10. října 2014

Iluze stá čtyřicátá sedmá

Pláču, pláču, pláču sůl. Do ouplňku je už jen půl.

[]

Neskutečně děkuji všem, kteří se aktivně podílí na chodu klubu zvenčí i zevnitř. Jste větrem do plachet kolosu jménem Klub Snílků.


Imaginarius. Již od dávných dob si Snílci i Snílčata špitají pod duchnou toto jméno. Jeho jméno. Hrdinný kapitán se stal pevnou součástí snivého národa a jeho koloritu. Příběhy o kapitánových četných dobrodružstvích a nebezpečenstvích se nesou od úst k ústům po tisíce let. Někdy doprovázeny bázním, jindy vypravovány s hrdostí v srdci. Přízračná loď Aberratio a její kapitán Imaginarius. Zbloudili na cestě souhvězdími za pomoci zrádného astrolábu. Leč i v této průzračné legendě se na dně krčí kal neznáma. Kdo byli ti, kdož se vydali na cestu s ním? Hrdlořezi? Staří hvězdní vlci? Či zcela nové, zrovna narozené duše? O posádce snílčí kroniky mlčí. Nalezneme kdy odpověď?

Hoj ahoj!
Jakpak se má národ Snílků? Zasypán pod závějemi učiva či se spíše jen loudá po širých dálavách kopaje do plechovek či kamínků? Jen ať se národ pochlubí, zda a jak vytížen. Komentář ještě nikoho nikdy nezabil. Ostatně jak sami můžete, Snílci, vidět, veškeré blogerstvo, které zde komentuje, stále existuje, dýchá, jí, pije, spí a nikterak nestrádá z důvodu okomentování čehokoliv v Klubu Snílků. Jelikož když už člověk je jednou Snílkem, měl by tedy koukat, aby jím byl, a nedělal vše pro to, aby jím opět zase nebyl.

I dost bylo řečí, přikročme k Iluzi radši.

Autor: Pavel Lipina, z DVD k 60letému výročí meteorologické stanice LH; pořízeno z webkamery 31. 10. 2011 5:38

Pokochali jsme se slovenskou verzí Mordoru a nyní bychom asi chtěli i něco dramatického. Něco, z čehož příběh přímo čiší a dá se vypravovati. Inu, je mi tuze jasné, že mezi námi Snílky nejsou jen lyrické duše, ale i epické. Je pozoruhodné, že jsem u našich milých Snílků ještě nezaznamenala větší literární inovaci. To jsou básničky a povídečky, maximálně tzv. drabble. Co Vám říká takový epos? Nemusí být dlouhý. Stačí malý eposek na začátek.

Autorka: rooster82


Ehm... myslím si, že netřeba říkat, jaká byla správná odpověď, když odpověděli všichni správně. Jen tak dál, děvčata, jen tak dál.

Tabulka lovců a jejich úspěchů - račte konfrontovat se svými výpočty. Aktualizace právě probíhá.


Na co bych se Vás zeptala? Oh! Už vím. Bude to zapeklité a budete muset pátrat na internetu, ale Vy to dozajista vyčmucháte. O to nemám obavy.
Malý exkurz do českého zeměpisu: Kde byste hledali tuto dominantu?


Nápověda: Nejvyšší hora Moravskoslezských Beskyd


Na co je čas? Ano. Na hudbu. Dlouho jsem váhala, co do Vašich převzácných a převelice outlocitných oušek pustit za muziku. Nakonec zvítězilo něco, co si mne získalo na první poslech. Doufám, že v okouzlení nezůstanu sama.



Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.



V ÚVAHU BEREME I ÚVAHY!


Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:


Jémine! To je hodin. Písmenka se sypu jako čaj z krabičky. Inu, myslím, že bude dobré jíti již na kutě.


Do boru!
Vaše tetka Maglaiz

7 komentářů:

  1. Na fotografii je vrchol Pradědu

    OdpovědětVymazat
  2. Inu, po dlouhé neaktivitĕ se opĕt vysnažím získat bludišťáka. Domovinou této dominanty bude nejspíše Lysá hora v Moravskoslezských Beskydech.

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: Upozorňuji na češtinářskou zvláštnost. Lysá hora má malé h, ačkoliv její zkratka se píše LH. Zkrátka ach ta velká písmena. S nimi mají problém všichni.

    OdpovědětVymazat
  4. [5]: Au, mě teď zpětně taky, takový kiks

    OdpovědětVymazat