9. ledna 2020

Creatio - Zelené hory (Můj obrázek)

Dobrý den, milí snílci. Nové Creatio je tu. Dnes je druhý čtvrtek v měsíci, a tak zveřejním další mé neumělecké dílo.

Rozhodla jsem se, že trochu provětrám své kreslicí potřeby. Které jsem už dlouho neměla v ruce. Olejové křídy jsem použila v rámci minulého článku, když jsem kreslila mrakodrapy podle perspektivy. Ty jsem měla v ruce naposled někdy před sedmi lety.
Teď jsou na řadě vodové barvy, co zase tak zapomenuté nejsou. Vždyť jsem s nimi malovala v červnu 2019. A už tenkrát jsem si říkala, že potřebuju čtvrtky. A nějaké větší. Alespoň formát A3. A také, že nedostatek žluté barvy je problém.

Takže to, co vidíte na obrázku, mají být hory, které maluji úplně nejraději… Jakmile se mi do ruky dostane štětec, tak si nemohu pomoci. Aspoň jedny musí vzniknout. Ale ten den jsem na to stejně nebyla nějak soustředěná, tak to není nic moc. Obvykle se chlubím tím, že moje kresby zblízka sice vypadají divně a z velké dálky jsou docela dobré. Ale tohle se mi nelíbí, ani když se na to dívám ze čtyř metrů. A co teprve skener, ten dělá divy. Pak to člověk musí opravovat v Gimpu, aby to mělo barvy aspoň částečně podobné originálu.

Ale abych si to jenom nehanila. Přece jenom to má něco do sebe, i když hory vypadají nereálně. Přinejmenším mě jeho tvorba uklidnila, když jsem byla rozladěná. A to už se počítá.


***

Tak jsem ještě jednou přemýšlela nad tím novým bodováním. Žádné nebude. Vždyť vy se do toho všeho vlastně vnesl velký zmatek. Kam bychom přišli, kdybychom každý měli své body? Klub snílků je přece společné dílo. Je mi líto, že jsem na to na chvíli zapomněla. Takže do toho zatím nebudu šťourat. Nechme to tak, jak to je.

Dále vám musím ještě více připomenout soutěž "Kreslení písně". Ještě pořád se nenašel jediný člověk, který by se zúčastnil. Takže ta soutěž asi bude vyhlášená navěky.

Pokud jste tedy členy Klubu snílků, můžete své výtvory zasílat na email klub.snilku@email.cz. Do předmětu napište "Creatio",(pokud to bude do soutěže, tak "Creatio - soutěž") do e-mailu název a popis výtvoru a na konci se prosím podepiš, pokud se tvé blogové jméno nějak výrazně liší od toho e-mailového.

Do komentářů, ale i e-mailem můžete také psát i náměty na hudbu, kterou mám nakreslit já.
Rovněž můžete posílat třeba nějaké opravdu podařené graffiti, pokud nějaké často míjíte na svých cestách či nějakou mandalu, kterou jste vybarvili anebo i předkreslili. Nebo cokoliv jiného, co podle vás souvisí s výtvarnem a byla by škoda to neukázat světu.

1 komentář:

  1. Ten fígl s dálkou znám, a podobně taky funguje šero Onehdy jsem domalovala obrázek a málem si rvala vlasy, že to se nedá a škoda barev a vůbec, postavila jsem ho do kouta a nechala schnout. Postupně se setmělo, a jak jsem na něj šilhala z metru a půl houstnoucím šerem, začalo se mi zdát, že přece jen vypadá docela k světu

    OdpovědětVymazat