6. ledna 2020

Téma týdne 50 - Moje píseň

Nikdo? Nikdo si nebude libovat, jak krásně voní jedlička, když se zdobí, nebo cukroví, když otevřete krabici? Ne?


Milí Snílci,

přes svátky jsem kromě konzumace nepřiměřeného množství cukroví a vášnivého hraní deskových her měla taky příležitost přemýšlet a pokusit se rozšifrovat něco z obsahu vlastní hlavy. A přitom jsem si vzpomněla na téma, které už chci napsat dlouho, ale jaksi jsem se k němu nikdy nedostala...

Vstupní téma do nového roku bude Moje píseň.

Když mi bylo možná šest, tvrdili mi doma, že je o mně písnička Marie Rottrové Střapatá, nohatá. "Tmy se bojí, nepostojí, pořád něco chystá" - ne, tomu se nedalo odporovat. Snad jen v té části "jsem chladný stín, jsem hojný lék" to neklaplo, ale to jsem tehdy nemohla tušit.
Ve spárech vysokého školství jsem si procítěně broukala s Karolínou Kamberskou, že "nemám správný vybavení do boje, do kafe si dávám vždycky oboje". Leč pracovní proces mě naučil pít kafe bez mléka a když je velká nouze, i bez cukru, takže teď si můžu zpívat už leda "tady a teď jsem právě taková, taky a teď mám tohle jméno, tady a teď na zdi mi visí podkova..." Strašlivá podívaná nezklame.

A jak to máte vy?

Nemusíte to napsat, klidně se insporujte v Creatiu a tu písničku si namalujte. Nebo to vezměte jako součást tvorby postavy. Co kdo ve vašem příbehu poslouchá a co by si nechal zahrát ke slavnostnímu nástupu na maturitním plese?

Na všechny příspěvky se těším v komentářích nebo na klubovém mailu klub.snilku@email.cz.

Máte pocit, že vaše myšlenka na celý článek nevydá? Podělte se o ni v komentářích!
Napadlo vás něco k některému ze starších témat? Jen se do toho dejte! Odkaz na vaši tvorbu vložte, prosím, k nejnovějšímu Tématu týdne - zajistíte tím, že ho nepřehlédnu.

Přeju produktivní týden!

Alissa

Žádné komentáře:

Okomentovat