9. srpna 2013

Iluze osmdesátá devátá

Poslyš prastarý příběh...


Hola hej, přišel farmář Grey!
Udělali jste mi velikou radost, když se objevily hned dvě Iluze ve Sbírce. Doufám, že v podobném duchu bude probíhat i tato, ovšem vůbec bych se nedivila, kdybyste po této Iluzi měli zamotanou hlavu. Mi byla také pěkně zamotána, když jsem vybírala hudbu. Stále se nemohu rozhodnout, která z verzí je ta pravá, a tak jsem si po dohodě se Snílkem Aidrien Assagir řekla, že tedy vrhnu do placu všechny verze, mezi nimiž se motám. A jelikož tedy bude vícero melodií, každá z nich bude mít svůj půvab, rozhodla jsem se pro uveřejnění pouze jednoho obrázku.

A nyní přichází konečně na řadu to, s čím jsem si nevěděla rady, a doufám, že Vy mi řeknete, která z nich je ta nejlepší ze všech nejlepších. Která to bude?




Svou atmosféru má i live verze, ovšem zde ji nepřidávám, jelikož by Vás spíše asi jen rušila u psaní. Já osobně mám co dělat, abych tady nevyla místo tvoření tohoto článku. Zkrátka tato píseň se zapsala mezi mé nejmilejší a je jedno, v jaké je podobě.

Avšak vraťme se k práci Iluzi, jelikož to není vše, co je ještě třeba sdělit. Například bychom si zase mohli zopakovat pravidla.

1) Imaginarius je určen pouze pro členy Klubu Snílků.
2) Není časově limitován jako Téma Týdne. Pokud Vám do oka padlo téma z první Iluze, napište, vložte do Sbírky Iluzí a těšte se na ohlasy.
A za třetí:

Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického či básnického charakteru vkládejte do:

Toť pro dnešek vše. Budu se těšit nejen na Vaše Iluze, ale i na to, že mi pomůžete rozsoudit, která z těch verzí je ta nejlepší. Čí bude tedy jablko, drahý Paride? Moudré Athény, vznešené Héry či spanilé Afrodithé? Přetěžký úkol, leč máš jednu výhodu, poražení nebudou prahnout po mstě.


P.S. Převelice děkuji Telentě, že stvořila i po tak dlouhé době dvoudílnou povídku na téma Iluze číslo sedmdesát devět. Odkaz na onu povídku naleznete buď ve Sbírce Iluzí, nebo v příslušné Iluzi.


Snění zdar a cyprealismu zvlášť!
Vaše tetka Maglaiz

8 komentářů:

  1. To druhé je bitva u Minas Tirith!
    Jsem na táboře, ale aspoň už mám plán na nedělní odpoledne...

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Ne-e. Je to bitva o Osgiliath Říkala jsem si, proč neudělat FF na LOTR nebo na Hobita.

    OdpovědětVymazat
  3. Mohla bych se zeptat, zda by nevadilo, když bych odkazy na napsané veršíky/povídku přidala déle? Vyrážím totiž na dovolenou do Chorvatska a nechytám vlastní múzu, takže inspirování se iluzemi by mi teď dosti pomohlo. Všechno bych napravila hned v den svého návratu..

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: Cituji z článku: "2) Není časově limitován jako Téma Týdne. Pokud Vám do oka padlo téma z první Iluze, napište, vložte do Sbírky Iluzí a těšte se na ohlasy."
    [2]: Chjo... Ok no (*měla pocit, že vidí Černokněžného krále Angmaru a Éowyn*). Ale vybavuje se mi, jak jsme se ve škole hádali, jestli je Minas Tirith v horách (uhm, nížina to teda není, spíš takovej ten okraj hor, ne?). A pak byla ještě supr debata na téma "Co bylo dřív: Minas Tirith, nebo Osgiliath?"

    OdpovědětVymazat
  5. [4]: To jsem si přečetla. Jenom jsem tím chtěla říct, jestli nebude vadit, když odkaz do sbírky iluzí připluje déle, neboť mám články přednastavené a k internetu se na dovolené nedostanu.

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: Vůbec to nevadí. Budu ráda, že vůbec přispěješ [4]: No, až takhle sběhlá v dějinách Středozemě nejsem, ale myslím si, že vznikly nějak záhy po sobě. Osgiliath, pokud vím, byl postaven jako předsunutá "pevnůstka", která hlídala pohyb na řece a pohyb u bran Mordoru. Možná, že Osgiliath byl dříve, protože prvně se staráš o obranu a až pak si stavíš hlavní město. Mimochodem bylo velice nestrategické prsknout hlavní královské město takhle blízko k nepříteli. Dobře, chápu, že král aspoň nemusel daleko k bitevnímu poli, ale i tak to bylo riskantní. Šmažárovko, já se rozkecala!

    OdpovědětVymazat
  7. [6]: Původně byl hlavním městem Osgiliath, to je ten problém.

    OdpovědětVymazat
  8. [7]: Tohle Gondorští nedomysleli a divím se, že to Tolkien dopustil a nechal Gondorské učinit tak fatální a hloupou stategickou chybu.

    OdpovědětVymazat