa mýlim, veď som len homo sapiens. Pekný deň.
    S pozdravom Dorka Jeseňská

    OdpovědětVymazat
  6. [Smazaný komentář] Súhlas... :) Malo by ísť hlavne o obsah... A ešte netuším že čo má spoločná dĺžka článku so "snílkovstvom"...

    OdpovědětVymazat
  7. Malý dotaz na začátek: Fungují vám odkazy na blogy?
    Malá poznámka: S nikým se nehádám, jen mi připadá krajně neslušné vaše reakce ignorovat a jestli mé reakce na někoho vyzní hrubě, omlouvám se, rozhodně nemají. Vzducholoď jsem dělala výjimečně, Berenika nestíhala a zmínila se, že možná bude končit. Pokud chcete i jiný názor, můžete se obrátit na ni nebo na jakéhokoliv jiného správce, já reklamace raději vyřizovat nebudu. Pokud chcete posouzení od někoho jiného, vyřídím, případně se můžete rovnou znovu přihlásit. :)[4]: Rozhodně nešlo o tmavý design, ale o celkový dojem, který byl pouze můj a ke kterému jsem ve finále přihlížela jen do té míry, jak se dalo na blogu vyznat.[5]: Nenaznačila, jen jsem zatím neviděla jiný systém SB. Bohužel když vidím SB, nezkoumám, koho osobně znáš, extra je-li na blogu článek "Chceš spřátelit?" - tebe konkrétně už si nevybavím, ale mám dojem, že když takový článek není, mlčím... Jde o to, že mezi "oblíbené" nebo "navštěvuji" a "Spřátelené blogy" vidím už ze zkušenosti na blozích docela propastný rozdíl. :/[6]: Kromě toho, že krátké pseudočlánečky (bývají sepsané jen ve velmi hrubých obrysech) a oznámeníčka nejsou nutné? Doporučuji projít starší vzducholodě, nejsem první, kdo takto uvažuje. Má jít hlavně o obsah - co o blogerovi podle tebe vypovídá článek na pár řádků a krátká oznámení?

    OdpovědětVymazat
  8. [4]: Mimochodem, tobě připadá design Tkanice "velmi tmavý"? o.O

    OdpovědětVymazat
  9. Díky za vyřešení mého blogu :)

    OdpovědětVymazat
  10. [6]: Nevím jak ty, ale já, když se zasním, moc stručná být nedokážu.

    OdpovědětVymazat
  11. [10]: Nuž tak to musím súhlasiť... :) Mimochodom, o tie recenzie sa tiež posnažím, viem, že to je dosť krátke... Ďakujem za názor, som rada za všetky názory. Nuž, a tie denníky a obrázky - budem si na to dávať nabudúce pozor... Ale jedna otázka - ako to teda je, som prijatá, alebo nie?

    OdpovědětVymazat
  12. Ospravedlňujem sa, že reagujem len teraz, skôr mi to totiž neukazovalo.[11]: Panebože ja som nekomentovala pre to, že by mi vadilo NEprijatie a na nikoho sa nehnevám, len som čisto teoreticky reagovala na otázku "Na čo nám tie spriatelené blogy sú." A nejak sa to rozvilo do "diskusie". Som si vedomá, že môj blog nie je sto percentne pripravený na prijatie a podanie prihlášky bolo svojím spôsobom len pokus šťastie. Nič viac. Beriem názor aj záporný a mrzí ma ak to niekomu prišlo tak, že sa nasilu snažím niekam vtesnať.
    PS: to  menu som si opäť nastavila, za posledný krušný týždeň mi v administrácii vznikol chaos. Aspoňže to už blog.cz dal do poriadku. Štvalo ma, že ani články nedokážem uverejniť :)[7]: Chápem a ani nevyčítam, len som pravdepodobne zle pochopila tvoju reakciu. Mne to totiž prišlo, že si proti blogom, ktoré majú Sb-čka. Ospravedlňujem sa za to nedorozumenie. No keď ja raz pustím hubu (alebo skôr klávesnicu) na špacír, nie vždy to dopadne dobre.PS: Ja sa ospravedlňujem za ten spam, mojím cieľom bolo skutočne len zodpovedať otázku o SB :)

    OdpovědětVymazat
  13. [13]: Co ti svítí u blogu? Anketa, ano, nebo ne?[14]: Mhm, mně ty komentáře taky nenaskakovaly. Svým způsobem ano, jsem proti blogům s SB. Nemám nic proti oblíbeným blogům, přátelům (jako osobně známí, pravidelní čtenáři, ne obíhači), ale v SB a AFFS vidím jen umělé zvyšování návštěvnosti plné obíhání a nikdy jsem to v jiném významu nenašla.
    Článek "Chceš spřátelit?" je s SB a AFFS vždy pevně spjat a bohužel pochybuji, že se dá najít doopravdy dobrý blog, který se bude dobře číst nebo který začneš pravidelně navštěvovat pomocí článku, který je magnet na puberťačky s růžovými blogísky plnými zkopírovaných gifů a článků u Justinkovi nebo Niallkovi (nic proti Bieberovi nebo One Direction). Soudím z toho, co na blozích vídám, nic víc, nic míň.

    OdpovědětVymazat
  14. [15]:Rozumiem a rešpektujem tvoj názor :) Avšak to, že niekto napíše článok o spriatelení ešte neznamená, že "spriatelí" s každým kto si o to požiada :) Dobre už končím so spamovaním

    OdpovědětVymazat
  15. [7]:[11]: To je v pohodě. Mě nevadí, že jste mě nevzali z důvodu obsahu. To je v pohodě.
    Ale prostě mě zarazil ten fakt, že větší šanci na příjetí v tomto kole měli blogy s tmavým designem.Ostatně blog s číslem 1 je právý příklad. Spousta převzatých fotek bez zdroje (blogerku znám dlouho), ale tmavý design.Články si myslím, že krátký nemám Ostatně nesnáším sálodlouhé eseje, takže je nepíšu

    OdpovědětVymazat
  16. [17]: Kde máš důkaz, že blogy s tmavým designem měly větší šanci? Já jasně řekla: Ano, napsala jsem svůj první dojem. Jak moc jsem k němu přihlédla na konci? Čistě s otázkou "dalo se na blogu vyznat?" což není podmíněno tmavým designem. Mám to zopakovat potřetí a ještě více polopaticky? Proč jsem se u tebe nerozepsala, proč jsem řekla ne? Klub Snílků má pro svůj název důvod. A ty nejsi Snílek.Nehrabu se v archivech do počátků. Procházím posledních pár měsíců, max. rok. Nemůžeme očekávat zpětné dohledání všech obrázků. Všimni si, že mé hodnocení se od Bereničina příliš neliší, hlavně ani jedna nevidíme důvod tě vzít. Přečti si znovu hodnocení a znovu tenhle komentář. Všechno jsem vysvětlila, podle mě zcela jasně, a nechápu, co máš za problém. Takže naposledy a snad zřetelně:
    1. Můj dojem z blogu jsem nezohledňovala, jediné, co mělo vliv, byla přehlednost.
    2. Ano, tvé články jsou extrémně krátké. A navíc nejsi Snílek, proč bychom tě proboha měli přijmout? O co se tu vlastně hádáš?
    3. Přejaté fotky první blogerky? První blogerka je aspoň trochu Snílek a výtky si vzala k srdci (viz komentář číslo 1) a nebo si aspoň nestěžuje, že ona je vlastně ok, ale všichni ostatní to dělají blbě (jo, přesně tak na mě působíš).

    OdpovědětVymazat
  17. [18]: Proč pořád řešíš důvod mího nepřijetí, který já už neřeším? Mě to nevadí, chápeš?
    Já píšu svůj blog z lásky a pro zábavu a ne proto, abych byl v každým druhym klubu. Zkusil jsem to - zkusil. Neuspěl - nevadí.Já jsem tu řešil úplně něco jinýho, každopádně počkám si na dalších pár kol přijetí, zda to, co si myslím o tomto kole platí či nikoli.

    OdpovědětVymazat
  18. [19]: Četl jsi aktualizovaný článek? Já tohle obvykle nedělám. Pokud stále trváš na tom, že jsem soudila podle toho, kolik černé je ve vzhledu, asi neumíš číst. ;)
    Promiň, ale já (ne)řeším důvod tvého nepřijetí z prostého důvodu: Nenapadá mě jiná příčina, proč bys i po vysvětlení tak tvrdohlavě trval na "soudila podle tmavosti designu" než tvoje nepřijetí. ;) Jé, moment... O tvém nepřijetí jsou tam spíše zmínky. Většina toho, co jsem napsala, je obecně myšlená. O tobě tam je tak 6 vět.Můžu se zeptat, co si myslíš o tomto "kole" (což je, mimochodem, dost divné označení), které taky vůbec nemuselo být a i kdyby ho dělal někdo jiný, dopadlo by v podstatě stejně? Kromě toho, co už jsem vysvětlovala minimálně dvakrát a hádám, že to stále nechápeš, tedy to o těch designech.

    OdpovědětVymazat