26. prosince 2015

Iluze pro Štěpána

Pamatujme: stojíme na konci, jsme začátek.
Christian Morgenstern

[]

"A z hlubiny plytkých nadějí povstane čas, v němž hudební skříňky budou hrát na lidi. A zelenina s ovocem svorně zasednou k jednomu stolu pojídajíce maso mikrovlných trub a zákusky z plodů praček a myček. Myši s nabroušenými kly honí kočky, stromy ječíce tančí waltz po hladině všech dlažeb a moře zardousí veškerý život hvězd," zaburácelo z podpalubí rozervané Aberratio.
Z nám již známého otvoru se vynořila černá, umaštěná tvář mistra Sádla. "Jsme v řiti, chlapi," korunoval apokalyptickou vizi surrealistů.

Dobrý večer dámy a pánové,
vítám vás u dnešní Iluze. Poslední letošní Iluze si, dle mého, zaslouží řádný název, proto jsem zvolila až dnešní sobotu, doufám, že tím nikoho moc nepohněvám. Kdyby přesto měl někdo výtky, inu, odkáži vás na citát Járy Cimrmana.

Přeji vám nádherný nový rok plný veškerých úžasností, které jen náš hmotný i nehmotný (duchovní, ideový) svět nabízí. Letošní rok završíme tanečně, neb silvestrovské oslavy bývají příležitosti k různým plesům, bálům a candrbálům a jiným hýbankám.

Autorka: AKRU


Vážení, kdo tvrdí, že je televize k ničemu, ještě asi nesledoval Stardance, jelikož nebýt této soutěže, tak bych nepřišla na spoustu kouzelných a téměř zapomenutých melodií. Jako je třeba tato:




Tentokrát žádný bonus, žádné úkolování - odpočívejme, vážení, užijme si klidu. Protože příště budeme účtovat.


Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.


V ÚVAHU BEREME I ÚVAHY!


Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:


Krásné dny vinšuje
Vaše tetka Maglaiz

Žádné komentáře:

Okomentovat