29. ledna 2016

Iluze pro Zdíka

Na Saleského Františka meluzína si často zapíská.


Kapitán opět těšitelsky poklepal Mistra Sádlo po rameni. Nikdo neměl ani tušení, jak velký problém je nemít vzduchový filtr v motoru, a tak se v posádce utvořil takový zlá, zlá, nepěkná věc. Muži se začali pochichtávat.
Mistr Sádlo, ač se to nezdá, je velice hrdý muž a až příliš citlivý na jakékoliv selhání v povinnostech, tudíž se není čemu divit, když si budeme muset ještě chvíli počkat, než se milený technik přestane hroutit a začne přemýšlet, jak z bryndy ven.

Dobrý večer dámy a pánové,
ani jsme se nenadáli a už se opět setkáváme u kulatého stolku. Tak jakého ducha si vyvoláme dnes? Co třeba nějakého snivého? A vůbec... s čím duchem byste si rádi sami popovídali? Nemyslete na jazykovou bariéru a klidně popusťte úzdu představivosti.

Autor: Ninjatic

Dnes jsem zapůjčila jednu melodii dosti známého mladého skladatele známého jako BrunuhVille. Nejspíše potěším fandy PC hry Zaklínač.



Věděli jste, co je to heterochromie i anizokorie. Ovšem už jste si trochu popletli majitele těchto vzácných poruch. Správně jste zmínili Davida Bowieho, ale přiřadili jste mu špatnou vadu. David Bowie trpěl právě anizokorií způsobenou mechanickým poškozením, údajně se tak stalo v jeho náctiletech při souboji o dívku, a Bowie byl od té doby na jedno oko slepý.
Gratuluji všem i přes tuto drobnou chybičku a uděluji tak všem po jednom bludišťáku.

V této Iluzi zabrousíme do historie textilního průmyslu:
Jaký rozdíl je mezi soukenictvím a plátenictvím?
Pročpak se len namáčí a pak láme?
Jeden bludišťák už čeká.

Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.


V ÚVAHU BEREME I ÚVAHY!


Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:

Krásné dny vinšuje
Vaše tetka Maglaiz

Žádné komentáře:

Okomentovat