1. ledna 2016

Iluze pro nový rok

Pojďme si zalétat!

[]

"Jak v řiti?" vyjekly snad všechny hlasy nacházející se toho času poblíž mistra Sádla.
"Tak ona Rácinka je bytelná, vodolná. Akorát lítací dřevo je idiot, co nepochopil význam slova vodolnost. Jinak transformátor, kotel... všechno v cajku... i snů by bylo na vzlet dost... ale...," mistr si povzdechl, zabodl pohled do podlahy a začal si hrát s takovým zvláštním kovovým kolečkem.
Kapitán přistoupil k hlavnímu technikovi, položil mu ruku na rameno a otázal se s nadzvednutým obočím, avšak otcovsky dobráckým tónem v hlasu: "Ale?"
Mistr Sádlo se dal do pláče. Poprvé spatřila posádka jinak velice tvrdého mechanika, ostatně jeho přezdívka Železňák hovoří za vše, propuknout v pláč čirého zoufalství.

Dobrý večer dámy a pánové,
vítám vás v novém roce. Ano, je pátek čas Iluzí a slastných mrákot pod vládou madame Fantaisie. Drahé Aberratio ještě chvíli potrvá, než vzlétne ku hvězdám, avšak my bychom si mohli zalétat již nyní a to jakýmkoliv způsobem a jakýmkoliv prostředkem.


Autor: GabrielEvans


Samozřejmě že motiv létání nemůže být bez vskutku létajících melodií. Máte nějakou píseň/melodii, která ve Vás navozuje pocit letu?




Odpočívejte, zažívejte ještě sváteční dobroty, až létající Čestmír Vám položí rozehřívací otázku.


Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.


V ÚVAHU BEREME I ÚVAHY!


Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:

Krásné dny vinšuje
Vaše tetka Maglaiz

2 komentáře:

  1. Tuhle hudbu miluju. Soundtrack Petra Pana předčí snad jen Harry Potter a to z Jak vycvičit draka se mi taky moc líbí.

    OdpovědětVymazat
  2. Já zase lítám s touhle písničkou: https://www.youtube.com/watch?v=RBswiNn23RU (Roxette - I wish I could fly)

    OdpovědětVymazat