1. ledna 2016

Napnout plachty!

Drazí Snílci,
o půlnoci jsme si připili na nový rok a obvykle bývá tento den ve znamení bilancování, sečtení všeho dobrého i zlého a kladení si nových předsevzetí. Dovolte mi nyní, abych i já trochu se ohlédla za oním snílčím rokem plným nečekaností, obtíží ale i zdarů.



Kdybych měla parafrázovat slavný výrok bývalého prezidenta, pak musím uznat, že Klub Snílků nevzkvétá tak, jak by se očekávalo. Chybí nám správci, ale i aktivní členové klubu. Považte, vážení, je nás zde přes 80 a pokud se nemýlím, tak většinou do konkrétních rubrik přispívá pouze hrstka, možná bychom je i spočítali za pomoci prstů na rukou. Nebojím se říci, že drtivá většina z této hrstky jsou povětšinou sami správci některé z rubrik. Takový klub jsme rozhodně nezamýšleli. Nabízí se nám tudíž hned několik otázek. Co činíme špatně? Motivujeme dostatečně své členy k aktivitě? Je snad málo, když nabízíme společnost milých a bezesporu zajímavých osobností a ještě k tomu i možnost sebepropagace? Je snad málo možnost získat nové čtenáře a sám objevit nové blogy? To jsou všechno otázky obracející se vůči nám správcům. Ovšem nabízí se nám i jiná možnost. Co když je problém i na druhé straně monitoru? Rozhodně nechceme nikoho veřejně plísnit, ale popřejme sluchu této myšlence. Co činíme my všichni pro klub, jehož jsme členy?

Necháme otázku viset ve vzduchu a přeneseme se k pozitivní stránce snílčího roku 2015. Bylo vzkříšeno Creatio, které zrodilo novou správkyni Myshoolku. Myshoolka Vám v uplynulých pár měsících nabídla pravidelný měsíční kurz kreslení, který měl u aktivních členů skutečně dobrý ohlas.
Chtěla bych zde pochválit i odhodlanou správkyni Dorku, která se nezalekla lenosti členů a ochotně přesedlala ze hřbetu divoké klisny Aurory na ještě bujnějšího a nebezpečnějšího mustanga Repetitia. A vskutku ujala se pozice kontrolórky velice dobře.
Již přes rok se také velice daří Dračí výpravě v Principii, kterou každý měsíc organizuje důvtipná Dragilia. Ovšem naše knihovna je velmi rozlehlá a ještě nás čeká mnoho práce s oddračováním jednotlivých polic.
Úspěšně si také počínají lovci čajožroutů pod vedením hrdinné Zdeňky v rubrice Photo. Jenomže doupata, z nichž čajožrouti vylézají nejsou stále k nalezení, a tak i v novém roce budeme muset nasadit rukavice, do rukou vzít síťky na čajožrouty a naklást dalších pastí. Považte jen, kolik čaje zase přijde nazdar... totiž nazmar.
Zdatně se s úlohou zástupce hlavního správce a vrchního kontrolóra vypořádala Vám všem známá a vždy precizní M. Phoenix. Jí patří velký dík za dohled nad fungováním klubu.
Za velký úspěch roku 2015 považujeme vznik nové rubriky - knižního koutku Bibliotheca, jehož se prozatím ujala velice šikovná Zdeňka. Za sezení na více židlích by si taktéž jako M. zasloužila medaili.
O Imaginariovi a Honu na bludišťáky pomlčme. Ačkoliv lovci těchto hebkých plyšáků jsou velice úspěšní a aktivní, o správci bychom se neměli vyjadřovat. Ostatně on si ani ten zlořečený lajdák nezaslouží mít takovou pozornost.

Na závěr tohoto poněkud delšího proslovu bych chtěla poděkovat a předeslat, že letošní rok bude ve znamení trochu větších změn, které snad přinesou svěží vítr do podpalubí i plachet.

DĚKUJI SPRÁVCŮM ZA JEJICH PRÁCI, BEZ NICH BY TOTIŽ ŽÁDNÝ KLUB NEEXISTOVAL.
DĚKUJI VÁM, ČLENŮM, ZA TO ŽE JSTE A ŽE PŘISPÍVÁTE DO RUBRIK TOHOTO KLUBU, BEZ VÁS BY TOTIŽ TAKÉ ŽÁDNÝ KLUB NEEXISTOVAL.
A DĚKUJI VŠEM NAŠIM BÝVALÝM SPRÁVCŮM A ZVLÁŠTĚ PAK ZAKLADATELŮM, BEZ VÁS BYCHOM NYNÍ ZDE NESEDĚLI.

Na závěr by se slušelo ještě popřát. Klubu Snílků přeji svěží správce, poctivé a aktivní členy a ještě mnohá léta fungování. Vám a správcům přeji krásný nový rok přeplněný úchvatnými zážitky, smíchem, láskou a ať slzy, které letos prolijete, jsou pouze slzami štěstí.


Štastný rok 2016

vám všem přeje



Maglaiz
hlavní správkyně Klubu Snílků

Napnout plachty a vzhůru ke hvězdám!

7 komentářů:

  1. Pořád si říkám, že se musím víc zapojovat. Polepším se, určitě, snad bude čas a nápady.
    Jinak souhlasím se všemi ódami na správce.

    OdpovědětVymazat
  2. Inu, všichni jsou na tom časově špatně. Je skvělé, když někdo ve volném čase ještě dělá tolik věcí pro klub. :) Děkuju správcům za to, že stále drží klub při životu Přeji vše nejlepší do roku 2016 :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jeden malý křeček taktéž přeje vše nejlepší do nového roku
    Se sliby o častější zapojování jsem na tom dobře, s dodržováním těchto slibů je to trochu horší, takže letos nic raději slibovat nebudu a uvidíme - třeba to pak dopadne nad očekávání

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherný článek, jako obvykle. Odmítám však souhlasit s tím, že by tě nestálo za to zmiňovat či co, bez tebe by už vůbec žádného klubu nebylo! Takže i tobě patří maximální dík a jsem strašně ráda, že nám to dohromady tak šlape. KS mě nikdy nebavil víc než právě teď, i když je na čem pracovat. Ale i to mě baví. Mít něco před sebou, co vylepšovat. Jen se do toho letos musíme dát metodicky, protože se nám ten klubový to-do list nějak nekrátí, je spousta věcí, které jsme chtěly vyřešit a zatím nic moc, že. Takže v tomhle se letos rozhodně musíme polepšit.

    OdpovědětVymazat
  5. Do nekonečna a ještě dál!
    Věřím, že naše vzducholoď bude do budoucna plná uměleckých dílek, smíchu a toho všeho okolo. Protože co jiného by nás všechny mohlo nakopnout, že novoroční pozdrav a bilancování od ó-velké-Maglaiz! (A to samozřejmě myslím bez ironie, takové nekalosti bych si k matičce rozhodně nikdy nedovolila. ♥ ) A díky všem správcům za to, že jste, protože je skvělé, že jste, i když já tak často nejsem a pochrupkávám a své sny si nechávám pro sebe. ^^

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji za krásný článek, Maglaiz! ♥ Taktéž díky za velkou spoustu motivace a inspirace a hlavně díky za stále stejnou milou atmosféru, pro kterou stojí za to zde být. :3

    OdpovědětVymazat
  7. Nadherná slova, drahá Maglaiz, jako vždy. A ve všem s tebou souhlasím, až na jedno. Ty rozhodně stojíš nejen za zmínku, ale spíš za chvalozpěv za to, co pro klub děláš. Velké díky patří i ostatním správcům.
    Všem přeji krásný nový rok 2016, ať je pro všechny šťastnější i plný inspirace.

    OdpovědětVymazat