27. ledna 2020

Téma týdne 53 - Předsevzetí

Do vod filosofických se v minulém týdnu nikdo nezanořil.


Milí Snílci,

dovolím si hádat, že takovéhle téma jste čekali začátkem měsíce, což? Po návodných a předvídatelých tématech ticha, svíček, těšení, vánočních vůní... a předsevzetí nikde!
(Zde vložte potměšilé pochechtávání.)

Mě by totiž ani tak nezajímalo, jaká předsevzetí si ukládáte, ale jak se vám daří či nedaří se s nimi popasovat.

Chcete víc číst? Kde hledáte čas?
Chcete (víc) tvořit? Máte nápady, nebo budete (jako já) někdy sedět u stolu a naříkat, že byste tak moc něco tvořili, ale co?!
Chcete být ekologičtější?
Vzdělanější?
Odpočatější?
Společenštější?
Všímavější ke světu kolem?
Chystáte se k dlouho odkládané změně nebo náročnému rozhodnutí?

Klidně svá předsevzetí schovejte do veršů, přisuďte je literární postavě nebo o nich vystavte zcela obecnou úvahu. To už je jenom na vás.
Ale moc ráda bych zjistila, jak se v téhle oblastni daří ostatním, protože já buď ve svých předsevzetích naprosto plavu, nebo připomínají spíš to-do-list na víkend.



Na všechny příspěvky se těším v komentářích nebo na klubovém mailu klub.snilku@email.cz.

Máte pocit, že vaše myšlenka na celý článek nevydá? Podělte se o ni v komentářích!
Napadlo vás něco k některému ze starších témat? Jen se do toho dejte! Odkaz na vaši tvorbu vložte, prosím, k nejnovějšímu Tématu týdne - zajistíte tím, že ho nepřehlédnu.


A pro tentokrát ještě něco.
Mám takový pocit, že se mi nedaří trefovat tématy do snílkovského vkusu. Zkusím to tedy vyřešit tak, že své další nápady nasázím do ankety a nechám vás, abyste si vybrali sami. Tak směle do toho!

Ať se vám daří!

Alissa


Post scriptum: Ačkoli se nikdo nevyjádřil formou samostatného příspěvku, pro prolétnutí členských blogů jsem si zcela jistá, že řešení doplňovačky z minulého týdne zní "Tvořím, tedy jsem."
Nebo to někdo cítíte jinak?

Žádné komentáře:

Okomentovat