30. prosince 2015

Photo - Vánoce

Zdravím Snílci,
zítra je Silvestr, tak vám popřeji krásnou oslavu nového roku, i když já se oslav moc neúčastním, jen si s rodinou přiťukneme. :-)
Úkol z minula vyfotit stromek zůstává a klidně připojte fotku nějakého pěkného ohňostroje, pokud se ho podaří zachytit. Dnes přenechám hlavní slovo M. Phoenix, protože mi blbne připojení.

Jelikož jsem už zase v Čechách, opět bojuju při focení s nedostatkem světla (náš byt je fakt pitomě situovaný) a ne úplně fotogenickým prostředím, ale co se dá dělat.

Tady je náš letošní stromeček. U nás se tradičně zdobí směsicí všech možných ozdob všech možných barev a tvarů, z nichž mnohé jsou už pradávné, ručně vyráběné maminkou zamlada, darované a podobně :) Zkrátka mají historii.
Že to nevypadá jako ze žurnálu nám nevadí. Pro mě je takový bláznivý stromek vždycky mnohem příjemnější a opravdovější než všechny ty "jedna barva" kolekce s přesným rozmístěním a vůbec.
Oblíbených ozdob tam mám mnoho, ostatně i proto to nakonec často dopadá tak, že je toho tam možná až moc, nemůžu žádné ozdobě upřít tu radost a právo si jednou v roce splnit svůj účel a zaviset si.
Zvonečky máme, ptáčky máme (ty mám vůbec nejradši), různé dárečkové minibalíčky máme, kouličky a dlouhé "rampouchy", a taky slaměné a látkové (ale slámu jsem letos vynechala) a papírové domácí, no prostě všechno možné.


Letos jsem se musela při zdobení zastavit výš nad zemí než obvykle, aby nic neviselo. Máme byt plný chlupatých raubířů a ti by tomu nedali pokoj.
Ale zase, bez koťat strhávajících řetězy ze stromu a pelášících skrz řachající ozdoby a šustící papíry by ty Vánoce taky nebyly úplné.



Zdraví M.

Mějte se krásně, užijte si Silvestra a pokud někde napadne sníh, tak si vzpomeňte na zimní photo výzvu, která běží do konce ledna, tedy do 31. ledna 2016!
Zdraví vás,
Zdeňka M.

1 komentář: