2. srpna 2013

Velká kontrola vol. 4

Prázdniny jsou v plném proudu a je tak čas na další velkou kontrolu.

Než-li se pustíme do přihlášených blogerů, musíme se podívat na ty, kteří jsou neaktivní nebo nás opustili, aniž by nám něco řekli. Neaktivní blogeři ještě mají šanci napsat nějaký ten článek, abychom je mohli nadále počítat mezi nás. Dále se podíváme na ty, u nichž jsme našli nějaké ty drobné chyby, které by bylo vhodné napravit. Rozdělíme si tedy dnešní velkou kontrolu na tři části. V první se dozvíme, kdo nás opustil, ve druhé práskneme neaktivní Snílky a ve třetí si některé blogy rozebereme podrobněji, podobně jako u přijímání. A abych nezapomněla - na konci pro vás máme malé překvapení

Hlavní pachatel kontroly: Berenika
Kecal: tetka Maglaiz
Poznámka tetky Maglaiz: Reklamace se přijímají pouze 30. února mezi 25. a 26. hodinou.

Jdeme na to!

I. ČÁST

Opustila nás:
Sariklen, která odešla z blogu a neoznámila nám to.
Taychi, která přešla na blogspot, aniž by nás informovala o tom, zda chce být nadále členkou

Od minulé kontroly je to velká změna, protože v té jsme přišli o 35 členů! Přesto je nám to velice líto a budeme doufat, že se Taychi a Sariklen ozvou.

II. ČÁST

Neaktivní Snílci:
Marless a Jaaja, které se svému koutku nevěnují od října 2012.
Mil, která se neozvala od srpna 2012.
Myshoolka, která skončila s psaním v červenci 2012.
Neferet a Lanevra, které se neozvaly od září 2012.
Pan Unáhlený, který napsal poslední článek v červu 2012.

Zdá se, že září bylo kritickým obdobím. Doufejme, že to nadcházející nebude tak tragické. Neaktivní Snílci mají měsíc na nápravu. Z těch, kteří nejsou příliš aktivními, zanechávám v seznamu pouze Venom a Illian, které svou neaktivitu brzy napraví. Pokud ne, pak se Venom oficiálně stane naším Hrobníkem.

III. ČÁST

1) Vivianne - http://wolfsdream.blog.cz/ - TĚŽKÉ NEDOSTATKY
Berenika: Musím vytknout obrázky beze zdroje, krátké popisy kreseb (které ale jsou většinou z roku 2011, což trochu omlouvá) a mám chuť zabíjet za rubriku Vlci (je sice neaktualizovaná od roku 2009, ale to nemění nic na tom, že u nás nemá, co dělat). Snílek samozřejmě jsi, ale kdybych měla tvou přihlášku před sebou teď, pravděpodobně bys prošla jedině díky anketě a pokud u nás chceš zůstat, je třeba odteď dávat k obrázkům u článků zdroje. To je minimum. Delší popis u některých kreseb by pak neuškodil.

Maglaiz: Berenika se na Tvůj blog pravděpodobně koukala někdy v červnu, možná v květnu. Osobně říkám, že tento blog už je asi mrtev, jelikož poslední článek nevalného obsahu (asi nepatřím mezi lidi, které zajímají cizí známky) jest uveřejněn 19. června. Ačkoliv sama v tomto ohledu nemám čistou chodbu, natož práh, aspoň dávám najevo jinak, že žiji, dýchám a nejsem robot. Ovšem slečnu jsem již mnoho dní neviděla nikde vylézt ze své ulity. Že by došlo ke stěhování?
Další věcí, již už vypíchla Berenika, jsou neozdrojované obrázky. Víš, že tím porušuješ pravidla klubu? Co klubu. Autorská práva a zákon! Jak si to můžeš vůbec dovolit takto bezostyšně zcizit obrázky bez uvedení zdroje?! Tato špína nelpí jen na Tvém jméně, ale i na jménu celého klubu. Rubrika Vlci je nemyslitelná, je ostudou blogu a háže špatné světlo na autorku, která jinak vyznívá jako pravověrný Snílek.
Okamžitě opravit všechny resty, nebo vynesu v zubech! Nad slohovou a gramatickou úpravou článků zavírám oči a zakopávám hlavu hluboko do země.

2) Tai Todd (Tabitha) - http://tesska.blog.cz/ - DROBNÉ NEDOSTATKY
Berenika: Achjo! Další skvělý Snílek, který zapomněl na zdroje. Tvé články jsou dlouhé, kvalitní a vždy se dají skvěle číst. Bohužel, obrázky máš téměř u každého článku a jen na hlavní stránce jsem narazila na tři, které asi tvé nebudou. Třikrát navíc kliknout, když doplňuješ zdroj, není tak těžké, aby to dobrý bloger nedokázal splnit. Za měsíc se na tvůj blog podívám znovu a budu doufat, že u dalších článků už zdroje budou.

Maglaiz: Povoleno brečet, vztekat se a válet se po zemi? Kvalitní články s osobitým názorem a životní zkušeností. Jen ty zdroje a překlepy! Já nevím, coto Vy Snílci máte za móresy, že neuvádíte, odkud jste daný obrázek nasosali. Máme nad Vámi u každého článku stát s válečkem na nudle, abyste si byli schopni zapamatovat základy slušného chování? Zajisté ohledně argumentu se zákonem se můžete ohradit větou: Jsem pro ně malá ryba. Ano, malá, ale ty se lépe chytají do sítí a ženou před soud. Proč se namáhat s prutem a dlouho sedět u vody, když policie může nakrásně jen ponořit síť a po chvíli tahat úlovek. Vtlučte si to, prosím, do svých dubových hlav, že obrázky či kopírované pasáže textů se uvádí vždy se zdrojem, z něhož jste čerpali. Konec brečení, vztekání se a válení po zemi.

3) Roronoa - http://kiss-me-goodbye.blog.cz/ - TĚŽKÉ NEDOSTATKY
Berenika: Je mi smutno a říkám si, že jsem raději neměla na tenhle odkaz klikat. Extra krátké články. Video s jedním odstavcem textu. Odkaz s jedním odstavcem textu! A co se týká fotografií, které jsou (vyjma jedné věty) celým obsahem článků, o tom snad raději nemluvím. Inu, pokud budeš chtít tohle napravit, budeš mít hodně práce. Za měsíc se v této rubrice uvidíme znovu.

Maglaiz: No, děvče, s Tebou je to těžké. Chyby vystihla už Berenika. Upřímně pochybuji, že by Ti na členství v tomto klubu záleželo (dost o tom vypovídá i to, že nemáš nikde umístěnu ikonku klubu a v klubu jsem si nevšimla, že bys byla aktivní), ale mohu se mýlit. V tom případě bych byla ráda přesvědčena o opaku tím, že to všechno napravíš.
Jsem si vědoma toho, že celý Tvůj blog může být jeden velký podvod. Pokud však není, tak nepovažuji opravování, zvláště těch posledních článků, za šťastný krok v rámci Tvé psychiky. Nu, přiznám se, že osud tohoto blogu a jeho autorky mne bude velice zajímat. Uvidíme.

4) Lirael - http://bluewriting.blog.cz/ - DROBNÉ NEDOSTATKY
Berenika: Lirael je skvělý Snílek, kterému mohu po rychlém prolétnutí vytknout jen jedno - téměř u každého článku se nachází nějaký ten avatar bez zdroje. Jak už jsem řekla Tai, doplnit zdroj k malému obrázku stojí jen pár kliknutí navíc.

Maglaiz: Příjemný blog, osobité články, snílkovská invence je patrná, ovšem flíčkem na jinak čistém štítu jsou ty neblahé zdroje. Stačí vzít švédskou útěrku a párkrát přeleštit a bude vše in ordnung.

5) Lennie - http://lennie-heroin.blog.cz/ - NEKOMENTOVATELNÉ
Berenika: Vlastně ti nemohu nic vytknout, až na to, že už jsme několikrát tvou přítomnost v klubu rozebírali a že titulek, který sem nemohu ani opsat, pro jeho vulgární vyznění, je příliš realistický na to, abys byl mezi námi. Mezi odkazy na povznesené články se tvůj vulgarismů plný osobitý styl nehodí. Nechci tě tím shazovat, to rozhodně ne, každý má vlastní styl. Odkaz na KS jsem u tebe nikde nenašla, snad jsi už na členství i zapomněl. A snad bude lepší, když zapomeneme i my. Měsíc na odvolání, poté vyřazuji ze seznamu Snílků.

Maglaiz: Uh, Maglaiz nerada kafe už od přírody a tohle je i na mou osobu hodně silné. Jak je vidno z Tvého blogu, jsi realista každým coulem. Ačkoliv se snažím prokousat k jádru, zavrtaném pod nánosem bahna vulgarismů, stále nevidím nic snílkovského. Jak by řekl klasik, Tvé přijetí byl asi omyl sobotní diskotéky. Neurážím. Věř, že k Tobě chovám stejnou úctu jako ke každému člověku a že respektuji Tvé právo na sebevyjádření, jen se mi nejeví Tvůj způsob dostatečně naplňující záhadný pojem snílkovství. Myslím, že by to bylo trápení obou stran, proto hlasuji také pro vyškrtnutí ze seznamu.

Dlouho nad Vámi nevisel Damoklův meč, tím víc je, co napravovat. Budeme pokračovat kontrolami, které jsme slíbili provést těm, kteří o ně zažádali a lidmi, kteří byli v posledních vzducholodích přijati s anketou.

PŘEKVAPENÍ NAKONEC - ZKOUŠKA NOVÉHO SPRÁVCE TÉTO RUBRIKY
PROŠLA S VYZNAMENÁNÍM

Maglaiz: Hahaha, tak jsme se, Anne, zasmály. Výborně! Autorka blogu se už asi měsíc klepe ohledně Repetitia, maluje čerty na zeď, vkládá si na hlavu máslo a sype se popelem. Buď jsem slepá, nebo toto postižení vlastní sama Anne. Každopádně já jsem žádný rest neobjevila (Ber, spoléhám na Tebe, že něco vyšťouráš. A kdyby ne, tak si něco vymysli, abychom udělaly radost Anne Eyre). Vše se jeví v pořádku, nic, co by dráždilo zrak tetky Maglaiz. Za mě uděluji řád zlatého Standy a doživotní titul kecky.

Berenika: Možná by bylo od Anne fér, dát nám nějakou nápovědu pro hledání snížené kvality. Jako jedna z mála (a jediná z dnešního seznamu) se přihlásila sama. Každý článek je dostatečně dlouhý a zároveň stojí za to, mívají hlavu i patu tam, kde mají být a dokonce ani vnitřní orgány nejsou nijak nepřirozeně zpřeházené. To jde vidět především na recenzích. Recenzuje filmy i knihy, účastní se projektů, tvoří poezii i prózu a zároveň s námi přetrvává ve Facebookové skupině dostatečně dlouho, abychom ji znali. Nenapadá mě nikdo, kdo by byl pro Repetitio vhodnějším správcem. Příští článek je již tvůj.

Snění zdar!

10 komentářů:

  1. Já bych k Repetitiu měla otázku na sebe: když jsem naposledy odcházela z blogosvěta, tak jsem psala o vymazání z členů. Nic se nestalo. A když jsem se teď vrátila, psala jsem o navrácení mezi členy, ale s jinou adresou (případně pouze změnění adresy).
    Nepřišla mi odpověď a v členech je stále  pod Teia Warrilow Gingl uveden můj starý blog.
    Šlo by to už nějak vyřešit?
    Nejsem si jistá, jestli jsem to náhodou neposílala už pod jiný článek, ale jednak si nedokážu vzpomenout a jednak se to sem hodí víc.)

    OdpovědětVymazat
  2. Jů, děkuju. ^^
    Upřímně jsem se právě nejvíc bála o délku článků, hodně je musím natahovat "omáčkami", aby mi stály za vydání. Ale zlatej Standa? Jakože Rulc? A musím si ho nechat?

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: Musím se přiznat, že Tvé upomínky si nejsem vědoma ani na klubovém mailu a ani tady na blogu, takže vydrž, už se to jde měnit.

    OdpovědětVymazat
  4. [2]: Jakože Rulc. A musíš si ho nechat, jelikož je to součást doživotního užívání titulu kecky. Kdybys náhodou si to chtěla psát i na vizitky, tak se to píše před jméno v podobě: Kck. Anne Eyre, držitelka Řádu zlatého Standy.

    OdpovědětVymazat
  5. [4]: Chjo... To není fér. Já nechci mít nic společného se Standou!

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: To sis měla rozmyslet dříve, než ses rozhodla mystifikovat správce.

    OdpovědětVymazat
  7. [3]: Děkuju Že jsem mail odesílala (v obou případech) jsem si na 100% jistá, komentářem na blogu tolik ne. Ale tak to nevadí, hlavně, že se věci konečně pohly. Díky za spolupráci.

    OdpovědětVymazat
  8. [7]: Jméno máme nechat původní, nebo jeho zkrácenou verzi?

    OdpovědětVymazat
  9. [7]: Omlouvám se za takové zpoždění. Druhý e-mail již vidím. Když nám toho Snílci příliš neposílají, otevíráme jej dost nárazově a často se tak reakce na něco zpozdí. V minulém roce ses musela trefit do hluchého období někde kolem přechodem na fórum a z něj. Mezi upozorněním na tu a tu odpověď v tom a tom tématu, když je jich již několik desítek, se nám pár důležitějších věcí jistě zatoulalo.Doufám, že nás omluvíš, již by se to nemělo stát. :)

    OdpovědětVymazat