19. prosince 2015

Iluze pro Graciána

Semper aliquid haeret.


Mezi větvovím stromu připomínajícího přerostlou smuteční vrbu se houpaly dvě lidské nohy. Bosé nohy s pevně napnutou pokožkou. Čípak budou? Na dívčí jsou už moc velké, ale na muže zase drobné. Co kdybychom postoupili výše? Mléčná pleť, útlý trup, paže by člověk objal prsty jedné ruky, úzká ramínka halily jemné plavé vlasy. Oči modré jako nebe za jasného letního dne svíraly krátký a tupý nos. Pod tímto dobráckým nosem se rozezněla nejstarší lidská píseň hrána na nejstarší hudební nástroj - ústa a prst. Jak jsme již pochopili, ony nohy nepatřily nikomu jinému než Věchýtkovi, který si z dlouhé chvíle uspořádal soukromý koncert. Jediné, co rušilo jinak velice impozantní a vysoce rytmickou skladbu, bylo burácení kovu o kov a občasné bručení.


Dobrý večer dámy a pánové,
vítám vás u dnešní Iluze. Hádejte! Ano, byl zápočtový týden a ano samozřejmě, že si na nás, studenty-učitele, vzpomněli všichni doktoři, docenti a magistři s testy. A tak vaše drahá Maglaiz padla v pátek vysílením a nebyla schopna najít obrázek a hudbu, natož vklouznout mezi Imaginariovu posádku. Dnes už je to o něco lepší. A jak vy prožíváte předvánoční shon? Školně? Pracovně? Odpočinkově? Úklidově? Nebo snad od všeho trocha?

Každopádně jsem se zapřísáhla po minulých letech studia, že si nenechám vzít vánoční esprit, a tak pod vlivem této přísahy bude i dnenší Iluze. Nuže těště se na pořádnou dávku vánočního kouzla i s překvapením.

Autor: Mick McGinty

S odpuštěním dovolím si spojit Vánoce a tématiku starých časů. Omlouvám se všem, ale nedávno jsem měla štěstí být na soukromém koncertu swingové kapely a pod tíhou těchto dojmů jsem až nekriticky podlehla kouzlu jazzu. Možná i vy podlehnete magickému hlasu Franka Sinatry.
Drobná rada: Rozklikněte si video na TyTrubce a listujte skladbami dle vlastní potřeby a nálady.



Hana Maciuchová přinesla tři bludišťáky Tee. Tímto jí tleskáme a gratulujeme. A jak to bude dnes?

Všem účastníkům Honu na bludišťáky uděluji prémiového bludišťáka.

Příliš jednoduché? Že jste dostali bludišťáka za nic? Dobrá. Pro dobrovolníky mám úkol: Podívejte se na Bloomovu taxonomii a zkuste podle ní vytvořit zadání úkolů (1 úroveň osvojení = 1 příklad zadání úkolu).


Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.



V ÚVAHU BEREME I ÚVAHY!


Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:


Krásné svátky vinšuje
Vaše tetka Maglaiz

1 komentář:

  1. Jé děkuji :) No já do včerejšího dne taky školně, průběžáky nebo-li zápočťáky (pořád nechápu proč někdo má průběžné testy a někdo zápočet) A včera první premiérová zkouška v předtermínu ale od dneška už věnování se Vánocům a pomalu a jistě matematice, protože hned po Novém roce mě začátkem ledna čeká zkouška právě z matiky Takže všem nádherné Vánoce a hodně štěstí u zkoušek a mnoho radostí a úspěchů v tom novém roce :)

    OdpovědětVymazat