10. června 2019

Téma týdne 22 - Bílá stránka

K tématu Barevná nálada měla Raja pár nápadů v komentářích a m. přispěla modrou a červenou.

Milí Snílci,

když jsem si pořídila grafický tablet, ohromně se mi ulevilo. U tradičních způsobů kreslení se mi totiž nedařilo zvrátit nepřímou úměru - čím hezčí papír, tím horší konečný výsledek. Povedené kresby a náčrtky se mi množily v linkovaných sešitech, na zadních stranách protokolů a na okrajích učebnic. Nikdy jsem je nedokázala slušně překreslit na čistý papír.
A tablet mi alespoň dovolí gumovat pořád dokola.

Pro tenhle týden volím téma Bílá stránka.

Co ve vás vyvolává?
Čím vším se dá zaplnit?
Nebo to máte podobně jako já a čistá, bílá, pěkná stránka vám působí spíš tvůrčí blok?

Bílá stránka ve vašem podání vůbec nemusí znamenat čistý list papíru, nechám na vás, kam až přenesete význam slov. Ale byla bych ráda, kdyby ve vašich dílech hrála bílá stránka výraznou roli, aby nebyla jen prostý nosič, na kterém se bez sebemenších zádrhelů objeví slova nebo obraz.

Na všechny vaše myšlenky a tvorbu k tématu se těším v komentářích pod článkem nebo na klubovém mailu klub.snilku@email.cz. A pokud máte pocit, že vaše nápady na článek nevydají - určitě vydají alespoň na komentář, a ten si taky přečteme rádi.

Krásný týden!

Alissa

2 komentáře:

  1. Ahoj, nevím, jestli je vhodné přispívat do Tématu týdne starší již zveřejněnou tvorbou, ale po přečtení tématu jsem si hned vybavila jednu mou básničku, co mám na blogu... http://illienel.blog.cz/1802/leti-leti
    Téma je v ní možná obsaženo volně, ale mně se to docela spojuje...Tak nechám na Tobě jestli to vezmeš jako příspěvek k tématu nebo ne.

    OdpovědětVymazat
  2. Je to nanejvýš vhodné. Děkuji moc :)

    OdpovědětVymazat