28. prosince 2015

Kontrola třicátá sedmá

Milí snílci,

hlásí se pravidelná měsíční kontrola lístků, a neb jsou ty Vánoce, nebudeme vás zdržovat od lenošení a pojídání cukroví přehnaným omáčkováním a půjdeme rovnou k věci.

Jen pár slov na vysvětlenou: dohodly jsme se s kolegyněmi, že bude organizačně jednodušší a smysluplnější, když sepíšu Repetitio sama, alespoň tehdy, není-li významně zapotřebí druhého či třetího hlasu. Ostatním to umožní víc se věnovat vlastním blogům, rubrikám a dalším záležitostem, a já nebudu muset na nikoho čekat (a vy tedy tím pádem taky ne). Nebojte se však nic, Repetitio stále podléhá kontrole nejvyšší naší slečny správcové, která bedlivým svým zrakem bude nadále v tichosti sledovat, zda-li tu třeba někomu příliš nenadržuju nebo naopak moc nekoušu.

Tak jako tak stále platí, že diskuse je otevřená. Máte-li připomínky či dotazy, nebojte se s nimi vytasit.

A toužíte-li po tom, aby se zde příště objevilo vaše jméno a abychom se na váš blog podívaly přednostně, není nic jednoduššího než se nám přihlásit jako dobrovolník na klubový e-mail klub.snilku@email.cz.


Revize kontroly minulé

1) Dell - inkideas.blog.cz - VENKU

M.: Dell pořád blogově spinká. Tak snad si na nás vzpomene, až se probudí. VENKU.

3) Scarity - windshades.blog.cz - NE

M.: Je mně to líto, ale už jsme za hranicí a zatím žádné potvrzení, že se něco bude dít, nepřibylo. Tak snad se to ještě rozjede do příštího měsíce - minule dostala Scarity opatrně, čímžto získává před ostatními náskok, dnes ale přesto říkáme NE.

4) Dori - sugarcoat.blog.cz - VENKU

M.: Whovian, Potterhead, hláška z Firefly, pěkný design, všechno, ale ten poslední článek z května tam pořád je, ani tady se to nerozjelo. Je nám líto. VENKU.

Kontrola dnešní

1) Opti-Mystique - opti-mystique.blog.cz - ANO

M.: Tady se mi pořád, i po letech, docela líbí. Mile přehledné menu, osobní uvítání fotkou i krátké info - hned vím, kam jsem vlezla. Vzpomínám na předešlý design a fotku s kloboučkem, jestli se nepletu, ale tahle je samozřejmě taky v pořádku, byť míň barevná - pozadí blogu to ostatně dohání. Upřímně řečeno ovšem, na mě až moc. Je to celé trochu chaotické a ty rudé listy na mě působí jako máčené v krvi, což poskytuje dost děsivý první dojem, ale na druhé kouknutí si samozřejmě vzpomenu, jak jsme podobnou taktiku prováděli ve výtvarce na základce a vím, o co jde. Ve sloupku nemohu neocenit ty krásně vlastnoruční (aspoň myslím) popisky a ikonky - sama jsem se o to pokoušela už mockrát, ale čmárat to na papír a pak skenovat prostě není ono, a beztak kreslit neumím, takže mi nezbývá než závidět. Co se obsahu týče, nemám už vůbec co vytknout. Snílek se často pozná podle článků o čaji, o podzimu nebo o Vánocích, snílci často rádi unikají do jiných sfér prostřednictvím hudby a tedy i třeba festivalů, snílci rádi tvoří, a to všechno tady najdete. Pravidla OM dodržuje rovněž vzorně a kdykoli sem zajdu, čuchám dobrého blogera. Jak říkám, tenhle design mi až tak nesedí a je mi v něm i přes tu chaotičnost pradoxně trochu prázdno místo útulna, ale to je jen můj pocit a při hodnocení se to samozřejmě až tak neprojeví. Takže říkám členství ANO, jen by bylo fajn se tu s takovým kreativním snílkem jako Opti-Mystique víc vídat...

2) Charlie - mujdruhy.blog.cz - NE

M.: Obávám se, že březen je příliš dávná doba pro poslední článek... NE.

3) Fantaghira - fantaghira.blog.cz - ANO

M.: Další milý blog, kde je sice trochu šedavo, ale snad se to dá pochopit vzhledem ke studijnímu rozpoložení jeho majitelky. Když se vám nedaří zkoušky a státnice se odkládají, tak samozřejmě jeden nemá chuť na všelijaké barvičky v designu. Tak jako tak nevidím nikde problém. Na jaře a létě aktivita skomírala, teď na podzim se to ale zase rozjelo a kam kouknu, tam je vše v pořádku. Fantaghira dá po odmlce čtenářům vědět, co se dělo, aby byli v obraze, a ráda se s nimi podělí o fotky z míst, kde byla, nebo třeba jak se jí před oknem krmí ptáčci z krmítka. A to je přeci milé :) Jedné výtky nebo doporučení bych tedy měla k vzhledu - ty bubliny jsou takové nicneříkající, písmo v hlavičce, jímž máš vyvedené jméno, je jaksi roztřesené, text ve sloupku by to chtělo odsadit zleva (všechno je to nalepené na levou stranu sloupku), a ani v článcích by nebylo od věci odsazovat obrázky od textu. Jeden enter ještě nikoho nezabil a všechno bude vypadat líp, když se tomu dostane víc prostoru. Jinak nemám problém, říkám rozhodně ANO a držím palce při všem tom studování, a taky abysis třeba na blog našla chvilku častěji. Čtenáři mají mnohem raději blogy, kde to ožívá pravidelně. To jen tak na zamyšlenou.

4) Jehane O'Tee - outy-jehane.blog.cz - ANO

M.: Barvičky příjemné, design vcelku prostý, avšak taky příjemný, obsah bezproblémový a podle pravidel, a všude plno básniček. V profilu vidím milou fotku, navigace je příjemná a aktivita bují, takže nevidím nikde nic k vytknutí. Jen snad škoda, že usnuly takové rubriky jako Recenze nebo Povídání, a že jsou to v poslední době jen ty básně. ANO.

5) Dave - david-kucera.blogspot.cz - ANO

M.: Dave, to už zaznělo na mnoha místech mockrát, je důkazem toho, že i silně křesťansky založený člověk může mít zajímavý, vtipný a originální blog, který si s chutí přečtou i ti, kteří tomuto (nebo jakémukoli) náboženství nehoví. Dave je kreativní, má silné básnické střevo a i tím dělá svůj blog unikátní - kdo si dá jinak práci zveršovat si menu? Neplecha se tu žádná nekoná, co si Dave vypůjčil od jiných, poctivě přiznává doplněným zdrojem, a co je vlastní, to je vlastní a pořádné. Tak i třeba takhle to může u pořádného snílka vypadat :) ANO.

A mimochodem, Dave je živoucí důkaz toho, že nám vůbec nevadí, když sníte na blozích z jiných domén. Tak se nebojte do Klubu Snílků hlásit i odjinud. Vítáme všechny!



A to je pro dnešek všechno. Minule tu vykvetly jisté obavy, že to s Klubem moc dobře nevypadá, při tolika odpadlících, tak dnes jsme ten dojem snad trochu napravily :) Osobně nemám obavy, myslím, že mít kolem 80ti členů je nádhera, ačkoli je pravda, že za trochu větší procento těch aktivních bychom se nezlobily.

Na viděnou u příští kontroly se těší M.!

1 komentář:

  1. Děkuji za kladné ohodnocení blogu. Vzhled je ve výstavbě už tak poslední rok, kdy stále dumám, přemýšlím, něco tam dolaďuji a měním, mám jej tam už fakt ty dva roky a cítím, že je potřeba změna. Tak snad ten nový nebude působit tak krvelačně.

    OdpovědětVymazat