22. října 2014

Aktuálne zadanie duelu



Milý snílkovia,
mnohých ani termín presunutý o jeden týždeň akosi neprebral z letargie, no ani sa vám nečudujem. I ja sama som akosi oťapená, takže aby som vás nezdržiavala od vašich povinností dlhšie než je to nutné, tak vám predstavím meno a príspevok víťazky duelu s témou "Závislosť", ktorou sa dnešným dňom stáva blogerka Zdeňka M. aj spolu so svojím dielom:

Závislost na krvi

Krev,
ta chutná životadárná tekutina,
krev,
vytéká, když prokousne se tepna.

Krvesaj je tvor noční,
rozdrtí kost klíční,
životu dává hold smrtí,
mrtvoly hází do smetí.

Závislost na krvi
se nepotlačí pivy,
spaluje každého krvesaje,
na potkání lidi vysaje.

S žízní se bojovat nedá,
slabá vůle se snadno poddá,
pak už jen slastně krev hltá,
kam kráčí, chodí s ním zubatá.


Ja osobne by som sa s takým Krvesajom (ponechám pôvodné pomenovanie, keďže to slovenské, na ktoré som prišla ja, mi znie dosť bizarne :) ) neopovážila zahrávať. Súhlasíte? Alebo na to máte iný názor? Ak áno, prosím sem s ním.

Nuž a ešte než vám vyjavím Aurorine aktuálne zadanie, by som pre vás mala, takú drobnú výzvu. Aurora je v celku akčná rubrika (alebo bývala), je to tak? Ja sa však obávam, že bojovný duch rubriky čoskoro zaspí na vavrínoch. Nuž a ani to upršané, jesenné počasie mu veľmi neprospieva.
Moja otázka teda znie.
Nájdu sa aspoň dvaja obetaví snílkovia, ktorí mi pomôžu pripraviť sérum proti stagnácii rubriky, vo forme zaslaného príspevku?
Každý kto je rozhodnutý prebrať Auroru k novému životu, tak môže učiniť zaslaním svojho príspevku na klubový email: klub.snilku@email.cz
Tak aby som ďalej bezhlavo nemnožila slová, by som vám s vaším dovolením oznámila informácie o súčasnom duely.

Aktuálne zadanie znie:

  • na základe výsledku z poslednej ankety (tej, v ktorej sa rozhodlo o tom, že príspevok predošlého duelu bude písaný vo forme básne), v ktorej sa na druhom mieste umiestnila tvorba výtvarnou formou, sme sa po porade s duelovým duchou, pani Aurorou, dohodli, že tentokrát necháme priestor snílkom - maliarom
  • nadväzujúc na predošlý bod by som si týmto dovolila mobilizovať snílkov aby nám formou kresby/maľby (technika je len a len na vás) priblížili svoje pojatie pojmu: "Samota"
  • na vaše príspevky sa aj tento krát budeme tešiť a vrelo ich očakávať na klubový email do 5.11. 2014


Nech vás dobrý vietor poháňa
a nech vás vaše múzy štedro obdaria.

S pozdravom a prianím pekného zvyšku dňa,
Dorka Jeseňská.

Žádné komentáře:

Okomentovat